Feng Shui Christmas Sexu-n cui

Cu atîtea discuții pe șleau despre sex și tratate de tot felul, cursuri de sex, reviste de sex, emisiuni cu sexu la vedere, best-seller-uri în care sexul este vedeta principală de la Sandra Brown încoace, cine mai are timp sau chef să se gîndească la dragoste? Ba chiar, unii au început să ia peste picior și expresia ”a face dragoste”. Se poartă sexul. Și încă de cînd lumea și pămîntul. Evident, în goana nebună după orgasm, nimeni nu mai are chef să admită că, de fapt, dragostea e cea căutată în așternuturi. Și-apoi alergi tot anul după sex, și te trezești de Crăciun singur/ă cuc, cînd ești obligat să te uiți la filme siropoase gen ”Serendipity” sau ”Home Alone”, sau ”Fratele lu Moș Crăciun”că altceva nu se dă la TV în perioada asta. A, da, și Bănică la Sala Palatului. Nu se lasă, domle!
Te întrebi ce s-a întîmplat cu toată lumea care ți-a trecut prin pat, de n-a rămas măcar o persoană din cele care strigau atît de categoric ”oh, baby!” și păreau în culmea fericirii. Ce anume le-a stricat Zenu de n-a conspirat Universul la dragostea în doi?
Că ai făcut tot ce trebuie, tot ce te-au sfătuit cursurile de sex și tratatele de energizare sexuală, ai ars lumînări parfumate și ai schimbat cearșafurile după fiecare partidă mai încinsă, ai avut grijă ca luminile din încăpere să fie cît mai erotice, iar tablourile de pe pereți cît mai incitante, ba chiar ți-ai cumpărat și o sculptură cu cele mai virile zeități, să nu mai pomenim și de rafturile din baie ticsite cu uleiuri de santal, ylang-ylang, iasomie, lavandă și alte arome de stîrnire a poftei pînă și a celei mai încăpățânate frigide. Cu toate astea, deși ai avut parte de cel mai fierbinte an sexual, și recunoști că altceva nu ți-ai dorit, ai obosit de atîta energie sexuală risipită în gol. Poți să te zbîrlești cît vrei și să-i înjuri pe toți fanii lui Hrușcă și ai lui Bănică, Sala Palatului va fi mereu plină de colinduri și urători de lerui-ler. Oricît ai turba la ideea că nu e nimic mai plictisitor decît un Revelion în doi, luat de valul unei energii pozitive pe coama căruia tronează cuvinte ca DRAGOSTE, FAMILIE, CREDINȚĂ ori mai știu eu ce – dar nu și SEX – ai două opțiuni: ori bagi capul în nisip ca struțu și te blindezi cu indiferență, ori iei decizii pripite cu efecte negative pe termen lung. Bine, mai poți să-ți rezervi bilete la cea mai orientală vacanță și să fugi de Crăciun în Patagonia, acolo unde ”serendipity” e doar un alt mister din care nu moare nimeni, iar moșul ăla cu barbă albă e doar o creatură tembelă.

Și cu sexul de Crăciun cum rămîne?
Păi rămîne cum am stabilit. Dacă tot anul ai semănat furtună prin așternuturi, acum culegi vînt. În perioada sărbătorilor, toate amantele focoase au făcut stînga-mprejur la soții lor, lesbienele s-au săturat de showuri erotice sub aceleași tablouri ieftine, la lumina chioară a unui bec erotic, iar un threesome ca lumea nu mai găsești în jungla asta urbană nici dacă faci incantații de dimineață pînă seara.
Așa că, de Crăciun, dacă n-ai bani de Patagonia, abstinență, tată… Mai ia și tu o pauză să te refaci. Sau ”împodobește, mamă, bradul ăla odată” … Eh, nu vă supărați prea tare, mă amuz și eu un pic (cît îmi permite spațiul) de cei care aleargă tot anul după sex și se întreabă unde-i dragostea de Revelion, de ce sunt singuri și de ce n-are cine să le facă măcar o amărîtă de salată de boeuf. Am avut anul trecut o discuție în contradictoriu cu o tipă care spunea că dragostea m-a schimbat într-o persoană obișnuită. Cu sensul de mediocră. Sigur că eram mult mai interesantă cînd așteptam prin gări, între două trenuri, sau prin aeroporturi, între două avioane, marea dragoste. Greșit. Nu dragostea m-a schimbat într-o persoană obișnuită, ci nedorința ei.
Dar fie ca… Prefer să fiu o femeie obișnuită, decît o căpiată de cap care-și dă toți banii din portofel pe ultima apariție de feng shui sex story. Amica mea încă nu-și dă seama cît de mediocru este sexul pe apucate, cu bărbați care nu dau doi bani pe ea și o uită imediat cum deschid ușa casei lor, unde nevasta e pe primul loc, că altfel îi arde o tigaie peste chelie de nu se vede. Apoi scot capetele de după uși copiii care-i sar în brațe, doar ca să-l întrebe: ce mi-ai adus? Amanta nu realizează decît foarte tîrziu că n-a fost decît un loc de parcare, și încă unul gratuit. Între timp, gagica se îmbată cu apă rece că e cea mai sexoasă felină din oraș. O fi, dar așa era și Sutica în tinerețile ei. Acum are aproape 70 de ani, poartă aceleași turbane demodate pe cap, același halat cu trandafiri spălăciți de vreme cu care-și primea acum 50 de ani iubiții și stă cu orele pe banca din fața blocului, uitîndu-se după foștii amanți, ajunși și ăia niște gloabe bătrâne, dacă n-au murit deja de gonoree, dar măcar au avut bunul simț să crească un vlăstar pe lîngă casă și să-l învețe de bine.
Concluzie e că oricît sex ai avea parte în viață, de Crăciun tot dragoste vrei.
Și dacă nu are nimeni parte de asta, merge și o oală de sarmale. Că așa-i românul, dacă are sarmale de sărbători, uită de toate.

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Veșnica amețire între dragoste și sex. unui sentiment și unui instinct atât. Degeaba încercăm noi oamenii să dăm o față sensibiloasă sexului asociindu-l cu dragostea, mai ales femeile.Se face confuzie ca și în cazul instinctului matern și dragostea maternă, două lucruri total diferite. Mă rog e multă știință de deslușit pe tema asta, mai ales că prin construcție și educație(religii) bărbații percep total diferit sexul față de femei.Apoi, singurătatea e la fel de grea sau chiar mai grea în afara Crăciunului sau revelionului, două zile ce trec oricum repede și nu trece cu abstinență, exces de sex sau moralitate castă.Părerea mea

Comentează :