Excursie Grecia – insula Evia – 6 zile la numai 155 euro

Meteora, mănăstirea din nori

Pentru cei care n-au fost niciodată în Grecia și s-au săturat să prindă rădăcini în jurul grătarelor de mici în perioada 1 mai, a venit timpul să-și facă bagajele. Și cine nu ar vrea să fie în mijlocul unui cîmp de trandafiri în toate culorile? Presărată din loc în loc cu tumuli (morminte antice), Valea Trandafirilor din Bulgaria mai este cunoscută și ca Valea Revoluționarilor bulgari. Pentru cei cărora le plac plimbările pe jos, pregătiți-vă să vă reconectați cu natura în locul de unde pleacă cea mai mare producție de ulei de trandafiri din lume. Luați-vă ochelarii de soare, costumul de baie, iar pe lîngă șlapii de plajă, nu uitați pantofi ușori de drum sau de cățărare că nu se știe cum ajungeți pe Meteora.

Destinația de după Paști de anul acesta durează 6 zile și costă doar 155 Euro.

Perioada : 30 aprilie – 5 mai

Preț : 155 euro.

Vedere din balcon, Hotel Kastri

Ce avem în program :

Valea Trandafirilor din Bulgaria, unde vom vizita ”Muzeul Trandafirilor Kazanlak, Bulgaria fiind recunoscută a cea mai mare producătoare a uleiului de trandafiri din lume.

Cazare în insula Evia, în stațiunea Loutra Edipsou, în camere duble și triple cu grup sanitar și chicinetă de bucătărie. Hotelul unde vom fi cazați se numește Kastri și este situat în orașul Edipsos, la doar 15 m de apele termale. Un hotel curat, simplu, elegant, cu un rating de 8,3 pe booking.

Pe perioada sejurului (1.05-4.05) vă puteți bucura de cele peste 70 ape termale din stațiune și cele mai renumite din Grecia sau vă puteți bronza pe plajele însorite ale Mării Egee.

Pentru cei mai activi, se organizează mai multe excursii :

  1. pelerinaj la moaștele sf. Nectarie ”vindecătorul de boli”. Se pleacă dimineața, îmbarcare pe feribot cu destinația Aegina, destinația Mănăstirea Sfânta Treime. După amiază, întoarcere la Atena și efectuarea unui tur de oraş cu vizite la Stadion, Templul lui Zeus, Arcul lui Hadrian, Acropole. Pe traseu o scurta abatere la Sfântului Efrem cel nou „ocrotitorul celor depresivi” din Nea Makri.

Insula Skyathos, plaja Koukounaries

 2. croaziera Insula Skiathos, plajă și baie în mare la una dintre cele mai renumite plaje din Marea Egee, plaja Koukunaris.

3. Meteora cu vizitarea vizitarea Mănăstirii Kato Xenia, unde este expus o parte din brîul Maicii Domnului.

4. Situl arheolgic de la Delphi – Atena (templul lui Apollo)

5. Insula Aegina – insula fisticului, Templul lui Artemis si al lui Dionisos, Templul lui Afea (cea mai apropiată insulă de Atena) Aici se află casa în stil neo-clasic în care Nikos Kazantzakisa scris faimosul roman Zorba Grecul. Casa se afla in suburbia Livad și are atașată o plăcuță pe fațadă.

6. RIVERA OLIMPULUI O jumătate de zi se vizitează cîteva dintre obiectivele zonei: Mănăstirea Sf. Efrem cel nou, Mînăstirea Sf. Dionisios, Valea Tembi, Paleos Pantelimonas – sat de munte situat pe versantele muntelui Olimp, de unde se deschide o panoramă deosebita asupra tuturor stațiunilor de pe Riviera.

7. Seară grecească. Pe parcursul cîtorva ore spectacol live de dansuri și muzică grecească și un bogat meniu specific.

5 mai plecare de dimineață spre țară. Oprire în Katerini pentru cîteva ore de cumpărături în una dintre cele mai ieftine locuri din Grecia. După amiaza tur de oraș Salonic cu vizitarea Catedralei Sf. Dumitru și vizionare Turnul Alb, Rotonda şi Arcul lui Gallerius.

Servicii incluse în preț:

CAZARE: 5 nopţi hoteluri şi/sau garsoniere 2-3 *

MASĂ: mic dejun bufet

TRANSPORT: autocar clasificat, taxe şi parcări

PERSONAL ÎNSOŢIRE : ghid atestat

VIZITE: din program, fără bilete de intrare

Persoanele care nu doresc să participe la excursiile menționate mai sus pot rămîne în stațiune pentru a se bucura de odihnă, de soare și de plajă.

 Prețurile au fost calculate pentru plecările din București. Plecările din Medgidia și Constanța se fac doar dacă sunt înscriși cel puțin 30 de turiști și se percepe o taxă de 15 euro în plus, ce reprezintă contravaloarea transportului suplimentar.

Relații la tel: 0722219327.

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. 23 martie 2019

    […] După ce m-am uitat pe emag la 1000 de rucsacuri pentru cînd o fi să urc pe Meteora și nu am ales încă nici unul, am dat comandă de un pantofar, că nah, cauți ceva și dai de altceva. Dar în timp ce mă uitam pe toate produsele alea, m-am gîndit să scriu și aici ultimele detalii despre excursia în Grecia pe care o pregătesc pentru perioada 30 aprilie-5 mai. […]

Comentează :