Final de iubire

lumDin întîmplare am dat peste două articole ale căror titluri se plimbă online şi pe care nu am putut nici măcar să le deschid. Dacă memoria nu mă înşeală, doamnelor şi domnilor, sunteţi invitaţi să citiţi despre „Cînd ştii că e timpul să te desparţi de partenerul tău” şi celălalt, în aceeaşi zonă, „Merită să aştepţi pe cineva dacă nu te iubeşte?”. Of, doamne…..

Oameni buni, treziţi-vă! Dacă aţi ajuns să vă puneţi o astfel de problemă, înseamnă că a venit timpul, nu? Fie partenerul a comis-o grav de aţi ajuns să aveţi dileme, fie voi nu mai sunteţi în acel scenariu. Altfel, singurele întrebări pe care vi le-aţi pune ar fi de genul: ce să-i gătesc diseară, unde să o cer de nevastă, cum i-o fi fost ziua, cum vor arăta copiii noştri etc. Altfel, exact momentul în care a apărut întrebarea este cel mai potrivit să faceţi cunoştinţă cu sinceritatea şi curajul şi să vă eliberaţi reciproc de povara de a trăi lîngă un celălalt pe care vă gîndiţi că poate ar fi mai bine să-l abandonaţi. Minciuna şi prefăcătoria într-o relaţie de obicei sfîrşeşte mai tîrziu decît necesar, atunci cînd în agonia voastră intimă eventual mai apar şi alţii care să sufere. Dragilor, a admite că nu va mai regăsiţi în cel/cea cu care formaţi acum un cuplu, nu este o nenorocire. Şi mă refer mai ales la cuplurile de tineri care nu au încă obligaţii altele decît să fie fericiţi.

A-ţi pune întrebarea dacă e sau nu timpul să te desparţi de cineva, înseamnă că eşti deja o fiinţă chinuită care a ieşit din echilibrul pe care îl avea alături de celălalt. Şi din cauza cui, este mai puţin important. Important este că trebuie să pleci.

Apoi, despre ideea că cineva care nu vă iubeşte… şi dacă să aştepţi sau nu…ce să citiţi? Sigur, dacă nu ai nici un fel de respect faţă de tine însuţi/însăţi, dacă îţi lipseşte curajul să stai singur în picioare sau dacă ţi-ai pierdut demnitatea pe undeva, în loc să aştepţi persoana respectivă, mai bine consulţi un psiholog sau un sexolog sau un astrolog, cineva care să-ţi confirme că drumul pe care mergi e cu sens unic şi duce într-o singură direcţie: ai pierdut, trezeşte-te şi dă-ţi o altă şansă!

cina romanticaEste urît şi nedemn să cauţi motive să stai lîngă cineva. Aceasta nu e dragoste, e dependentă. E trist şi patologic să aştepţi pe cineva care nu te iubeşte, lumea e plină de şanse extraordinare care să aducă lîngă tine exact persoana care te va iubi aşa cum visezi şi să te împlineşti prin dragoste.

Este în regulă să păşeşti uneori singur/a şi să nu te temi. Este şi mai bine să înveţi să te bucuri de singurătatea ta, în loc să te chinui în relaţia nepotrivită. Lumea este plină de bucurii care aşteaptă să fie descoperite. Timpul pierdut unde nu-ţi mai este locul, este singurul care nu te aşteaptă şi nici nu se mai întoarce înapoi.

Treziţi-vă oameni şi spuneţi-vă că meritaţi să fiţi iubiţi şi să iubiţi! Eliberaţi-l şi pe celălalt şi daţi-i aceeaşi şansă!

Şi cu asta încheiem luna iubirii şi ne pregătim de luna femeii, nu-i aşa? Altă belea pe capul bărbaților 🙂

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :