Cum să-mbeți cu apă freatică un întreg județ

medgidia_city_hallÎn comparație cu promisiunile abracadabrante ale lui Valentin Vrabie, insinuate încă de-acum 3-4 ani de cînd s-a decis să-și facă celebra campanie ”veniți la luminițe”- și-au venit unii ca musculițele la bec, iar alții au căzut pe spate și-au scris cît de minunate au fost becurile acelea neplătite încă, iar alții le-au filmat din toate pozițiile, promisiunile celorlalți candidați sunt vax albina. De parcă nimeni n-ar mai fi în stare să instaleze undeva niște instalații electrice și să dea prostimii un foc de artificii. Și între acestea să arvunească un star în devenire spre prăbușire, să dea din buci și să cînte playback la ”sărbătoarea florii de salcîm” fără salcîm.

Dar nu scriem pentru prostime. Sunt oameni care au văzut artificii și nu li s-au scurtcircuitat creierele în asemenea hal încît să ridice statui închipuite.

Promisiunea numărul 1. Apa noastră cea de toate zilele. Care în Peștera este 1 leu, iar în Medgidia 10 lei. Bine, în prețul apei de la Medgidia intră și serviciile de canalizare (ar fi 5 lei canalizarea cu 5 lei apa), dar sună mai bine 10 lei față de 1 leu și prinde la cetățenii fără carte sau cu carte și fără minte. Ăia care scriu ”noștrii” cu doi ”i” sau ”vre-o” siluind limba română doar pentru c-au trecut printr-un liceu sau boșorogi care se dau filosofi, doar pentru că la ei filosofia se confundă cu bătrînețea.

Nici pentru ei nu scriem acum.

Dar iată ceva interesant.

115595În conformitate cu documentul de poziție încheiat între România și Comunitatea Europeană, referitor la capitolul MEDIU, capitolul 22, s-a stabilit că orice comunitate mai mare de 2000 de locuitori trebuie să dispună de apă de la sistemele centralizate pentru că rezerva de apă freatică este REZERVA STRATEGICĂ pentru  România, protejată prin LEGILE SIGURANȚEI NAȚIONALE.

Vrabie minte cu seninătate sau nu cunoaște legea atunci cînd spune că vine el cu apa de 1 leu, așa un preț scos din burtă că mă și mir cum de n-a zis 0, 89 lei.

În 2009, Peștera avea 1847 de locuitori, în 2016 în jur de 1500, mas o menos. Medgidia are 38 000 de locuitori, mai mult sau mai puțin. Vrabie vine și zice: ”vă decuplez pe toți de la rețeaua națională de apă și vă dau eu apă cu 1 leu”. Să mori tu! Ce samaritean ești, băi băiete! Și de unde iei apă să ne dai nouă la un leu? Ai puțul propriu? Propiile canalizări? Ce faci cu cele vechi? Și cu investițiile RAJA ce faci? Le dai tu banii înapoi sau iar folosești bugete de primării cum vor mușchii tăi, pe care și le vor aproba directorii de finanțe cum vor mușchii lor? La prostime, treaba asta cu apă la 1 leu, e ceva atît de minunat că le zboară imediat mințile puține pe care le mai aveau în cap, fără să conștientizeze sau să se întrebe măcar de unde vine apa asta și cine suportă cheltuielile. E ca și cum le-ai promite celor din Roșia montană că le dai 1 kg de aur de persoană, din rezerva națională. Cu tupeu și tot înainte, pozînd în salvatorul Medgidiei.

Vrabie spune că prețul apei la Medgidia nu este corect. Asta înseamnă că nici înainte nu era corect. Dar cum el era prins cu serbările pe la Peștera, îl durea în paișpe de prețul apei de la Peștera. Acum vine și nu mai contenește cu declarațiile de dragoste față de Medgidia. Au căzut pe spate iar și l-au crezut toți, neștiutori de costurile de transport ale apei prin conducte, de întreținerea rețelei de apă, repararea și reabilitarea pe tronsoane.

Dacă iubeați așa de mult Medgidia și medgidienii ei, dacă știți și aveți informații că prețul nu este corect, de ce n-ați făcut pînă acum sesizare la DNA că oamenii sunt trași pe sfoară de Regia Județeană de Apă? De ce n-o faceți acum, ca să vă susțineți promisiunile electorale cu ceva bune intenții?

vrabie basescuA doua minciună. Independența lui Vrabie, s-avem pardon!

Și ce mai prinde oare la omul de rînd sătul de partide pline de penali cu dosare făcute și contrafăcute, care nu stă să analizeze jocurile de culise și de putere, ci doar îi disprețuiește pe politicieni, by default? Să se dea cineva independent, cineva care s-a luptat toată viața cu partidele. Aiurea. Știm cum se luptă partidele, la mica înțelegere de fiecare dată. Dincolo de asta însă, Valentin Vrabie e la fel de independent pe cît e o muscă prinsă în pînza de păianjen. Pînza lui Vrabie este țesută de Băsescu, Macovei și alte cîteva partide neserioase, căci alea serioase, dacă există vreunul în țara asta, nu se vor alinia niciodată să-i sprijine spinarea unui independent care pozează în haiducul 7 cai. Peștera nu este deloc o gură de rai așa cum a fost ea prezentată de jurnaliștii ”păcăliți” de bunele intenții ale lui Vrabie, iar acum Peștera nici terenuri nu mai are.

Pe de altă parte, e foarte lesne să pătrunzi cu astfel de povești într-o Medgidie sătulă de conducerile PNL-iste și a luptelor interne din consiliul de administrație, format din comercianți, patroni și alți oameni de afaceri, plus cei aleși la oha, care îmbrățișează profesii nobile gen profesori, doctori etc.

macovei-vrabieȘi vine iar Valentin Vrabie și aruncă momeala: depolitizez eu Primăria. Prostimea cade pe spate, trăiește niște clipe de extaz cum n-a mai văzut de cînd lumea și pămîntul, își aruncă ochii peste cap și zice: e de-al nostru.

Dar… iată beleaua cea mare. Potrivit Constituției României, România este un stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil, în care statul se organizează potrivit separației și echilibrului puterilor legislativă, executivă și judecătorească, iar Legislativul și Executivul sunt formate și reprezentate politic.

Alegătorii responsabili trebuie să știe însă că orice hotărîre a Consiliului Local este aprobată sau nu de Contenciosul administrativ din Consiliul Județean. Iar Consiliul Județean este PSD. Parlamentul României este majoritar PSD.

Valentin Vrabie afirmă la televiziunea locală a Medgidiei, Alpha Media, într-o prezentare personală sau nu știu cum s-o numim, elucubrație halucinantă pe care o poți avea după niște pahare zdravene de țuică fiartă, că el depolitizează primăria Medgidia, și ei drăcie, dacă se enervează, le depolitizează el pe toate primăriile din țară, așa să știți. N-ar fi mai bine să trăim fără oamenii politici? Leșinături pe facebook și nu altceva. Erou național. Exact ce-i lipsea Medgidiei: puțină anarhie și răscoala etniei rome din cartierul Ali Baba, un fel de Bronx la puterea 10 sau Ferentari la puterea 20. Nu că nu s-ar mai fi întîmplat asta, tot așa în preajma unor alegeri locale.

imagini: google.ro

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. 4 februarie 2017

    […] după campanie, dar ranchiunile au rămas. Am tăcut și am mers mai departe. Totul a plecat de la acest articol în care spuneam că apa de la Medgidia nu va ajunge niciodată la 1 leu, cum spunea Vrabie, ca […]

Comentează :