Electroacupunctura, terapia care-ți fură durerea

Electroacupunctura este o metodă non-invazivă prin care punctele de presiune sunt stimulate prin impulsuri electrice, care înlocuiesc acele. Ea constă în stimularea electrică a punctelor energetice de pe corp, cu ajutorul electroacupunctorului și a devenit la fel de folosită ca acupunctura clasică.
Foarte multe boli pot fi tratate prin electroacupunctură: migrenele, nevralgiile, durerile de spate, paralizia facială periferică, durerile dentare, unele forme de artrită, entorsele, întinderile musculare, dar și unele afecțiuni din sfera medicinei interne. Sechelele accidentului vascular cerebral pot fi tratate prin electroacupunctură, iar recuperarea are loc în special dacă se intervine în primul an după instalarea accidentului. Efecte remarcabile, de tonifiere, s-au observat și în tratarea parezelor și paraliziilor musculare.
Stimularea electrică reușește o exercitare mai puternică asupra punctelor energetice, care e necesară în cazurile de nevralgie sau pareză. Intensitatea stimulului electric poate fi controlată în funcție de tipul afecțiunii și de sensibilitatea pacientului la durere. Deși durerea nu este mare, în timpul ședințelor de electroacupunctură, pacientul poate simți un ușor disconfort, în special în timpul primei ședințe de tratament.
Electroacupunctura poate fi o soluție pentru cei care au fobie de ace, însă nu este totuși recomandată celor cu rezistență scăzută la durere. De asemenea, electroacupunctura este contraindicată pacienților cu tulburări cardiace, celor care au un stimulator cardiac, cu probleme coronariene, tromboză sau afecțiuni dermatologice. Electroacupunctura este interzisă în apropierea unei răni deschise, a unor leziuni sau erupții, dar și în tratarea gravidelor.
Prin electroacupunctură, se reduce și chiar se elimină durerea, se revitalizează și revigorează întregul organism.
Atît în cazul bolilor acute, cît și cronice se recomandă 10-12 ședințe de electroacupunctură, cu un ritm de două-trei ședințe pe săptămână.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :