Fashion In the Rain

Se poartă… umbrelele!

 Plouă în Montreal, plouă peste Bucureşti, plouă la Constanța. Oriunde îmi întorc privirile, urechile şi messenger-ul… toarnă cu găleata. Plouă în drum spre cumpărături, plouă când mă întorc din parc, plouă peste planurile noastre de a merge la aniversarea unei prietene. Şi uite aşa, dacă mai aveam vreun dubiu că a venit toamna cea mofturoasă, acesta a fost spălat de tot.
     Atitudine impermeabilă
Refuz să las stropii reci şi mohorâţi de ploaie să mă facă să mă simt precum Cenuşăreasa şi încerc mai mereu să-mi înveselesc starea de spirit cu un alt fel de abordare a vestimentaţiei. Şi da, declar cu mâna pe umbrela albastră sau mov că m-am săturat de aceeaşi geantă neagră din piele, în care încerc să-mi îndes cu dexteritate nişte dosare foliate, nu mai suport jeanşii închişi la culoare şi nici cizmele din piele, “gen echitaţie”, care mă scot “uscată” din toată această atmosferă bacoviană. Vreau culoare şi o stare de spirit contrastantă timpului de-afară. Aşa că, să trecem la planul de atac.
    
Un plan mai roz pentru zile gri

După cum se poate deja ghici, CULOAREA este cuvântul de ordine. A adăuga o culoare vibrantă în aceste zile umede, poate fi lozul câştigător atunci când ne alegem îmbrăcămintea, încălţămintea sau accesoriile. Dacă plouă, nu înseamnă că trebuie să fim invizibile sau fade când mergem pe stradă.

De exemplu, cam ce efect ar avea o umbrelă cochetă roz în marea de umbrele sumbre care parcă traversează singure cea mai mare autostradă din faţa ta? Aşa că, nu te speria de culorile vibrante, dar nici nu cheltui o avere pe o umbrelă veselă, poţi găsi ceva drăguţ şi colorat şi la preţuri modeste (asta ca să nu îţi pară rău de o vei uita în tramvai sau la magazinul de mezeluri atunci când va răsări soarele!). Sau, dacă ai destulă imaginaţie şi ţi-a mai rămas o undă de veselie teribilistă…”nemurată”, cumpără-ţi o umbrelă hazlie de la raionul pentru copii şi vezi ce efect va avea pentru spiritul tău. Asta dacă eşti minionă, că altfel nu vrem să arăţi ridicol sau, până la urmă distrează-te, de ce nu?

 Un trench cochet, clasic, mai lung sau de lungime medie este şi va rămâne mereu o piesă vestimentară timeless.În plus, te va ajuta să te simţi “în tendinţele modei” chiar şi sub cea mai rece răpăială. Trenchul, ca și Colombo – polițistul buclucaș interpretat de Peter Falk în serialul ce-i poartă numele – este acel element enigmatic ce se nu se va demoda niciodată din garderoba unei femei.

 Cizmele de ploaie, hmmm, câte dintre noi le-au iubit în copilărie şi câte am ţipat, oripilate, când eram forţate să le încălţăm? Ei bine, e vremea să uităm vremurile trecute pentru că magazinele deţin acum în rafturi cizme “de cauciuc” în cele mai trăznite şi haioase culori pe care le-am văzut vreodată. Sunt atât de exuberante şi confortabile încât, atunci când le încalţ îmi vine să dansez prin ploaie mai ceva ca Frank Sinatra, nu să merg la paşi mărunţi şi zgribuliți.

     Câteva accesorii la modă şi eventual realizate în culori vibrante vor însenina perfect o ţinută mai sobră, “de ploaie”. Numai ideea de a asorta un colier lung, galben, la un cardigan negru, îmi imprimă cuvântul ”lumină” în starea de spirit, aruncând cât colo atitudinea ternă de dinainte. Probabil că acelaşi efect l-ar avea şi o geantă roşie, portocalie sau o poşetă verde deschis (şi nu, acestea nu trebuie neapărat să fie din colecţia “Hermes”, deşi o bănui pe Monica Gabor că, prin etalarea publică a atâtor genţi hermesieno-colorate, a încercat acelaşi efect de “înseninare” a procesului ei sumbru de divorţ).

Ok, ok, există o idee şi pentru acelea dintre noi care insistă totuşi, din comoditate sau lipsă de inspiraţie, să se asorteze ploii şi vremii mohorâte prin adoptarea unei “uniforme” negre (sau închisă la nuanţe). O eşarfă colorată prinsă la gât, în păr sau poate chiar de mânerul genţii va lăsa în urmă un “damf” de culoare și parfum şi optimism şi va stârni veselie în marea…”răpăială” în care se încăpăţânează primăvara să ne cam scalde zilele astea.

În concluzie, un lucru e sigur, indiferent de vremea de afară, important este să ne păstrăm spiritul viu şi exuberant, dar mai ales credinţa că norii vor trece și nu vor aduce furtună.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :