Excursie de 5 zile la Cernăuți, cu numai 100 Euro și tichete de vacanță, în perioada 2-6 februarie

Chișinău, sau cum i se mai spune ”Orașul din piatră albă”, este unul din orașele pe care orice român ar trebui să-l viziteze măcar o dată în viață. Cît despre Cernăuți, un mare centru cultural, de al cărui nume este legată perioada de creștere spirituală a lui Eminescu, povestea orașului este una pe cît de impresionantă, pe atît de tristă. Cu toate acestea, ceea ce vă va surprinde în ambele orașe este acel patriotism pur, nefalsificat de alegeri electorale sau minciuni propagandistice.

De aceea, am organizat pentru profesori un program interesant a cărui finalitate este să ne transformăm în oameni mai buni, mai impresionabili și plini de căldură. Aveți mai jos programul.

ZIUA 1 LOCALITATEA DE REȘEDINȚĂ – CHIȘINĂU (440 km / 8-9 ore – inclusiv frontiera 1-2 ore)

Ora 06.00 Plecare din localitatea de reședință (București sau Medgidia). Ora 17.00 sosire Chișinău. Cazarea este la Hotel Cosmos, situat chiar în Parcul Ștefan cel Mare, cu vedere la Aleea Scriitorilor și la Arcul de Triumf. La ora 19.00 avem unul din cele două mari evenimente la care vom participa pe perioada acestei excursii: întîlnire cu scriitori, poeți, jurnaliști și reprezentanți ai sindicatului Învățămîntului din Basarabia într-un tandem cultural cu scriitori, poeți și jurnaliști din Dobrogea.

ZIUA 2 CHIȘINĂU – CERNĂUȚI (280 km /7 ore)

Ne îndreptăm spre unul dintre magazinele de prezentare ale Fabricii Bucuria pentru a ne bucura de cîteva dintre delicioasele produse. După “îndulcire” continuăm cu un tur de oraș cu autocarul pentru punctarea principalelor obiective ale orașului; Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie, Muzeul de Artă, Castelul de Apă și Casa Memorială a lui Pușkin.

În funcție de ora de planificare (planificarea se face la înscriere) deplasare în excursia opțională la cramele Cricova. Plimbare cu trenuleţul care ne va duce prin catacombele cramelor de-a lungul aleilor ce poartă denumiri ale renumitelor soiuri de vin şi unde putem admira colecţiile de vinuri ale multora dintre personalităţile lumii.

Mănăstirea Voronet – Suceava

Ora 16.00 continuarea traseului spre Cernăuti. Sosire Cernăuți ora 22.00. Cazare hotel Bukovina. www.bukovyna-hotel.com

ZIUA 3 CERNĂUȚI
Tur de oraș: Vizitarea Universității din Cernăuți. Deplasare la o unitate școlară din Cernăuți pentru efectuarea unei Vizite de lucru. Continuăm cu lucrările celui de-al doilea simpozion care, de fapt, este unul din principalele scopuri ale deplasării. Cu această ocazie doritorii pot participa la discuții generate de tema simpozionului ”Arta și cultura românească”. Vizită la Casa lui Aron Pumnul. Seara întoarcere la Cernăuți.

ZIUA 4 CERNĂUTI – BANCENI (40 km /1 ora) – SIRET (60 km /1 ora) – SUCEVITA (60 km /1 ora) – CACICA (60 km /1 ora) – GURA HUMORULUI (60 km /3 ore)
Ora 08.30 plecăm spre una dintre cele mai frumoase mănăstiri Mânăstirea Bănceni, lăcaș unde slujbele se tin in limba română. Înainte de asta însă, vom face o vizită la cei 400 de copii înfiați de părintele Mihail Jar, eroul român al Ucrainei. Continuăm spre țara cu vizitarea pe traseu a Mănăstirii Sucevița, a atelierului de Ceramica Neagră de la Marginea si a salinei de la Cacica. Seara cazare zona Gura Humorului.

Ziua 5 GURA-HUMORULUI – LOCALITATEA DE REȘEDINȚĂ
Plecare de la hotel dimineața ora 08.00 pentru vizitarea a două din Mănăstirile Bucovinene (Voroneț și Humor), după care vom continua cu cîteva dintre obiectivele zonei nemțene cu punctarea Cetății Neamtului, Mănăstirii Neamț, Rezervației de zimbri și a Casei Memoriale Ion Creangă de la Humulești. Estimăm sosirea în localitatea de reședință în cursul nopții aprox. ora 24.00

Prețul excursiei: 450 lei și tichete de vacanță în valoare de 350 lei (cine nu are tichete de vacanță, poate achita contravaloarea în lei).
SERVICII INCLUSE în acest preț:
CAZARE : 4 nopti cazare htl 3 si 4 *
MESE : mic dejun
TRANSPORT : autocar
PERSONAL ÎNSOŢIRE : ghid român pentru tot traseul, ghid ucrainean vorbitor lb. română în Cernăuti, cadre didactice însoțitoare
TURURI ORAŞ : Cernăuți, Chișinău, Gura Humorului.
VIZITARE OBIECTIVE : din program

Opționalele nu intră în preț.
Acestea sunt: Simpozion Chișinău, Simpozion Cernăuți, Cramele Cricova. Obiectivele vizitate sunt plătite de fiecare doritor în parte.
Asigurarea vizitelor din program se face NUMAI în limita timpului disponibil. Acesta poate fi diminuat din diverse cauze independente de voința organizatorului.

Humulești, casa celui mai iubit povestitor român

OBIECTIVE FĂRĂ BILETE DE INTRARE :

MANASTIREA BĂNCENI
Mănăstirea Bănceni este un sfânt lăcaș de închinăciune al românilor din Ucraina. Aici, dar și în celelalte biserici mai mici ale acestui așezămînt monahal, se oficiază slujba în limba română.
Vizită la casele de copii din Bănceni unde trăiesc 400 de copii, toți adoptați de părintele Mihail Jar.
COMPLEXUL COMERCIAL KALINKA
CERAMICA NEAGRA MARGINEA

Pentru înscrieri și relații suplimentare puteți suna la telefon 0722219327.

Zully Mustafa

După ce am lucrat în presă vreo 20 ani, dar și ca învățătoare și profă de franceză și engleză timp de 7 ani, m-am dedicat din 2007 exclusiv scrisului și călătoriilor. Primul roman a fost “Strugurii s-au copt în lipsa ei”. Au urmat “Nopți orientale” și ”Al treilea călător”. Plus altele pentru copii. În prezent, călătoresc des, traduc filme turcești și-mi pregătesc următoarele romane. Din cînd în cînd, mai scriu și pe aici. Dacă ai de gînd să comentezi, fă-o civilizat și doar dacă ai ceva de spus. Dacă nu, așteaptă-te la un răspuns pe măsură și ia viteză.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :