Dieta alcalină menține silueta fină

lenjerieO alimentație săracă în săruri, induce deficiențe în structurile țesuturilor, în funcționarea corectă a proceselor metabolice, dar și o mineralizare insuficientă, care determină apariția stărilor de oboseală, tremurul pleoapelor și putere de concentrare scăzută. Putem apela însă la dieta alcalină.

Acidul și nivelul alcalin sunt măsurate pe o scală a pH-ului, astfel că o creștere a acidității determină scăderea pH-ului și instalarea acidozei, în timp ce o creștere a alcalinității face ca nivelul ph-ului să crească și deci, să apară alcaloza.

Cel mai la îndemână mod de a menține acest nivel constant este printr-o alimentație alcalină. Aceasta ajută pH-ul sângelui să se mențină în limitele normale fără prea mult efort și in acest sens. Doctorii ne recomandă ca 80% din dieta să fie constituită din alimente ce conțin elemente alcaline, iar restul, din alimente ce contin elemente acide.

Putem consuma alimente alcaline, precum: Legume: ridichi, dovleac, cartofi noi, salată verde, pătrunjel, usturoi, vinete, conopidă, busuioc, coriandru, andive, varză, mazăre sau chilli.

10455100_870785586311526_3459828254338179281_nFructe: avocado, lămâie, nucă de cocos proaspată, cereale și leguminoase, migdale, semințe de in, de susan, de floarea soarelui, germeni de soia, de ridiche, de broccoli,  pâine cu germeni și ceaiuri.

Dintre alimente acide, putem consuma – carne, lactate, ouă, îndulcitori, băuturi – energizante, cafea și ceai negru.

De asemenea mărul, portocala, banana – consumate dimineața pe stomacul gol – au efect alcalin, însă consumate seara vor produce senzația de “arsură la stomac”.

Recomandat este evitarea alimentelor procesate precum: pâine, paste,cereale, cafea, zahăr și produsele in conservă, deoarece contribuie la inducerea stării de hiper-aciditate. Astfel, alimentele integrale și neprocesate aduc cele mai multe beneficii pentru menținerea unui pH echilibrat al sângelui.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :