Dorințe frumoase, fericit cel ce le-a scris!

IMG_3750Doar cîteva zile ne mai despart de începutul anului 2016.

An de an, mirajul sărbătorilor aduce în inima mea şi impulsul de a-mi scrie lista cu dorinţe pentru noul an. Instinctiv am făcut asta mai mereu, cu mult înainte ca “wishlist” – urile să fie la modă sau să ni le sugereze Oprah sau Deepak Chopra pe nu ştiu ce site spiritual. Am simţit dintotdeauna o legătură magică între creier, mîini şi cerneală (pix sau creion), o conexiune ce mi-a trasat frumos, pozitiv şi sigur noile dorinţe pe hîrtie şi apoi, în realitate.

Recitesc acum lista mea de anul trecut. Am scris-o tot în ajunul sărbătorilor şi sincer, niciodată pe parcursul anului curent nu am mai recitit-o, nu am încercat în vreun fel să o “influenţez” sau să “bifez” cele 12 dorinţe puse la sfîrşitul anului 2014. Le-am încredinţat atunci Universului şi am ştiut că ceea ce îmi va servi cu adevărat în 2015, se va îndeplini, iar ce nu, nu! Majoritatea doleanţelor mele de atunci s-au materializat într-un fel sau altul, iar rezultatele le-am simţit şi atins în:

  • noul roman publicat,
  • noile hobby-uri care au prins contur,
  • jurnalul de vise frumoase şi întîmplări magice de peste zi,
  • meditaţiile și dezvoltarea personală,
  • focusul pe calitatea (şi mai puţin cantitatea) din mai toate sferele vieţii,
  • scrisul « cu folos ».
  • Pacea cu trecutul, bucuria prezentului, preţuirea de sine, trăirea conştientă a clipei, alungarea iluziilor, o dietă mai sănătoasă (cu mai puţină carne, spre deloc) au prins toate un contur mai amplu anul acesta, exact așa cum mi-am dorit. Pînă şi cu Florida am făcut “pace” în cele două săptămîni petrecute acolo în vara lui 2015 (pentru că şi asta a fost o altă dorinţă arzătoare).

IMG_3745Tot pe aceeaşi listă scriam cu un an în urmă “…să învăţ să nu mă mai simt vinovată… că uneori am nevoie să îmi iau o vacanţă fără să fie perioada concediului”. 

Pînă şi această frază s-a materializat oarecum anul acesta, într-o formă, ce-i drept, “nedorită” la prima vedere. Un eveniment neplăcut m-a forţat la finalul verii să îmi liniştesc trupul şi mintea într-un… concediu medical impus. Dincolo de durerile fizice iniţiale şi sesiunile de fizioterapie la care am participat şi de cîte 3-4 ori pe săptămînă, am găsit şi binecuvîntarea liniştii de peste zi, a timpului “liber” de calitate, al răgazului de a fi doar eu cu mine, iar după-amiezile şi serile să mi le petrec mai pe îndelete cu familia mea (fără a mai grăbi totul – lecţiile, gătitul, joaca).

Am învăţat să nu mă mai simt vinovată că nu acţionez zilnic, indiferent de starea mea fizică, precum un robot care-şi bifează cu conştiinciozitate lista cu obligaţiuni şi responsabilităţi.

Dincolo de orice, am acceptat că sănătatea este cheia fericirii adevărate şi dacă nu o aşezăm la loc de cinste, fără alte gînduri de vinovăţie, suferinţa ulterioară (proprie, dar şi a celor dragi) ar putea fi infinit mai mare. Aşadar, anul acesta am putut vedea şi partea plină a paharului unei “dorinţe” întîmplate într-un mod, ce-i drept, ciudat, dar pe care, într-o oarecare măsură am cerut-o pe wishlist-ul meu. Sau poate că cineva, acolo Sus, a ştiut că numai “forţată” de o altfel de împrejurare m-aş fi oprit din “milităria” în care se desfăşoară de cîţiva ani încoace viaţa mea de mămică, soţie şi “muncitoare” cu normă întreagă. Nimic nu este întîmplător, mai ales atunci cînd ştii (şi scrii) ce îţi doreşti cu adevărat!

Iar lecţia învăţată în 2015 a fost să fiu mai atentă la modul în care îmi formulez dorinţele şi poate chiar să adaug mai multe amănunte esenţiale atunci cînd este cazul.

Zîmbesc acum, aflată în fața listei pentru 2016, în fața certitudinii că visele şi dorinţele (mai ales cele scrise conştient) pot deveni realitate.

Dacă vei alege şi tu să-ţi scrii wishlist-ul, alege-ţi dorinţele cele mai frumoase cu sufletul (dar nu fă abstracţie totală de minte). Dacă ele sunt legate de oameni (sau un nou partener de viaţă?) descrie-i în detaliu – cum ai vrea să te inspire, cum arată, fizic şi spiritual, cum te calmează, energizează sau cum te fac să zîmbeşti.

IMG_3739Dacă ai o nouă aspiraţie legată de serviciu, descrie noul titlu dorit, dar şi cum ai vrea să arate compania, care e politica ei, cît de departe se află de casa ta, ce salariu ţi-ai dori pe lună. Dacă vrei să te muţi, vizualizează oraşul sau suburbia preferată, decorul noului cămin, schimbările pe care le vrei în casa ta şi sentimentul pe care ţi-l va aduce noul loc.

Scrie despre doleanţele de călătorie (locurile preferate, perioada în care ţi-ai dori să călătoreşti, popasurile) sau despre cele legate de aspectul fizic (include rezoluţiile pentru un nou look, o nouă greutate sau o dietă mai sănătoasă). Cerul este limita wishlist-ului tău, însă ai grijă ca înaintea oricărei doleanţe scrise să te întrebi “de ce” ţi-o doreşti; dacă răspunsul îţi va bucura inima, scrie-o, dacă nu, reformulează sau caută-i rădăcina mai adînc în sufletul tău.

Fii sigur (ă) ca îndeplinirea aspiraţiei tale te va bucura pe deplin dacă nu o vei aşterne pe hîrtie doar de dragul de a o scrie (sau ca să te întristezi cu vreun gînd imediat de genul “o scriu… deşi oricum ştiu că nu se va întîmpla”). Şi orice ai scrie, nu uita să zîmbeşti, să faci din scrisul listei un exerciţiu de bucurie, de iubire pentru propria persoană (şi nu în detrimentul alteia). În plus, aminteşte-ţi că noi simţim cu inima şi inima nu ne va conduce vreodată într-un loc nedorit dacă îi vom asculta glasul aşa cum se cuvine. Aşadar, simte, vizualizează, scrie, crede!

La multe şi minunate dorinţe împlinite şi în 2016!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :