Curăţarea energetică a casei

living ziAcasă înseamnă linişte interioară, veselie, confort, locul în care vrei să te întorci după o zi istovitoare, în care sunt cele dragi ţie. Dacă somnul devine agitat, dacă apar coşmarurile, sentimentul de apăsare şi dorinţa de a petrece cât mai mult timp în afara casei, e cazul să faci o curăţare energetică.

Aceasta este la fel de necesară ca şi curăţenia generală sau ca aceia de sfârşit de săptămînă.  Nu doar casa în care locuieşti poate fi curăţată energetic, ci şi locul de muncă.

Curăţarea poate începe din colţurile camerei, pentru că aici se adună cu preponderenţă energia de vibraţie joasă. Aceste vibraţii joase se nasc din frici, invidii, frustrări, depresii, supărări şi mai pot fi întîlnite şi în mijloacele de transport în comun, în sala de aşteptare la medic, dentist, sala de curs, diverse instituţii.

Obiectele pot fi purificate energetic, la fel cum se procedează cu oamenii, cu ajutorul simbolurilor Reiki primite prin iniţiere şi cu energia transmisă prin palme. Cu ajutorul Reiki putem purifica şi mîncarea, apa pe care o bem sau pe cea cu care ne spălăm.

E foarte important, pentru protecţia noastră, să facem curăţarea energetică a casei după un divorţ, o dispută familială sau de cuplu, un deces, boala cuiva apropiat. De asemenea, la locul de muncă e necesară o curăţare pentru că acolo ne petrecem mare parte din timp. Cu atît mai mult, cu cît apar conflicte între colegi, concentrare scăzută, oboseală cronică etc.

Dacă nu ai primit nici o iniţiere Reiki, poţi apela la un practician Reiki sau poţi începe singur curăţarea casei de energiile negative. Înainte de a începe, ar fi cazul să arunci toate obiectele pe care nu le-ai mai folosit în ultimii doi ani sau pe cele rupte, stricate, expirate, apoi să-ţi stabileşti intenţia de a lăsa să plece energiile negative blocate în casa ta.

aromoCea mai simplă metodă de curăţare este prin  fumigaţii şi aromoterapie: beţişoare parfumate, tămîie şi smirnă – folosite din vechime ca scut împotriva gîndurilor negre şi pentru a te proteja de deochi, blesteme, boli, salvie- fumul ei are proprietatea de a strînge energia negativă dintr-o încăpere şi de a ridica nivelul vibraţional,  apa de trandafiri – uleiul esenţial de trandafiri are cel mai mare nivel de vibraţie.

Cristalele pot fi folosite la încărcarea unui obiect sau a unei zone cu energia forţei vitale, lumînările sau clopoţeii de vînt.  Energia stagnantă poate fi alungată bătînd din palme, în special în colţurile casei. Vei şti care sunt locurile cu energie stagnantă pentru că sunetul va fi greu, plat. Poţi folosi apoi un instrument care face zgomot, fie clopoţei de vînt, fie o tobă, o zornăitoare sau propria voce.

Indiferent de ritualul folosit, cea mai importantă e intenţia şi propria curăţare interioară. Curăţarea casei va atrage atît bunăstarea spirituală, cît şi pe cea materială.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :