Cum scăpăm de pungile de sub ochi

Ingrijirea-ochilor-congestionatiDebutul pungilor de sub ochi se face insidios, încetul cu încetul, iar în lipsa tratamentului, se pot transforma în umflături inestetice ale pielii. Cu sau fără pungi sub ochi, multe persoane prezintă cearcăne. Specialiștii spun că există o afecțiune medicală propriu-zisă, manifestată prin prezența cearcănelor, dar aceasta este destul de rară. Tot experții mai susțin că dacă vă culcați târziu sau mâncați des fructe de mare, atunci apariția pungilor de sub ochi, va fi timpurie.

Printre cele mai populare metode se află  și utilizarea unei perne în plus, la culcare. În acest mod se facilitează drenajul sângelui, ce face ca ochii să nu mai fie atât de umflați dimineața.

Cele mai populare remedii sunt pliculețe de ceai îngheţate sau feliile de castravete. În majoritatea cazurilor este vorba despre efectul de reducere a edemului prin simplă acțiune a temperaturii locale scăzute. Un alt ingredient care are rolul de a reduce şi a estompa cearcănele şi pungile de sub ochi este cartoful. Are proprietăţi calmante şi capacitatea de a albi şi lumina pielea, estompând astfel cearcănele.

4Laptele ajută în cazul ochilor obosiţi şi al cearcănelor, reduce pungile şi curăţă pielea, iar frunzele de mentă au efect răcoritor. Pentru a preveni apariția, o dietă sănătoasă și bine echilibrată este cheia. La fel și consumul de  apă, care ajută la evacuarea toxinelor din corp și reduce retenția de apă. Încercaţi să reduceți cafeina, fumatul și sărea iodata. Într-o săptămână veţi observa diferența.

Și nu uitați că ochii sunt oglinda sufletului.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :