Fashion Faux-Pas

Zilnic suntem bombardate cu o mulţime de informaţii despre modă, ce să purtăm, ce să ne mai cumpărăm, style-uri şi stilişti, trenduri şi mega trenduri, reviste glossy şi supermodele care ne zâmbesc candid în haine haute-couture. Şi încercăm din răsputerile noastre de fashionistas wannabe să ne adaptăm, să adoptăm noul, să ne contorsionamîn toate felurile pentru a ţine pasul cu lumea bună. Uneori chiar reuşim. Alteori însă, nu prea, dar ştim cu adevărat unde greşim?

     Despre fashion faux-pas

Ok, nu ne vom lamenta că încă mai vedem pe străzile României doamne care poartă ciorapi fini cu adidaşi sau şosete cu sandale. Să ne considerăm, totuşi, un nivel mai sus şi să trecem la greşeli mai “serioase” şi de nasul nostru.

     Nu purta haine care nu ţi se potrivesc

Ţipă fusta sau rochia mini pe tine? Calci pe tivul pantalonilor sau înoţi în sacoul Armani luat de la reduceri, evident mărimea Large, doar pentru că aceea mai rămăsese pe raft? Greşeală. Nu îţi cumpăra veşminte care nu îţi vin, nici dacă ţi se vând pe un leu pentru că atât va valora şi imaginea ta din oglindă. Investeşte în tine şi hainele tale la justa lor valoare. Sau apelează la croitoreasa mamei tale şi roag-o să îţi ajusteze îmbrăcămintea înainte de a ieşi cu ea pe stradă; o poate face şi fără a-ţi compromite eticheta branduită.

     Nu îți face din magazinele glossy o biblie fashion

Da, ştim, nouă garderobă afişată în Cosmopolitan de Gisele Bundchen (sau cea a lui Paris Hilton din Vogue) este noul tău ţel în viaţă. Însă nu uita că aceste modele şi “prinţese de bani gata” au toţi banii din lume la dispoziţie pentru a-şi achiziţiona acele veşminte, au o armată de stilişti profesionişti în jurul lor, sunt photoshopuite la greu, în plus, ele trăiesc în pantofi cu toc de zece centimetri şi nu le latră nici o haită de câini din faţa blocului până la cafeneaua de fiţe sau clubul de ultimul răcnet unde îşi pierd vremea. Nu îţi face din ţinutele pe care le vezi în revistele de modă un ideal. În schimb, distrează-te puţin cu trendurile la modă, acceptă-le, dar adaptează-le stilului tău de viaţă. Alege-ţi câteva accesorii şi creează-ţi un stil vestimentar propriu care se va potrivi nu numai fiinţei cool din tine care iese la distracţii, dar şi tipei serioase care merge mâine dimineaţă la birou. Iar, pentru seară, accentuează-ţi cu bun gust cea mai frumoasă caracteristică corporală pentru cina cu iubitul.

     Alege-ţi “dedesubturile” cu grijă

Ai văzut vreodată o doamnă frumoasă care arata oribil într-o rochie sau bluză doar pentru că, pe dedesubt, poartă un sutien total nepotrivit? Mogulii modei nu s-au gândit doar la vedete când au creat articole ce poartă nume miraculoase precum: sutien cu bureţei, sutiene push-up, body-uri cu efect de slăbire şi banda adezivă pentru decolteuri sau crăpături îndrăzneţe, lenjerie intimă super sexy la preţuri modice. Putem inveşti şi noi, muritoarele de rând, în aceste “dedesubturi subtile” care nu numai că vor ignora legea gravitaţiei, dar vor face minuni şi la nivelul încrederii de sine.

Fereşte-te de prea multe “reduceri”

Ok, doar pentru că s-a spart robinetul cu “reduceri” la mall, asta nu înseamnă că trebuie să adunăm în vara asta toată “pleava” colecţiilor de iarnă. De obicei, la reduceri intră ce nu s-a vândut pe durata sezonului anterior şi, oricât de multe poveşti de succes ştim despre adevărate “comori” găsite “la reduceri” (şi achiziţionate la un preţ derizoriu) asta nu înseamnă că trebuie să ne îndopăm dulapurile cu fel şi fel de astfel de articole vestimentare. Vom sfârşi cu un munte de chilipiruri ce riscă să nu mai fie de actualitate în câteva luni şi nimic de îmbrăcat la următoarea serată. Investeşte, în schimb, în piese “clasice” şi care vor rezista testul trecerii timpului.

Nu invoca prea des scuza: “Nu merg, n-am nimic nou de îmbrăcat”

Dacă zilele acestea funcţionezi după normele unui buget redus, nu lăsa scuză de mai sus să-ţi ruineze şansa de a te distra cu prietenele la un party sau o ieşire în oraş. Chiar dacă nu ţi-ai mai cumpărat nimic nou în ultimul timp, deschide-ţi uşa şifonierului cu încredere. Uneori îţi trebuie doar puţină imaginaţie să combini câteva piese mai vechi într-un stil “mai nou” şi voilà, un look inedit s-a născut. Sau investeşte într-un accesoriu la modă, poate fi chiar şi unul foarte ieftin, însă, combinat cu gust, poate stârni invidia amicelor mai înstărite. Şi-apoi nu uita, farmecul nu ține numai de carcasa exterioară. Oricât de perfectă ar fi aceasta, fără ascuțimea minţii e doar o carcasă.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :