Fericirea are chipul tău

Câte dintre noi s-au gândit că primele riduri vizibile în oglindă sunt semnele frumoase ale vieţii sau ale maturităţii atinse? Câte am sărit în sus de bucurie apreciind fiecare rid ca pe o ofrandă adusă vreunui moment frumos, special, petrecut în trecut? Şi câte am căzut într-o mini-depresie urmată de căutări febrile prin magazine după creme faciale minune sau, mai mult, considerând un tratament cu Botox (sau mai ştiu eu ce altă intervenţie chirugicala la modă)? Cred că îmi pot imagina răspunsul majorităţii, dar mai cred şi că orice femeie cu picioarele (sau tocurile) adânc înfipte în pământ ştie că nu există o loţiune magică de oprire a vârstei şi nici vreo fântână a tinereţii veşnice. Aşa cum ar trebui să acceptăm că poate nici un chirurg sau dermatolog nu va putea opri vreodată trecerea timpului peste chipurile noastre.

Nu-ţi fie teamă de vârsta ta

Până când am împlinit 30 ani mi-a fost o teamă teribilă de vârsta mea. Credeam că după 30 ani voi cădea într-o prăpastie şi acela va fi sfârşitul meu de ”femeie atrăgătoare”. Am împlinit 30 ani în Las Vegas, USA. Acela a fost cadoul meu pentru mine şi ”deprimanta zi în care voi cădea în prăpastie”. Doar că nu am căzut, dimpotrivă, a doua zi m-am trezit eliberată de temeri şi angoase. M-am privit în oglindă şi am realizat că nu se schimbase nimic în mine, eram aceiaşi. Şi nu, cadoul meu nu a fost superbul oraş american şi petrecerile de-acolo, ci faptul că am realizat că oricât de frumoasă ar fi o femeie, când FRICA pune stăpânire pe chipul ei, acea ”frumuseţe” iniţială dispare instantaneu. Nu este nimic atrăgător în TEAMA de propria vârstă. Femeile trebuie să înţeleagă că înaintarea în vârstă este inevitabilă şi că doar îmbrăţişând-o şi primind-o cu mult curaj, aceasta va deveni prietena noastră, nu un inamic de temut.

Frumuseţea se întinde dincolo de fizic

Frumuseţea nu este doar o experienţă fizică, ci şi una psihologică. Ceea ce îi face pe oameni să se simtă atractivi depăşeşte percepţia de suprafaţă pentru că acest sentiment începe undeva mult mai adânc decât ceea ce ochiul poate cuprinde. Vârsta cronologică nu ne poate defini decât dacă ne lăsăm pradă deznădejdii  sau devenim prizonierele obsesiei de a rămâne cu orice preț frumoase.

Deşi nu putem opri schimbările care intervin cu vârsta, putem schimba percepţia acestei experienţe. De exemplu, în loc să ne lăsăm moralul să cadă la pământ, ne putem schimba coafura, lungimea părului, culoarea, putem apela la mici trucuri pentru îngrijirea feței sau a corpului. Toate acestea ne vor fi benefice dacă ne vom bucura cu adevărat de ele, iar efectele vor fi vizibile atât în exterior cât şi în interiorul nostru. Atunci când avem grijă de noi, ne simţim infinit mai bine. Şi nu uitaţi să zâmbiţi; când zâmbim cu tot sufletul, arătăm mult mai atractive.

Ceea ce vezi în oglinda nu este identitatea ta

Înaintarea în vârstă este inevitabilă, însă propria imagine este dinamică, fluidă. Cu cât înţelegem acest fapt mai bine, cu atât vom câştiga ”lupta” mai repede. Nu vom învinge vârsta, nu, acesta este un război pe care nu îl putem câştiga, însă dacă vom fi mai indulgente, dacă vom deveni mai puţin critice cu noi însene, dar şi cu cele de lângă noi, lumea întreagă va avea de câștigat, pentru că bunătatea și generozitatea sufletului nu îmbătrânesc niciodată și nici nu fac riduri.

Vârsta cronologică nu te defineşte întotdeauna

De câte ori nu aţi văzut tinere de 20 ani care arăta mult mai bătrâne? Sau o doamnă de 60 ani care arată mult mai tânără? Și nu degeaba am pus o footgrafie cu Jane Fonda la începutul articolului nostru. Femeia asta nu are vârstă, iar la 70 de ani e mult mai flexibilă și sănătoasă decât o femeie la 40. Vârsta cronologică nu trebuie să ne definească pentru că eşti atât de bătrân pe cât te simţi şi arăţi. Stă în mâinile noastre cât de bătrâne vrem să arătăm la 30, 40 sau 50 ani. De asemenea, n-ar trebui să lăsăm revistele lucioase să definească frumuseţea pentru că imaginile dintre paginile lor a trecut, de cele mai multe ori, prin mai multe şedinţe de editare Photoshop. Cele mai frumoase femei din lume sunt acelea care sunt foarte încrezătoare, zâmbesc, se implică în viaţa semenilor şi sunt prezente în fiecare moment. Cred că, de fapt, o viață vioaie garantează fericirea la orice vârstă.

Uită-te dincolo de imaginea din oglindă

Frumuseţea exterioară nu este adevărata noastră identitate, ci doar una din multele aspecte ale acesteia. Nu uita niciodată că eşti ceea ce vezi în oglindă PLUS experienţele tale de viaţă, realizările, relaţiile cu oamenii din jurul tău, locul în familia ta, succesele şi chiar eşecurile din care te-ai ridicat sau ai învăţat ceva. Dacă te agăţi doar de frumuseţea fizică, probabil că vei îmbătrâni simţindu-te foarte tristă şi debusolată. Cine eşti tu este mai mult decât ceea ce oamenii văd în tine la prima vedere.

Frumuseţea contează pentru orice femeie, dar pentru cele care îmbătrânesc frumos, aceasta contează nici prea mult, nici prea puţin, ci doar atât cât trebuie. Dacă punem frumuseţea fizică în balanţă cu celelalte aspecte importante ale vieţii, cu siguranţă ne vom bucura de felul în care arătăm la orice vârstă. Aşadar, fii deşteaptă, fii înţeleaptă, bucură-te de viaţă şi de imaginea din oglindă şi, garantat, natural,vei fi cu mult mai frumoasă decât ţi-ai fi putut imagina.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :