Culorile copilăriei în Medgidia

Trebuie să facem un update la evenimentul din 2 iunie care a avut loc la Casa Armatei din Medgidia. A durat atât publicarea acestui articol pentru că a trebuit să avem acordul părinților pentru fotografiile în care apăreau copiii lor în plină desfășurare artistică.

Spectacolul a fost organizat de educatoarele Grădiniței nr 11 din Medgidia (cea de lângă Poliția Comunitară) și de părinții care s-au implicat și ei în pregătirea copiilor (mereu uităm să pomenim de părinți, așa că eu o să evit greșeala asta). Evenimentul face parte din programul ”Să citim pentru mileniul III” și a ajuns deja la ediția a 2-a. Sincer, nu mă așteptam ca o grădiniță cu un spațiu atât de modest, care are o cancelarie cât o debara, să reușească să reunească la acest eveniment o sală plină de părinți și copii.

Ce vreau să detaliez este că treci pe lângă o clădire pe care scrie Grădiniță, cu o fațadă ponosită, și niciodată nu-ți imaginezi că acolo se joacă și învață lucruri interesante picii prietenilor sau rudelor tale. Mai ales că în ultima vreme toată lumea se plînge de învățământ și de calitatea lui, dar nimeni nu punctează o bilă albă atunci când e cazul. Bilele albe nu sunt senzaționale și nici scandaloase, desigur. Posibil să nu facă nici trafic.

În fine, să ne întoarcem pe scenă. Un spectacol pentru copii poate fi ceva prea puțin ieșit din comun ca să conteze în economia universului, dar probabil vă veți da seama din poze că s-a depus un efort considerabil atât pentru pregătirea acestor copii, cât și pentru găsirea costumului potrivit. S-a cântat și recitat în franceză, italiană, rusă, greacă, armeană și engleză, s-a dansat de a sărit praful de pe podea. Un spectacol care a ținut vreo două ore, timp în care copiii au rămas neobosiți la locurile lor. Se știe că la vârsta asta capacitatea lor de concentrare e destul de scăzută, dar totuși au fost destul de bine antrenați de doamnele educatoare.

mai pun câteva poze cu copiii ca să le admirăm costumele și chapeau bas tuturor celor de la Grădinița 11: părinți, copii, educatori.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :