Cum îmi voi petrece ”sfârșitul lumii”

Toată lumea vorbeşte despre 21.12.2012. În România, America, Canada, Australia, “sfârşitul lumii” este subiectul preferat. Şi chiar am auzit atâtea teorii în presă, pe stradă, la bancă şi la serviciu, despre ziua de 12 decembrie, încât încep să am dubii serioase referitoare la starea psihică a societății în care trăim. N-o să repet ceea ce probabil aţi auzit de sute de ori dezbătându-se pe la televizor şi în ziare referitor la această dată, n-o să preiau teoriile şi explicaţiile (“pro” şi “contra”) oferite acestui “sfârşit”. Spun doar atât, cineva, undeva, face o afacere foarte avantajoasă din acest zvon, chipurile, ţâşnit din calendarul Mayaş.

Eu am hotărât, forţată de împrejurări, să petrec “sfârşitul lumii” în România. La plecarea din Canada, mai în glumă, mai în serios, sora mea mi-a spus: “Hmm, vei petrece sfârşitul lumii lângă mama, acolo, pe pământ natal, unde îţi sunt rădăcinile”. M-a umflat râsul instantaneu la sfârşitul replicii ei, deşi, realistic judecând, pe 21 decembrie voi fi încă în România. Nu ştiu să explic “de ce am râs” la replica surorii mele. Nu sunt o sceptică când vine vorba de lucruri “paranormale” sau “inexplicabile” pentru că, recunosc, personal m-am confruntat cu ele de-a lungul vieţii şi tind să cred că m-am născut cu o “intuiţie” foarte puternică (şi “colorată”) care m-a ajutat uneori (parcă din ce în ce mai des) “să ghicesc” care va fi urmarea unui eveniment, act sau decizie personală. Însă chiar şi în aceste condiţii, nu mă pot îngrijora că vine sfârşitul lumii.

Ca mayaşii or avea dreptate că 21 decembrie, 2012 este sfârşitul baktunului 12, nu contest, pentru că nu am argumentele necesare. Dar de unde ştiau ei că apoi nu mai urmează nimic? De ce nu au demonstrat că pe 22 decembrie 2012 nu începe baktunul 13, un ciclu de 5125 ani? Că pe 12 decembrie anul acesta Pământul se va afla într-un aliniament exact cu Soarele şi cu centrul Căii Lactee, un eveniment galactic care are loc o dată la 25 800 ani, iar nu contest. Dar de unde ştim noi ce efecte va avea această schimbare? Sau a apărut la OTV vreo creatură cu vârsta de peste 25 800 ani care a povestit cum a fost ultima oară când s-a mai întâmplat aşa ceva? Că fenomenul inversării polilor ar fi posibil în acea dată, iar nu neg. Însă, din nou, în lipsa unor argumente concrete, refuz să cred că acesta va provoca atâtea cutremure, tsunami-uri şi alte catastrofe care ar şterge omenirea de pe faţa pământului. Şi asta pentru că… intuiţia îmi spune să fiu calmă, iubitoare, optimistă şi nu să-mi fac un buncăr prin munţii sau dealurile Canadei şi să le burduşesc cu apă minerală şi conserve sperând să scap din acest mult prea mediatizat “sfârşit”.

Se spune (şi în asta cred cu tărie pentru că o simt şi eu tot mai pregnant) ca “ceva se întâmplă zilele astea”. Ceva “ciudat” pluteşte în aer şi nu, nu “miros” doar grija şi panica provocate de această dată, ci dorinţa oamenilor de a se “trezi”, de a trăi clipa mai intens, de a se informa şi de a-şi dori să trăiască mai conştienţi, mai apropiaţi de semeni, mai conectaţi la pământ, la bunătate, la gesturi frumoase, la iertare. Dincolo de panica celor care îşi sapă buncăre sub pământ, sunt oamenii care citesc mai mult zilele acestea, care îşi canalizează energia spre frumos, care se uită la filme produse de oameni deştepţi şi nu la reality show-uri răsuflate sau emisiuni de divertisment pline de cuvinte obscene şi invitaţi care promovează incultura și prostia. Sunt oameni care se joacă mai des cu pruncii lor, aleg să plece mai devreme de la slujbe ca să se plimbe cu persoana iubită într-un parc sau oameni care se trezesc şi se uită, pentru prima dată în oglindă, după mulţi ani, şi se întreabă Cine sunt eu cu adevărat?”.

Atâtea lucruri frumoase ne înconjoară că noi uităm să le observăm. Sau ne trezim să le apreciem când cineva se trezeşte să facă bani dintr-o dată “şoc”, posibil-fatidică. De aceea aleg să fiu optimistă şi să găsesc viaţa în surâsul copilului meu, în iubirea soţului, în prieteniile curate, în îmbrăţişarea caldă a mamei şi în miracolul faptului că aici, în casa ei fiind acum, micul dejun mi se aduce la pat şi mă trezesc la 9:00 dimineaţa (fenomen care nu s-a mai întâmplat de vreo 6 ani). Prefer să nu caut sfârşitul (sau moartea) în diferite calendare sau profeţii. Căci acesta, chiar de va veni, va veni pentru că NOI, omenirea, îl vom produce prin răutatea care s-a întins peste această planetă ca o ciumă, prin negativitatea cu care ne învelim din ce în ce mai des, prin experimentele chimice şi poluarea intensivă, prin industrializarea forţată şi industria alimentară hiper modificată genetic. Acestea sunt adevăratele pericole. Sfârşitul lumii va fi cauzat mai degrabă de noi, decât de asteroizi, alinieri, extratereştrii şi alte invenţii.

Am citit (şi am aflat din mai multe surse) că aceşti minunaţi copilaşi ai lumii sunt mult mai înţelepţi decât noi, adulţii care ne pierdem candoarea, adevărata încărcătură energetică cu care ne naştem. Aşadar, deunăzi mi-am întrebat copila de trei ani si jumatate: “Ce crezi tu că se va întâmpla după data de 21 Decembrie?”. Iar ea, cu o sinceritate curată şi o rapiditate uimitoare, mi-a răspuns: “Vine Santa, mami!”. Asta în condiţiile în care tot ea, la 2 ani, a stat pe genunchiul lui “Santa” (cumnatul meu echipat şi deghizat într-un Moş atât de veritabil, căci nici soţia lui nu l-a recunoscut foarte uşor). Dar după ce acesta s-a reîntors în casă, îmbrăcat normal, ca şi “Unchiul Bubu”, fetiţa mea s-a dus la el şi l-a arătat cu degetul spunând foarte convinsă:”Santa!”

Şi uite aşa, zilele astea refuz să mă panichez şi îmi continui treburile pentru care am venit în România şi continui să fac cumpărături de Crăciun. Pe 23 decembrie voi fi în avion, traversând oceanul, îndreptându-mă spre “casă”. Şi da, pentru că atunci voi fi mai aproape de cer, o să-i spun Sursei “hello”. Și voi zâmbi. Larg. Cu inima deschisă la frumos, la adevăr. Sărbători optimiste, cu bine, vă doresc!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. 16 decembrie 2012

    […] e în România și ne vorbește despre cum își petrece ea sfârșitul lumii, după ce mai înainte ne-a trimis un Orgasmoscop de Sărbători din […]

Comentează :