Drumuri și poduri peste suflete

image (1)Poduri construite de la unul spre altul.

Drumuri construite spre lucruri, spre faimă.

Poduri spre inimi – drumuri spre cer.

Tu înspre ce construiești?

…poduri, poteci, cărări, drumuri; bătute-n cuie și-n lemn, în piatră, în nisip –  în apă?

Construiești drum spre un altu’ –  pentru  o lună, un deceniu, pentru mereu – pentru nicicând, pentru o noapte.

Clădești să rămâi – sau doar să-ți marchezi trecerea?! ..temeiul contează; intenția e vitală, atunci când creezi.  Uneori, ca într-un joc perfid, lucrarea își înghite creatorul, înecându-l sub praful gros al iluziilor, sub dărăpănăturile mincinoase ale propriei bicisnicii; dar sunt și căi ce îți conduc pașii, drumuri care-ți știu talpa, îți înțeleg mersul, poteci ce văd spre ce pleci… alegând să rămână – pe când tu treci.

Sunt cărări ce șerpuiesc, ducându-te mereu nicăieri, întortocheate drumeaguri ce par mereu altfel, deși sunt veșnic neschimbate – halucinații treze ale neputinței ce-ți îngreunează pasul.

Sunt drumuri ce întotdeauna duc, dar niciodată nu se-ntorc; și altele ce vin și mereu se vor duce. Construim zilnic cărări, poteci, alei; căutăm căi de acces către ceilalți.

imagePentru un anume pod  căutam un partener părtaș, nu spune nimeni că pentru totdeauna. De cele mai multe ori co-echipierii maiestoasei construcții – ce poate să se ivească –  se află de o parte și de alta a neștiutului. Ideea e să se întâlnească la mijloc – întodeauna la mijloc – ca și cum fiecare își construiește partea sa; poate lucra mai mult, mai vârtos, mai cu sârg, dar întodeauna bucata sa… doar pe a sa. Se prea poate ca deși o jum[tate să fi construit deja, cealalată să nu se încumete, ori să construiască,  dar fără dăruire și atunci se surpă; ori cine știe, pe parcurs se prea poate să-și  schimbe viziunea și să construiască spre alte zări:

…poduri peste suflete, ce se transformă uneori în ziduri;

poduri peste inimi ce se transformă-n timp.

Morala: construim zilnic drumuri și poduri spre un alt tu, uitând de eu.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :