Cum planifici o petrecere

S-a deschis sezonul petrecerilor! Reluăm şi noi rubrica noastră de party şi încercăm astfel să vă dăm cele mai bune sfaturi pentru cele mai cool petreceri. Ei bine, dacă ai o casă primitoare şi vrei ca următoarea ta petrecere să fie un succes, iar lucrurile să decurgă fără prea mari bătăi de cap, cel mai bine e să-ţi faci un sumar al activităţilor şi un buget pe care să le prinzi într-o schemă.

Schemele astea sunt mai eficiente ca orice altceva şi arată ca nişte reţete de bucătărie.

Iată:

Gradul de dificultate al petrecerii: moderat

Timp: 1 oră

Mod de pregătire:

 1. Fă rost de un calendar de perete sau de o tablă magnetică.
 2. Fă o listă separată cu fiecare sarcină care implică curăţenia de dinainte petrecere, adică, ferestre de spălat, praf de şters, covoare de curăţat…
 3. Fă altă listă cu decoraţiunile pentru petrecere şi ai grijă să fie în ton cu tematica.
 4. Listează de asemenea fiecare magazine prin care trebuie să treci ca să-ţi faci cumpărăturile, de pildă: supermarket, florărie, cramă, magazinul de decoraţiuni interioare.
 5. Alege din timp meniul şi apoi fiecare reţetă după care se va găti meniul.
 6. Listează apoi fiecare pas pe care trebuie să-l faci ca să te pregăteşti personal pentru petrecerea ta, de la vizita la coafor pînă la cumpărarea accesoriilor şi a rochiei, pantofilor etc
 7. Fii atent/ă la timpul de preparare a gustărilor şi al mîncărurilor de pe meniu. Dacă vrei să-i impresionezi cu adevărat pe invitaţii tăi, găteşte chiar tu prăjiturile. Scoate din sertar caietul de reţete al mamei şi al bunicii şi fă-ţi de cap prin bucătărie. Gătitul pentru oaspeţii tăi poate fi o petrecere în sine, mai ales că rezultatele vor fi delicioase.
 8. funny cookiesLasă-ţi timp să-ţi decorezi şi masa şi casa în ziua petrecerii, cu  vreo două ore înainte de sosirea primului invitat.
 9. Nu uita, de asemenea, să fii aranjată pe de-a-ntregul cu jumătate de oră înainte de sosirea primului invitat. Asta înseamnă să-ţi laşi timp să faci un duş înainte, să te îmbraci cu rochia aceea pentru care ai alergat atît, să verifici ultimele detalii şi să îţi laşi timp de relaxare în acea ultimă jumătate de oră care ţi-a mai rămas pînă la prima bătaie în uşă sau primul clinchet vessel de sonerie.

Atenţie:

 1. La timpul de preparare al gustărilor, ia în considerare faptul că trebuie să cureţi bucătăria după fiecare preparat, dacă nu cumva ai asistente la curăţenie.
 2. La ustensilele de bucătărie şi la electrocasnice. Dacă ai doar un cuptor  şi ai de gînd să pregăteşti mai multe gustări,  atunci ia-ţi timp în avans pentru toate preparatele la care te-ai gîndit.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :