Cura de slăbire cu paste

italianCînd am vizitat Italia, am descoperit plăcerea de a mînca. Exact ca în „Eat, Pray, Love”. La întoarcere, cu toate că n-am devenit gurmandă, am luat cu mine pasiunea de a găti și savura pastele. Pofta mea mare, metabolismul, dar și cîrcotașii mi-au spus că va trebui să-mi schimb garderoba, însă eu le-am dovedit contrariul: continui să mănînc mâncarea preferată, dar preparată corect și în cantități mici.

Pastele făinoase nu îngrașă, dacă sunt din făină integrală. În plus, sunt o importantă sursă de carbohidrați, care furnizează energie, vitaminele B și F, fibre-benefice pentru inimă și proteine vegetale. Pastele integrale sunt scăzute în grăsimi, se asimilează mai greu și amînă astfel senzația de foame.

În dieta cu paste, le recomand pe cele fără ou, pentru că au mai puține proteine, iar porția indicată ar fi de 150 grame.

Printre beneficiile, pe care pastele integrale le aduc, se numără scăderea colesterolului rău (LDL) și creșterea nivelului colesterolului bun (HDL), dar și diminuarea nivelului trigliceridelor.

Pasta_PuttanescaRețeta de paste pentru dietă

Ingrediente

300 gr paste integrale (pentru două porţii)
2-3 căţei de usturoi
frunze proaspete de busuioc
3-4 roşii proaspete
3 linguri ulei de măsline
3-4 linguri de parmezan
sare, piper

Preparare

Se fierb pastele la foc mic, apoi se lasă puţin sub capac, după ce au fost luate de pe foc. Sosul se prepară într-o tigaie, cu ulei de măsline, usturoi și roșii tocate. Ingredientele se amestecă şi se lasă pe foc câteva minute. Se adaugă frunzele de busuioc, sarea şi piperul. Se toarnă sosul peste pastele fierte şi se presară deasupra parmezan(opțional).

Să aveți poftă și să vă mențineți în formă!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :