Fashion Faux Pas (II)

pig tailSau ce să nu porți cînd te faci mare.

Cînd vine vorba de modă, este extrem de greu să nu cădem în păcatele excesului. Nebunia unora de a ieși în evidență prin modă s-ar traduce cu ¨excentricitate¨. Totuși, oricît de fashionistă ai fi, cred că ai idee despre acei pantaloni bufanți din satin cu imprimeuri de toate culorile (șalvarii, mai exact) pe care NU trebuie să-i porți nici măcar dacă ți-a luat foc garderoba și ăia sunt singurul lucru care a scăpat intact din dulap. Nu degeaba a scăpat, nici flăcările n-au vrut să aibă de-a face cu așa ceva!

Știai însă că două codițe împletite care stau foarte bine la o adolescentă, chiar și întîrziată pînă la 25 de ani, după o anumită vîrstă arată ridicol? O doamnă la 45 de ani cu două codițe împletite e ceva cumplit (cea din imagine abia dacă a împlinit 25, așa că….) Ai înțelege mai degrabă o pictură a lui Salvador Dali decît așa ceva. Dacă totuși ești genul căruia îi place să spargă tiparele, iată totuși cîteva reguli peste care nu trebuie să treci:

1. Salopetele

Salopetele le îmbraci la fermă sau cînd vopsești dormitorul. Punct. Nu stau bine pe nimeni și există modalități mult mai interesante de a te simți confortabil în casă. De pildă, o cămașă ale cărei colțuri le poți înnoda în jurul taliei este un start mult mai bun. Altfel, în salopete, pari dezlînată și neîngrijită.

2. Cozile împletite

Chirurgia plastică, nu cozile împletite, este singura modalitate de a șterge cu succes 20 ani de pe chipul tău: cozile sunt, așa cum spuneam mai devreme, pentru adolesente cu păr frumos și siluetă zveltă. Pentru o femeie după 35 de ani sunt doar o încercare patetică de a se întoarce la vîrsta inocenței sau de a opri timpul în loc. O singură coada de cal, pe de altă parte, este trece drept acceptabilă și aproape universal măgulitoare pentru femeile de toate vârstele.

shoes3. Șosetele pînă la genunchi

Ah, dar bineînțeles că poți purta șosete pînă la genunchi atît timp cît le porți pe sub pantaloni. Șosetele pînă la genunchi asortate cu fuste mini sunt adorabile la fetele de liceu sau la fetitele pînă-n 12 ani. Pe tinerele de 24 + arată trist și atrag mai mult atenția asupra disperării lor de a fi băgate în seamă. În schimb, optează mai degrabă pentru dressuri cu modele interesante sau dresuri opace. Sau și mai bine cu picioarele goale, bronzate ca la carte.

4. Cămașa din nailon

Cu excepția cazului în care copilul dumneavoastră vă oferă o cămașă de nailon cu imprimeuri africano-sălbatice, lasă-i doar pe patinatori și hippies să încerce acest look vintage. Pe de altă parte, piese de mozaic – genți, fuste, palarii – par să arate mereu adorabil și boem pe oricine. Numai că nu fii tu aceea!

5. Blana de iepure

Dacă tot vrei să porți blană, măcar alegeți un alt mamifer, unul care se hrănește cu altceva în afara animalelor de companie. Și-apoi, nimic nu e mai ridicol decât blană de iepure viu colorat.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :