Dragoste şi pietre preţioase

11049472_809467002505664_2836055016532250316_nProvocarea cea mare atunci cînd cumpărăm bijuterii pentru o rochie este să ştim ce pietre preţioase sunt bune de purtat ca accesorii şi pe care trebuie să le evităm. Sunt multe cristale folosite în fabricarea accesoriilor, cristale care-ţi iau ochii cu culorile lor minunate, sau care… sunt pur şi simplu artificiale, şi mai mult fac rău energiilor noastre interioare.

Pandante care ajung pînă în zona inimii sau sub plexul solar, brăţări sau cercei care ating meridianele folosite în acupunctură sau cercei care fac acelaşi lucru, totul depinde de creativitatea fiecăreia dintre noi. Şi apoi există viaţă şi după nuntă, femeile fără accesorii sunt parcă lipsite de feminitate. Bineînţeles că fiecare ştie mai bine ce i se potriveşte şi ce-i place să poarte, dar dacă doriţi să folosiţi la maxim proprietăţiile benefice ale pietrelor preţioase şi proprietăţile lor curative, atunci trebuie să fiţi bine informate. Un cristal nepotrivit, dar purtat de plăcere, doar pentru că-ţi place culoarea lui, îţi poate dezechilibra energia inimii fără să ştii şi fără să te poţi împotrivi, atît de mare este puterea lor.

11800361_799488886837566_5448916353487708375_nDacă treceţi printr-o perioadă agitată ar fi bine să purtaţi un aquamarine a cărui culoare şi energie blîndă calmează. Dacă, dimpotrivă, simţiţi că sunteţi total epuizată şi căutaţi să fiţi mai energică atunci mai potrivit ar fi să încercaţi un carmelin. Mai multă protecţie? Turmalinul negru este cea mai potrivită alegere.
Dar mijlocul cel mai creativ şi cel mai puternic de a beneficia de energia cristalelor este să vă creaţi singură propriile bijuterii. Şi ce ocazie mai potrivită ar fi să străluciţi la propriu la o petrecere şi să răspîndiţi în jur lumina iubirii, a echilibrului şi a fericirii prin accesoriile perfect alese? Norocul şi-l face omul cu mîna lui, parcă aşa se zice. Da, dar o femeie ştie (sau cel puțin ar trebui să știe) cum să-şi întreţină focul dragostei în propriul cămin dacă este atentă şi la energiile pozitive care-i intră în casă.

Şi nici măcar nu este greu o dată ce aţi învăţat cum stă treaba cu pietrele preţioase. Puteţi crea exact ce aveţi nevoie, fără să vă transformaţi neapărat într-un bijutier care face tot felul de accesorii sofisticate. Puteţi să începeţi cu simple brăţări şi pandantive.

Cuarţul roz este cel mai popular cristal folosit în arta feng shui pentru vindecarea, atragerea sau menţinerea dragostei. Nu este un cristal scump şi poate fi găsit în magazinele de cadouri în forme mici de pietricele. Dacă alegeţi să vă faceţi singură un pandantiv cu cuarţ roz, de pildă, ar fi minunat dacă l-aţi confecţiona pînă aproape de inimă pentru că are proprietatea de a calma efuziunile sentimentale şi de a vindeca bătăile inimii nelalocul lor. Niciun alt cristal sau piatră preţioasă nu te ajută mai mult să treci peste amintirile dureroase ale fostelor iubiri şi nici un alt cristal nu este atît de puternic în atragerea şi menţinerea energiei iubirii. Şi, nu-i aşa, doar dorești să-ncepi o relație nouă sau o căsnicie senină şi fără sechelele trecutului atîrnîndu-ți de umeri.

12003891_1679915088891618_7517004054570020009_nEste poate util să afi că adevăratele origini ale bijuteriilor au rădăcini în istoria medicinei, cînd vracii străvechi foloseau anumite pietre, cristale sau metale tocmai pentru energiile lor curative.

Înainte de toate însă, atunci cînd îți alegi piatra sufletului, trebuie să te cunoşti foarte bine, să ştii cum te simţi atunci cînd o porți, ce fel de energie te hrăneşte şi cum vei reacţiona la ea. Pare simplu, dar nu e. Atunci cînd cauţi piatra preţioasă cea mai potrivită, din vastul imperiu al pietrelor preţioase, e cam dificil să ştii exact care este ACEEA.

Dar iată cîteva ponturi simple pentru alegerea bijuteriilor, accesoriilor sau a pietrelor preţioase. Cunoscîndu-ți semnul zodiacal poţi restrînge aria de căutări. Aceasta te poate ajuta să-ți alegi culoarea cristalului potrivit sau forma. O altă metodă de a alege piatra preţioasă este să ai încredere în intuiţia ta şi să alegi numai atunci cînd te simți foarte atrasă de piatra sau cristalul respectiv. Pur şi simple, vei simţi o energie interioară care te împinge să cumperi bijuteria. Energiile se recunosc între ele şi se îmbină perfect cu cele ale Universului. Sigur, ar fi bine să se îmbine perfect şi cu portofelul soţului sau iubitului. N-a spus nimeni că pietrele sunt ieftine, dar nici nu vă trimit acum la căutat de diamante. De fapt, am evitat de tot această piatră preţioasă.

magenta earingsVorbind însă la modul general, perlele sunt excelente pentru doamnele care au mai multă nevoie în viaţă de energia elementului apă, dar şi pentru cele care au un temperament prea îndrăzneţ şi au nevoie de o energie mai calmă care să le echilibreze acest surplus. Perlele sunt o alegere excelentă pentru o tînără femeie. O ajută să-şi alinieze blîndeţea feminină la treburile administrative ale casei, iar calitatea energiei sale yin poate fi foarte puternică şi subtilă în acelaşi timp.

Dar atenţie, perlele nu sunt o bună alegere pentru cele care au avut o perioadă mai deprimantă sau au suferit o pierdere în viaţă, iar vitalitatea lor e la pămînt. În acest caz, carmelinul sau hematitul sunt alegeri mai bune. Există, de asemenea, cristale care merg împreună de minune. De pildă perlele, că tot suntem la capitolul acesta, se combină de minune cu piatra lunii (cum mai sunt denumite şi surorile perlelor). Piatra lunii aduce în viaţa unei fete tinere, atunci cînd o poartă, multă feminitate, fluiditate, mister şi atracţie.

10403046_821883827919828_7523101403015734905_nCe trebuie să reţineţi, este că aşa cum porniţi în viaţa în doi, adică din imediat a doua zi după nuntă, aşa o veţi continua. Dacă vă împiedicaţi din primele secunde ale vieţii în doi, aşa o să şchiopătaţi toată căsnicia voastră. Lăsaţi-vă ajutate şi de pietrele preţioase care captează energiile benefice şi apoi le varsă cu generozitate în viaţa de familie. Ele sunt îngerii păzitori ai căminului, gardienii luminii şi bunăstării.

Vă doresc o viaţă calmă şi plină de dragoste!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :