Despre oameni și melci

Filmul lunii septembrie se anunță a fi comedia Despre oameni și melci, în regia lui Tudor Giurgiu. Acesta este al doilea film al său, după Legături bolnăvicioase (2006), care, la vremea respectivă, a stârnit destule controverse, fie din pricina castingului, fie din pricina cărții ce a stat la baza filmului.

Despre oameni și melci este o coproducţie româno-franceză, fiind produs de Libra Film (România) şi Agat Films (Franța). Acțiunea se petrece în 1992, în Cîmpulung Muscel. Subiectul este privatizarea fabricii de maşini ARO, care a dat faliment şi este pe punctul de a fi cumpărată de o companie franceză. Aceasta intenţionează să transforme fosta fabrică într-o crescătorie de melci. Bineînțeles, ca orice privatizare care se respectă, doar 300 de muncitori îşi vor păstra locul de muncă. Ceilalți vor fi dați afară, cu salarii comepensatorii, cum s-a procedat peste tot, știți povestea. Unul dintre angajaţi găseşte o soluţie inedită menită să-i salveze colegii de la şomaj şi să scoată uzina din faliment.

Vom revedea actori români îndrăgiți precum Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, dar și de interpretarea renumitului actor francez Jean François Stevenin și a fiului său, Robinson Stevenin. Jean François Stevenin a avut roluri importante în filmele unor regizori precum François Truffaut, Jacques Rivette sau Jean-Luc Godard. Acum joacă pentru prima dată într-un film românesc.

Scenariul îi aparţine lui Ionuț Teianu, mutat  în Franța din 1991, după ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București.

Ce trebuie să mai știți este că premiera naţională are loc pe data de 14 septembrie, în 22 de oraşe, pe aproximativ 40 de ecrane. Filmul va putea fi vizionat în Bucureşti, Bacău, Arad, Cluj, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Tulcea, Braşov, Piteşti, Satu Mare, Slatina, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Târgu Mureş, Oradea, Brăila, Ploieşti, Craiova, Sibiu, Bistriţa şi Hunedoara.

Așa că fuguța la o premieră. Puteți începe w-end-ul cu un film!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :