Delicii afrodisiace – alimentele care-ți „condimentează” viața în doi

capsuni in ciocolataConsumul anumitor fructe, legume sau băuturi poate face diferența dintre o relație monotonă și una de-a dreptul pasională.

Ciocolata este un afrodisiac delicios, ce îmbunătățeste starea de spirit și induce, prin chimicalele pe care le conține, senzația de fluturi in stomac.

Fructele de avocado conțin acid folic, care ajută la metabolizarea proteinelor, oferind organismului mai multă energie. Conțin vitamina B6 și potasiu, două substanțe nutritive care încurajează creșterea libidoului la ambele sexe.

Smochina are o istorie extrem de interesantă. Este menționată prima dată în Biblie. Vechii greci considerau smochina ca fiind sacră și o asociau cu dragostea și fertilitatea. Mai mult, smochina era fructul preferat al frumoasei Cleopatra.

apple pieMărul este la fel de bogat în simboluri pe cît este de bogat în vitamine. Considerat a fi elementul care a dus la alungarea Evei şi a lui Adam din Eden, mărul devine astfel simbolul sexualităţii. În antichitate, merele erau folosite în farmecele de dragoste. Se spune că dacă o femeie oferă un măr unui bărbat și acesta îl acceptă asta înseamnă că va fi al ei pentru toată viața.

Busuiocul are efecte benefice asupra organismului și o aromă afrodisiacă. Folosiți-l în paste si veți vedea de ce italienii sunt atat de pasionali!

Ovăzul are capacitatea de a crește nivelul de testosteron din sînge, acest hormon sexual avînd un rol esențial atît pentru femei, cît și pentru bărbați.

sex and wineSpanacul este o sursă bogată de magneziu, care ajută la dilatarea vaselor de sînge, după cum afirma cercetatorii japonezi, iar un flux sanguin mai bun către organele genitale duce la performanțe mai bune în pat.

Un pahar de șampanie sau de vin roșu nu doar că ajută ca atmosfera să devină mai romantică, însă are efecte benefice și asupra libido-ului, îmbunătățind circulația în organism.

Să nu uităm de cofeina din cafea, care stimulează ritmul cardiac și ajută fluxul sîngelui. În plus, este în topul antioxidanților și este un afrodisiac la îndemîna oricui.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :