Excursie Istanbul – 230 Euro- Shopping și relaxare – 26 oct. – 31 oct.

Turnul Fecioarei – Kiz Kulesi

Tariful cuprinde transport, cazare 5 nopți cazare în cameră dublă, hotel 4*, mic dejun inclus, ghid local, acolo unde se cere.

– transport minibus/midiautocar/autocar

– ghid de turism/însoțitor de grup

– vizitele mentionate in descrierea programului turistic

Tariful NU include:

– intrarile la obiectivele turistice

– excursiile opționale

– alte cheltuieli personale sau mese

Din program:

Marți 26 octombrie

Ora 9.00 plecare spre Istanbul. Popas la Edirne, fosta capitală a imperiului Otoman, unde vom vizita Moscheea Selimiye, obiectiv protejat UNESCO, bazarul din apropiere și muzeul sănătății.

După-amiază, cazare la Istanbul, cînd veți primi cardurile și instrucțiunile pentru începerea experienței instanbuleze. După o scurtă odihnă de 2-3 ore vom face o plimbare pînă în portul Eminönü pentru a mânca tradiționalul balık ekmek și pentru a admira priveliștea.

Balcoanele din Kadikoy

Miercuri 27 octombrie

Ora 9.00 o plimbare prin centrul istoric al Istanbulului, unde vom vizita Hagia Sofia, catedrala-muzeu în care trei imperii importante și-au pus amprenta: Imperiul Bizantin, cel Roman și cel Otoman. Nu poți să treci pe la Hagia Sofia și să nu te plimbi pe fostul hipodrom din perioada bizantină, îngropat acum la 7 m adîncime sau să nu vizitezi Moscheea Albastră, construită la ordinele sultanului Ahmed, de aici și numele cartierului istoric Sultanahmet.

Terminăm periplul istoric la bazinele scufundate de apă (Cisterna Bazilică sau Palatul Scufundat, cum au redenumit-o turcii). Iar dacă nu te-au împietrit cele două capete întoarse de meduză, atunci ești numai bun de o plimbare la suprafață în parcul Gülhane sau de o tură prin Marele Bazar, ca să vezi cum arată cel mai vechi și mai mare bazar din lume sau să cumperi ce-ți face cu ochiul.

Joi 28 octombrie

Croazieră pe Bosfor – excursie opțională. Ghidul nostru vă va povesti ce e cu palatele și vilele risipite ca niște perle pe malurile Bosforului, acest bătrân martor al istoriei.

După-amiază vizităm bazarul Eyub Sultan și facem un popas pe dealul Pier Loti, de unde putem admira Istanbulul de sus și vom petrece câteva ore într-una din cele mai celebre grădini de ceai. Seara – timp liber pentru cină și cumpărături.

Vineri 29 octombrie

Vizită Palatul Topkapi, Palatul unde și-au trăit viețile 30 de sultani și de unde au condus cel mai longeviv imperiu din toate timpurile. Pe lângă altele, veți vedea sabia lui Ștefan cel mare, mâna lui Ioan Botezătorul, toiagul lui Moise și Haremul.

Suleymanie, moscheea unde se află mormintele lui Suleyman Magnificul, poetul și legiuitorul, care este îngropat în același loc cu unica sa fiică Mihrimah (cea mai iubită dintre toți copiii lui) și mormântul lui Hürrem, femeia care a reușit să devină dintr-o simplă sclavă una dintre cele mai puternice femei din lume, soția lui Suleyman.

Sâmbătă 30 octombrie

Excursie opțională pe Insula Prinților

Timp liber pentru plimbare, cină, cumpărături.

Moscheea din Ortakoy – cunoscută și sub numele de Moscheea Medcidiye

Duminică 31 octombrie – plecare spre casă

Ultimele cumpărături la KirkLaleli

Condiții de înscriere

Înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
– diferenţa de 50 % se achită cu min. 15 de zile înainte de data plecării
– agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
– distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
– aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
– conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora

– contravaloarea excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți

Ce nu intră în pachetul programului:

  • asigurarea medicală;
  • mesele de prânz și cina;
  • cheltuielile personale;
  • suplimentul de single (pentru cei care nu doresc să împartă camera, suplimentul de single costă 125 euro)

Mai multe detalii la nr de telefon 0722 219 327, 0783 000 367

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :