Destinul sufletelor – Michael Newton Phd

univers“Unele suflete se simt ca şi cînd ar juca o partidă de şah şi n-ar şti încă toate mutările posibile pe care le pot face ca să ajungă la un final dorit, căci ele nu văd decît scenele pe care Maeştrii Timpului vor să li le prezinte. (…) Sufletul care se pregăteşte pentru încarnare ştie doar acea unică mutare de şah, orice infimă schimbare a jocului putînd schimba rezultatul. Mă intrigă faptul că în majoritatea cazurilor, sufletelor nu li se arată în profunzime viitoarele rezultate probabile. Ele ştiu că sunt multe alte mutări posibile pe tabla de şah a vieţii, ce se poate schimba în orice moment al jocului. Sincer să fiu, tocmai acest lucru face jocul interesant pentru cele mai multe suflete. Schimbările din viaţă depind de liberul nostru arbitru ce înclină spre o anumită acţiune. Această cauzalitate este o parte a legilor karmice. Karma este o oportunitate, dar cere tărie de caracter şi rezistenţă, pentru că jocul va cunoaşte, pe lîngă victoriile personale, atît reculuri, cît şi pierderi.”
Acesta este un fragment din cartea hipnoterapeutului Michael Newton, şi, aşa cum bănuiaţi sau aşteptaţi, vorbim despre continuarea studiilor sale de regresie asupra unor suflete care, sub hipnoză, ne dezvăluie fragmente, eșantioane sau părți din lumea de dincolo. Şi cine n-ar vrea să afle ce este dincolo de moartea fizică? Dincolo de ceea ce ne spun religiile, dincolo de îndoctrinări, dincolo de temeri şi de anumite îngrijorări şi risipiri omenești?
Se pare că unul dintre cele mai mari regrete pe care le au oamenii pe patul de moarte este acela că au muncit prea mult şi că nu s-au ocupat de micile lor plăceri, grădinărit de exemplu, sau petrecutul timpului cu copiii, sau cititul cărţilor. Au aşteptat să ajungă la pensie ca să aibă timp de toate acestea şi cînd au ajuns şi-au dat seama că le-a mai rămas prea puţin timp. Copiii au crescut şi sunt ei prinşi de data aceasta cu slujbele lor, hîrleţul nu mai e aşa de simplu de mînuit, iar pentru citit e nevoie de ochelari cu dioptrii cam mari.

pozacarte.phpÎntorcîndu-ne la “Destinul sufletelor”, acest studiu minunat pe care sper să-l citească cît mai mulţi oameni, tot ce pot spune după ce-am terminat ambele volume (Călătoria Sufletelor – despre care am scris aici – şi Destinul Sufletelor – despre care vorbim acum – ), este că mi-aş fi dorit să dau peste acest studiu acum vreo 10 ani în urmă. Nu ştiu dacă aş fi fost pregătită pentru el, nu ca inteligenţă, ca pricepere a lui, ci ca vibraţie, ca emoţie, ca rezonanţă. Sunt cărţi care apar în viaţa fiecăruia la timpul potrivit. Cred în asta, de-aceea mă şi las în voia hazardului-nehazard şi le las să vină spre mine cînd au ele chef sau cînd are sufletul meu nevoie să le descopere.

În 2008 trăiam următoarea conversaţie pe care am redat-o aici. Nici nu mai ştiu cum ajunsesem la o astfel de teorie, dar m-am bucurat să aflu că cineva lucra la eade ani de zile şi îi găsea aplicabilitatea în marele studiu pomenit mai sus: Călătoria sufletelor şi Destinul sufletelor.

“Imaginile vieţii de după moarte zac în fiecare dintre noi, ca un sanctuar, în timp ce călătorim prin labirintul cărărilor de pe Pămînt”, concluzionează Michael Newton, după un maraton extraordinar al sufletelor care povestesc ce se întîmplă între vieţile lor, un maraton cît o viaţă de om, cu suflete care se intersectează şi-şi spun experienţele de-acolo de unde Eternitatea pare să fie starea de existenţă permanentă, acel Acasă care ne aşteaptă cu braţele deschise după ce ne-am încheiat socotelile pe-aici, indiferent cum le-am încheiat sau dacă am reuşit să ne ducem misiunile la bun sfîrşit. Acel Acasă unde ne întoarcem cu toţii, la familiile noastre din planul astral, la o aruncătură de băţ distanţă, unde doar să întinzi mîna şi poţi ajunge şi de fapt chiar şi ajungi, atunci cînd vine vremea.
“Dificultatea de a descoperi fragmente ale căminului nostru etern se datorează în mare măsură faptului că suntem distraşi de ritmul vieţii”, mai spune Newton.
“Modurile în care spiritele iau legătura cu cei în viaţă”, “De ce alegem anumite trupuri”, “Scopul nostru pe Pămînt”, iată doar 3 din marile capitole care v-ar putea lăsa cu o şi mai mare foame de a (vă) cunoaşte esenţa. Cît despre cel cu “Sufletele pereche” o să vă dea peste cap tot ce credeaţi că ştiţi despre asta şi nu ne-a explicat nimeni aşa cum trebuie. Cine ar fi putut s-o facă? Pentru că deşi sună atît de logic şi frumos, în viaţa de zi cu zi, cine are timp să-şi dorească acea cunoaştere de sine, mai important decît supravieţuirea dintr-o relaţie eşuată? Cine are timp să se dea doi paşi înapoi şi să-şi analizeze greşelile, cînd putem foarte lejer da vina pe ceilalţi, absolvindu-ne de orice participare la eşec? E mult mai simplu să fie ceilalţi de vină, nu-i așa?

Partea mea preferată este cea în care, DINCOLO, avem posibilitatea să aflăm cum i-a afectat pe alţii o decizie a noastră, cum le-a schimbat viaţa, dar şi cum, dacă am fi ales altfel, viaţa noastră ar fi fost alta. Toate scenariile pe care le faci acum în minte, le vei putea vedea dincolo. De pildă, se dă cazul unei fete care s-a sinucis la 16 ani pentru că rămăsese însărcinată şi iubitul ei murise înecat, sau cam aşa ceva. În timpul acela o fată tînără fără bărbat etc… ştiţi povestea.

the eyes of spiritNu e prea diferită de ceea ce auzim uneori, despre anumite drame. Bineînţeles că în viaţa de acum fata de-atunci era cu totul altcineva, acum era în regresie şi îi povestea dr. Newton cele 3 cursuri ale vieţii ei, pe care le-ar fi putut avea dacă nu s-ar fi sinucis. Acasă, în căminul ei de dincolo, i s-a dat chiar posibilitatea să se vadă împreună cu fetiţa ei, dacă ar fi lăsat-o şi pe ea să trăiască. Ar fi putut avea o viaţă fericită, dar într-un moment de deznădejde, şi-a pus capăt vieţii şi a ieşit dintr-un corp sănătos pentru a o lua din nou de la capăt, într-un alt timp, cu altă memorie, dar cu o încărcătură energetică mai grea, mai încărcată. E ceea ce numim karmă.

E ceea ce rezumă foarte bine Nemo, în filmul Mr. Nobody (acel film din 2009, foarte puţin mediatizat), atunci cînd este întrebat: “Bine, bine, şi-atunci ce alegi? Din atîtea vieţi care dintre ele e cea mai bună” “Nu există alegerea corectă. Atît timp cît nu alegi nimic, totul rămîne posibil”. Cu alte cuvinte, lasă-te în voia Sinelui, că ştie el mai bine ce-are de făcut.

Alegeţi totuşi să citiţi această carte, cred cu tărie că orice om mai conştient de sinele său şi de prezentul în care trăieşte este un om care poate contribui mai mult la dezvoltarea acestei lumi, prin simplul fapt că va dori să se cunoască mai bine. Pe el. Şi pe cei dragi lui. Şi va avea mai mare grijă cum se va comporta cu ei. Sau cel puţin va renunţa să se mai înfierbînte atît, să se mai înfurie, sau să se tot îngrijoreze în legătură cu ziua de mîine.

O găsiți la editura Cartea Daath.

 

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. 15 iulie 2014

    […] eşti tu, cine suntem noi toţi şi mii de alte intrebari cu tot atîtea posibile raspunsuri. In Destinul sufletelor veti gasi citeva raspunsuri, dar va veti ridica mii de intrebari. Aveti in bookclub-ul de pe Mala […]

  2. 4 august 2014

    […] Foarte puțini oameni recunosc și-și asumă căutările spiritului într-o lume mercantilă şi superficială. Pentru asta îţi trebuie disciplină şi convingerea că acest lucru face bine spiritului tău. Interesul foarte mare al publicului din lumea întreagă pentru accesarea acelei zone necunoscute, dar atît de intime pentru fiecare ființă omenească, şi anume spiritul nostru, l-a făcut pe dr. Michael Newton să-și publice cele două lucrări de care am pomenit deja în bookclubul nostru: Călătoria sufletelor și Destinul sufletelor. […]

Comentează :