De ce ne-am fengshuiza bucătăria

bucatarie futureÎn ciuda hohotelor de rîs ale unora sau a sprîncenelor ridicate a ignoranţă a altora, filosofia Feng Shui e o treabă mult mai logică decît întîlnirile online şi educaţia tinerilor între 14-18 ani and beyond. Nu intru în amănunte acum de ce, pentru că e prea mult de povestit şi nu avem timp. Poate în altă zi, la o cafea, în bucătăria mea, într-o continuă transformare.

Bucătăria este pentru unii oameni inima familiei, locul unde se strînge toată lumea să sporovăiască, să gătească sau să bea o cafea, un ceai, să ronţăie un snack. E locul unde, printre altele, te mai pui la curent cu ce se întîmplă prin lume, sau prin vecini, dacă vine prietena de peste drum sau colega de serviciu la o mică şuetă.

Bucătăria este mai ales locul unde se prepară mîncarea. Bucatele pe care le preparăm şi le mîncăm sunt şi cele care ne dau energie. Ca această energie să fie de înaltă calitate, ei bine, mîncarea trebuie preparată într-un loc foarte curat, armonios şi bine organizat.

Iată cîteva ponturi feng shui pentru bucătăria dvs. pe care dacă le folosiţi, nu numai că veţi avea o sănătate mai bună, dar şi o familie mai unită:

  • Conform principiilor feng shui, este bine ca bucătăria dvs. să nu fie poziţionată aproape de uşa de la intrare sau la intrarea din spate, în zonele în care energia poate ieşi prea repede, fara sa apuce să poposească în bucătărie și să beneficiați într-adevăr de calitățile ei.
  • Bucătăria trebuie să aibă mai multe niveluri de iluminare adecvată, să fie aerisită, spaţioasă, curată, luminoasă şi ospitalieră.
  • kitchenŢineţi bucătăria cît mai aerisită. Nu o supraîncărcaţi cu tot felul de gadget-uri. Cu cît este mai încărcată cu atît vă va fi mai greu să faceți curat în ea. Păianjenii au frumosul obicei de a-și țese pînzele peste tot, mai ales în locurile unde lumina nu prea ajunge, după cum prea bine știți. Asta înseamnă energie stagnantă, adică exact ce nu aveți nevoie pentru o viață energică și activă.
  • Scoateţi din bucătarie tot ce nu vă e de folos, aruncaţi lucrurile stricate sau înlocuiţi-le cu altele noi şi frumoase. Reparați tot ce e stricat, de la becuri, întrerupătoare, pînă la aragazuri și alte electrocasnice pe care nu le-ați mai folosit din 1900 toamna sau le-ați primit moștenire de la străbunica. Pe bune? Încă mai păstrați mașina aia de făcut biscuiți?
  • Florile proaspete pe lîngă faptul că aduc multă veselie şi frumuseţe, au minunatul dar de a-ţi schimba starea de spirit, dintr-una posomorîtă într-una veselă. Ai grijă să ai în fiecare zi un bol cu fructe de sezon, o vază plină de flori sau un ghiveci cu plantele preferate, sau un tablou floral, sau orice altceva îţi aduce buna dispoziţie. Poate că nu petreci prea mult timp în bucătărie, dar timpul acela puţin pe care-l petreci să fie unul deosebit, în care toate grijile şi îngrijorările dispar, atît timp cît toată lumea apoi se strînge în jurul mesei.
  • Alegeţi culori potrivite, de pildă culoarea galben e chiar una potrivită pentru bucătărie, aşa cum este şi pentru digestie. Un galben culoarea untului dă luminozitate, dar şi echilibru.

msa dulciuriCum fără să conştientizăm facem schimb de energie cu  membri familiei, dar şi cu împrejurimile, o bucătărie organizată armonios  duce la o bucătăreală grozavă, la o mîncare extrem de apetisantă şi gătită cu dragoste, iar, în final, toate acestea duc la o familie fericită, hrănită sănătos.

Bucătăria a fost considerată inima casei, inima familiei, încă din cele mai vechi timpuri. Folosiţi feng shui, şi sunt sute de publicaţii cu mii de sfaturi, pentru a avea o inimă fericită şi sănătoasă! Încercaţi să creaţi un cămin fericit, un loc în care să împărtăşiţi multe moment frumoase împreună.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :