Feng Shui în dormitor

pat orientalŞtii cum arată graficele acelea în care sunt prezentate creşteri şi descreşteri în diferite domenii de activitate? Ei bine, graficele, mai ales cele care pleacă de la 0 şi merg infinit în sus (sau aşa şi-ar dori unii) sunt o păcăleală. Aşa cum pămîntul e rotund, evenimentele, acţiunile, sentimentele, viaţa însăşi înseamnă un ciclu permanent.  Imaginează-ţi viaţa ta ca un cerc al întîmplărilor. Nu poţi să fii niciodată prea sus sau prea jos constant. Ne ridicăm şi coborîm doar ca să ne ridicăm iarăşi.

Ei bine, dacă uneori simţi că relaţia ta se afla într-un impas, vestea bună este că, folosind mici trucuri, îi poţi reda frumuseţea şi vitalitatea de altă dată. Astăzi vorbim despre feng-shui în dormitor şi dacă tot sîntem acolo, masajul de relaxare.

Cînd simţi că fiecare zi arată ca cealaltă, că seara eşti prea obosit(ă) sau tensionat(ă) să te mai bucuri de viaţă sau de partener(ă), încearcă ceva nou. Înţelepţii chinezi ne ajută să ne transformăm dormitorul într-o oază de relaxare care să transforme serile terne de sfîrşit de iarnă  într-unele relaxante şi senzuale.

Iată cîteva reguli feng-shui pentru spaţiul de somn.

 1. Decongestionează-ţi dormitorul, dezordinea şi obiectele care nu îşi au nici un folos acolo. Îţi vor îngrămădi mintea care va fi incapabilă să se relaxeze. E simplu, vei avea permanent sentimentul că ar trebui să arate ordonat , dar nu este aşa.
 2. Nu lucra în dormitor. Dacă spaţiul nu îţi permite, maschează masa de lucru cu un paravan.
 3. Nu ţine în şifonier lucruri care nu îţi mai plac sau pe care nu le-ai mai purtat de un an. Probabil nu le vei mai purta niciodată. Donează-le. Spiritul tău îţi va fi recunoscător, la fel şi cei care se vor bucura de  gestul tău.
 4. Aşază patul astfel încît să vezi uşa. Capul patului să nu fie nici spre geam, nici spre uşă.
 5. Obiectele de mobilier din casă, dar mai ales din dormitor ar trebui să nu aibă margini sau colţuri ascuţite.
 6. Deşi pare sexy, oglinda nu este o alegere bună. Dacă totuşi insişti, alege una mică sau medie, de preferinţă ovală sau rotundă.
 7. Culorile ideale ar trebui să fie nuanţe de roz şi roşu, culorile închise trebuie uitate în dormitor.
 8. Dacă îţi plac obiectele de decor, trebuie să eviţi raftul cu cărţi. Alege lumînări şi ai grijă să nu laşi praful să se aştearnă pe e le.
 9. Nici televizorul nu este cea mai bună idee. Mai ales dacă relaţia scîrţîie.
 10. Şi nu în ultimul rînd, orice discuţie trebuie să se desfăşoare în afara dormitorului. Cînd aţi ajuns în pat, fie vă îmbrăţişaţi, fie faceţi dragoste, fie, dacă nu puteţi trece peste discuţia de mai devreme, vă atingeţi doar şi vă respectaţi unul altuia liniştea. Puţină muzică vă va ajuta să treceţi mai uşor peste moment.

Ei, şi dacă vreţi cu adevărat să încingeţi atmosferă, hai să vedem cum se face masajul de relaxare în doi.

Sfat: lasă-te ghidat(ă) de instinct, nu folosi cuvîntul, doar simţul tactil, văzul şi mirosul. Explorează trupul partenerului ca şi cum l-ai vedea pentru prima dată. Fă cunoştinţă cu el, urmăreşte-i reacţiile, încearcă să îţi armonizezi gesturile cu trăirile sale.

 1. Aprinde-ţi cîteva lumînări cu uleiuri de santal sau ylang-ylang. Cîteva chiar înseamnă cîteva, altfel s-ar putea să te trezeşti cu dureri de cap J
 2. Pune  8 picături din uleiul esenţial preferat , 4 linguriţe de ulei de bază (migdale dulci sau soia) şi amestecă-le în crema ta de corp.
 3. Masează cu mişcări lente şi ritmice, aplicînd presiunea potrivită pentru partener şi începe cu spatele, degetele fiind orientate către gît. Apoi treci uşor la mîini şi picioare. Şoldurile şi coapsele trebuie să primească o atenţie deosebită. Totdeauna fă mişcările ascendent sau în mici cercuri.
 4. După ce simţi că partenerul (a ) s-a relaxat suficient (dar fără să îl(o) ia somnul, puteţi începe să exploraţi tehnicile sexual la care vă gîndiţi că vă vor aduce la sfîrşit amîndurora zîmbetul pe buze şi un somn profund cu vise frumoase.

Succes!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :