Excursie de cinci zile, în Istanbul, cu numai 155 de euro

Doriți o experiență de neuitat cu una din cele mai bune agenții din Constanța? Istanbulul este un oraș foarte ușor de iubit, dar, în același timp, dacă nu profiți din plin de o călătorie în Istanbul cu cineva care să te îndrume pe străduțele lui întortocheate, printre tarabele comercianților sau în zonele aglomerate, poți să ratezi una dintre cele mai frumoase și mai ieftine călătorii din viața ta. Mai ales dacă e prima oară, fă-o cu profesioniști.

În preț sunt incluse: transportul cu autocarul, cazarea, timp de trei nopți, în hotelul de cinci stele Akgun, 4 mic dejunuri, dar și serviciile unui ghid român.

Hotelul Akgun are nota 8,8 pe booking.

Programul se va desfășura în felul următor:

Joi 18.10.2018: Sosire Istanbul dimineața, aproximativ ora 7.00.

Mic dejun și cazare înainte de ora 14:00, însă nu toate camerele deodată. La ora 14:30 se pleacă în excursie la Rumeli Hisarı Museum, una dintre cele mai importante fortărețe construite de Imperiul Otoman odată cu cucerirea Constantinopolului în 1953. Fortăreața este pe partea europeană a Bosforului. A fost construită de Sultanul Mehmed II exact în locul în care Bosforul se îngustează cel mai mult. Rumeli Hisarı a funcționat ca vamă și ca închisoare, iar mai tîrziu, în 1960 a fost transformată într-un muzeu. Priveliștea din turn este impresionantă și transformă acest obiectiv într-unul din cele mai frumoase din Istanbul. Excursia se continuă cu partea asiatică.

Vineri 19.10.2018: Mic dejun. Excursie la Sfînta Sofia, cel mai important edificiu creștin din imperiul bizantin transformat în moschee, Moscheea Albastră (dacă e deschisă), cel mai important lăcaș de cult musulman și palatul Topkapî, palatul sultanilor pentru o perioadă de 400 de ani. Se mai vizitează Muzeul de Artă Turcească și Islamică și hipodromul. Ne vom indrepta apoi către cartierul Taksim, unde vom avea timp liber pentru shopping, pe unul din cele mai tranzitate bulevarde din Istanbul.

Sîmbătă 20.10.2018: Program opțional Ora 08:20 deplasare către Eminonu, de unde vom lua vaporul către Insulele Prinților. La întoarcere shopping în Marele Bazar (Kapali Çarșı), construit în 1464. Cel mai vechi bazar din lume are 62 de străzi acoperite, pline cu magazine și cafenele.

 

Duminică 21.10.2018: Mic dejun. Excursie la biserica Chora și la biserica Maicii Domnului (Vlaherne). Plecare către casa la ora 13:00. Sosire în România la ora 23-24:00.

Pentru înscrieri și relații suplimentare, puteți suna la telefon 0740630207.

 

Zully Mustafa

Jurnalist de profesie, după ce am lucrat în presă timp de 20 ani, dar și ca profesor timp de 7 ani, m-am dedicat din 2007 exclusiv scrisului. Am scris cărți pentru copii, am avut rubrică în revistele FHM, Unica, Femeia și Playboy. Primul roman, “Strugurii s-au copt în lipsa ei”, s-a epuizat în două luni și jumătate de la lansare și m-a luat prin surprindere. Au urmat romanele “Nopți orientale” și ”Al treilea călător”. Plus altele pentru copii. De 7 ani locuiesc în Medgidia cu familia, călătoresc des, traduc pentru Pro Tv filme turcești și-mi pregătesc următoarele romane. Din cînd în cînd, mai scriu și pe aici.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :

%d blogeri au apreciat: