Cum să nu ajungi ”fată bătrînă”

Pentru domnișoarele trecute de 33 de ani care încă mai speră că îşi vor găsi alesul, dar care nu înţeleg de ce nu a fost să fie cam de fiecare dată, am o veste bună. Nu e prea tîrziu să vă așezați la masă sau în fața oglinzii și să fiți sincere cu voi însevă, după 35 de ani însă vă puteți considera oficial ”fată bătrână”. Știu, e un termen neplăcut, dar acesta e crudul adevăr.

Am tot respectul pentru cei care decid întemeierea unei familii. La fel de mult îi respect pe cei care consideră că pot creşte copii la fel de frumoşi deştepţi şi sănătoşi în afara unei familii constituite formal. Dar ca să ajungem acolo, noi femeile ne luptăm astăzi cu o mulţime de roluri sociale cărora trebuie să le facem faţă, cu o rată în creştere a divorţurilor şi despărţirilor, cu bărbaţi care nu se mai simt confortabil decît dacă sunt siguri că nu sunt ameninţaţi de pierderea libertăţii şi asumarea de responsabilităţi. Nicicînd, parcă, momentul potrivit nu a fost mai departe de prezent decît în zilele noastre.

Cu toate acestea, cele mai fericite dintre femei încă îşi găsesc undeva alesul inimii. Ce-i face pe bărbaţi să rămînă aproape de aleasa inimii?

Dacă ar fi să ne luăm după vechile înțelepciuni de pension există anumite reguli în urma cărora bărbații se pare că ne vor cădea în plasă ca niște mici musculițe ce sunt. Să le comentăm puțin și să dăm și noi verdictul Mala Hierba.

Regula nr 1. Dacă vrei cu adevărat o relaţie, comportă-te ca atare arătîndu-ţi disponibilitatea. Dacă eşti la prima întîlnire cu un potenţial ales, încearcă să-ţi cenzurezi pornirile impulsive de natură să arate celuilalt că ai trăit singură pînă acum şi poţi s-o faci la fel de bine şi mai departe. O femeie cu o atitudine gen îmi sunt oricum suficientă va transmite interlocutorului exact acest mesaj.

Verdict Mala Hierba: Adevărul este că dacă pînă la 33 de ani ai trăit singură și n-ai avut măcar un iubit singurul ajutor pe care trebuie să-l cauți este unul specializat. Îți putem recomanda un psiholog foarte bun care să lucreze cu tine mai întîi la stima de sine. Nimeni nu s-a născut dorindu-și să muncească peste măsură, doar de dragul de a da bine în ochii societății și nici măcar presiunile familiei, deși sunt justificate, nu vor fi luate în seamă din cauză că vrei să te diferențiezi de turmă. Însă, pînă te hotărești tu să intri în rîndul lumii, cum se spune, și pînă scapi de teribilismele adolescenței, te trezești că ai deja 30 de ani. Așa că, spre binele tău și al urmașilor tăi, ar trebui să-ți începi întîlnirile cu sexul opus la modul serios, încă de pe la 25 de ani. Serios însemnînd că bărbații căsătoriți ies din discuție. Cariera de amantă nu trebuie să intre în planurile tale, și deși s-ar putea să crezi dulcile promisiuni ale unui bărbat care abia aşteaptă să calce strîmb, regula de bază este că acesta nu-și va părăsi nevasta pentru tine. Dimpotrivă, tu ești singura care vei avea de suferit. Lăsînd asta deoparte pentru un alt articol și sperînd c-ai prins ideea, trebuie să mai ai în vedere că pînă se consolidează o relație mai trec 2-3 ani, cu logodna încă vreo cîteva luni, hop că te-ai trezit deja la 30 și ceva de ani și între timp s-au întîmplat destule cu viața ta. După canoanele de acum 50 de ani te-ai fi numit deja ”fată bătrînă”.

Regula nr 2. Indiferent cît de tare crezi că ai dreptate, fă-i loc şi celuilalt să-şi exprime punctul de vedere, chiar dacă este diferit de al tău. Vei dovedi astfel că ai ajuns la o vîrstă la care înţelepciunea ia locul unei impulsivități caracteristice fetişcanelor fără experienţă. Un bărbat adult, pregătit să intre într-o relaţie serioasă are nevoie să fie ascultat, nu auzit, înţeles, nu combătut, liber să exprime un punct de vedere diferit fără a fi etichetat sau taxat pentru asta.

Verdict Mala Hierba: Sigur că trebuie să ai în vedere că bărbații nu știu niciodată dacă sunt pregătiți sau nu să se implice într-o relație. Bărbații vor sex, le place sexul și sunt în stare de orice pentru o partidă excelentă de sex. Pe asta își bazează toate acțiunile viitoare. Oricît ați fi însă de compatibili în pat, dacă din primele întîlniri începi cu discuții despre cum va arăta rochia ta de mireasă și cîți copii vrei să ai în ogradă, să nu te miri că îți uită subit numărul de telefon și se comportă mai apoi ca și cum nu te-a văzut niciodată în viața lui. În privința asta, bărbații sunt ca niște mimoze, la cel mai mic semn de neînțelegere, și-au luat catrafusele și s-au cărat din viața ta cît ai zice ”sexo con amor”. Fii disponibilă pentru el, dar nu uita să ai carnețelul de cuceriri deschis și pentru alții. Pînă la urmă și tu ai nevoie să fii înțeleasă, iubită și răsfățată, nu numai el. Ba chiar ai dreptul să-l alegi pe cel cu care te simți confortabil și care te face să rîzi în hohote, nu te lasă baltă cînd ți-e lumea mai dragă și cu lacrimile înnodate în bărbie.

O relaţie trebuie să curgă, nu să fie forţată şi pentru asta trebuie să construieşti fără să te ascunzi sub măşti care nu ţi se potrivesc.

Secretul este să încerci acea combinaţie subtilă şi echilibrată între a cere, a da, a primi şi a refuza. Dar, credem că trebuie să faci toate astea păstrîndu-ţi acea doză de mister feminin, de femme fatale care cucereşte inimi dintotdeauna. Uită că mama ta te-a învăţat că dragostea trece prin stomac şi dezvăluie-i doar atît cît să simtă că viaţa lîngă tine va fi o aventură pe care merită să o trăiască în fiecare zi.

Fii mereu o doamnă, respectă-te şi cere-i să facă acelaşi lucru fără compromis. Un bărbat care te obligă la compromisuri cu tine însăţi, se va dovedi obositor şi nu te va mai dori cînd vei încerca să-ţi scoţi măştile pe care le-ai purtat de dragul de a-l cuceri.

”O relaţie este o legătură care uneşte… este echivalentul unui pod pe care circulă mesaje. Mesajele pozitive, asemănătoare cu cadourile, capabile să înmagazineze energie vor hrăni vivacitatea vieţii noastre, vor confirma dragostea, pe cînd mesajele negative, poluante şi toxice sunt capabile să rănească şi să afecteze întreg dinamismul vieţii noastre”, spune Jacques Salome şi noi nu îl contrazicem. Așa că fă-l pe bărbatul de care ești îndrăgostită să te vadă puternică, dacă eşti aşa, învăluită în acel mister care lasă loc de dorinţă şi descoperire, arată-i că te cunoşti, că ştii ce vrei şi că este un norocos să-ți fie alături.

Fidelitatea faţă de ceea ce eşti şi ceea ce îţi doreşti, atitudinea cu care îmbraci mesajul tău, fac diferenţa între happily ever after şi luna de miere sfîrşită cînd el afla că de fapt eşti altceva decît ceea ce i-ai arătat. Asta te va face să fii eficientă cu timpul tău și să nu te trezești pe la 35 de ani că toți bărbații interesanți sunt fie însurați fie prea tineri.

Să fiţi iubite!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :