Dacă vrei, poți…

somewhere over the rainbowÎmi doresc să…

Visez că…

O să…

Tot este posibil! Tot ce trece prin mintea unui om frumos care îşi doreşte cu adevărat ceva. Cum se întîmplă asta, este foarte simplu dacă respecţi regulile jocului de-a viaţa. În primul rînd trebuie să ştii că viaţa este un joc care se desfăşoară între naştere şi moarte şi trebuie tratată ca atare. Apoi, pentru că haosul să fie evitat şi toată lumea să se distreze trebuie să respectăm nişte reguli. Iar în final, să nu uităm că nimeni nu rămîne în spatele liniei de sosire, că drumul îl alegem noi de fiecare dată şi  mai ales că e important să participăm activ şi să ne distrăm făcînd asta, hei, în fond e viaţa noastră, nu?!

Fără excepţie, cu toţii decidem la un moment dat că existenţa noastră ar fi perfectă dacă… Şi aici începe o listă lungă de lucruri pe care le avem în vedere. Aici intervin regulile.

  1. Hotărăşte! Ca să obţii tot ce îţi doreşti, trebuie mai întîi să ştii exact ce vrei. Ai putea să faci o listă, iar după ce treci pe ea absout tot ce îţi trece prin cap, treci la regula numărul 2.
  2. Prioritizează! Ca să îţi stabileşti priorităţi, înseamnă să decizi pe termen scurt şi mediu ca unul din lucrurile din lista ta contează cel mai mult în următoarea perioadă. Pentru acest lucru, uneori trebuie să faci sacrificii. Ar fi ideal să putem avea o minunată cariera, relaţia perfectă şi tot restul în același timp, nu-i aşa?! Ei bine, cînd eşti la început de drum sau la o răscruce de drumuri, trebuie să alegi ce este mai important. Apoi poţi trece la pasul sau regula 3.
  3. Acţionează! Cînd ai decis că, de exemplu, obţinerea jobului ideal sau a iubitului/iubitei sau transformarea atmosferei de familie din haos în rai este ceea ce doreşti acum, trebuie să începi să lucrezi la asta şi energia şi dăruirea ta să meargă într-acolo. Există un mic secret ca să obţii idealul şi este atît de simplu pentru că depinde doar de tine.

delicate like butterflyŞtiu asta pentru că de fiecare dată cînd m-am bazat pe lucruri sau oameni, deci în ajutor din exterior, ca să schimb ceva, nu mi-a reuşit. Şi vorbesc despre lucruri simple, cum ar fi o clasă de copii cuminţi, o seară reuşită acasă etc. pînă la dorinţe mai comlexe ce ţin de carieră şi relaţii sau proiecte noi în general. Toate depind de noi şi doar de noi. Indiferent care este dorinţa şi în ce etapă a vieţii sunt nevoile tale de împlinire sau, pur şi simple, cînd vrei ceva anume într-un moment oarecare, secretul este că trebuie să te transformi în persoana cea mai potrivită căreia  se poate întîmpla lucrul la care te gîndeşti.

Mai exact, dacă vreau un job în vînzări, ştiu exact că trebuie să am un CV care să arate într-un anumit fel şi tot ce voi face în următoarea perioadă va fi să ating criteriile necesare şi apoi să aplic la compania ideală. Dacă ştiu cum arată iubitul ideal, o să ştiu şi ce doreşte acesta şi aş căuta să fiu acea persoană. Dacă vreau o atmosferă plăcută acasă sau un grup de îngeraşi la atelierele mele, voi fi genul de părinte sau educator de care o anumită familie sau un anumit grup de copii are nevoie. Şi aşa mai departe. Lucrurile se transformă pentru noi aşa cum ne dorim cînd noi suntem ceea ce este nevoie ca să “primim” de la viaţă tot ce dorim. Atitudinea pozitivă, echilibrat calmă şi înţelegerea situaţiilor ca pe nişte provocări, nu ca pe nişte obstacole, ne vor aduce mai aproape de idealul la care visăm.

Nu în ultimul rînd, bucuria cu care trăim fiecare lucru pe care îl facem, să nu mai căutăm perfectul şi să ne aducem aminte că drumul contează mai mult decît destinaţia, sunt poate micile secrete ce pot transforma o viaţă alergată spre ceva într-una trăită chiar atunci cînd ea se întîmplă. Las-o să curgă, nu i te mai împotrivi! O viaţă echilibrată și fără griji este pînă la urmă ceea ce cu toţii vrem să trăim.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :