Cu nurii la vedere

     Tendinţele vestimentare ale anului 2010 au fost dictate deja de marii creatori de modă şi lansate pe podiumurile din industria fashion. Şi pentru că moda este asemenea unei frumoase răsfăţate, veşnic în centrul atenţiei şi îndrăzneaţă peste măsură, haideţi să vedem dacă putem ţine pasul cu ea. Mai întâi de toate, bunul gust îşi face din nou loc prin magazine chiar dacă au revenit la modă pantalonii scurţi (pe care e bine să-i porţi doar dacă ai un trup bine lucrat, dacă vrei să rupi “gura târgului”, altfel…hm, mai gîndește-te!). Se poartă şosetele peste genunchi cu fuste mini şi ţesăturile see-through. Că o fi de vină încălzirea globală sau nu de avem atâta vedere “liberă” la piele, un lucru este cert, aceste tendinţe au fost adoptate imediat de toate fashionistele planetei. Calitatea superioară a materialelor şi o croială modernă, de excepţie, sunt must-have-uri 2010.

     De ici, de colo şi din dulapul iubitului

“Blazerul iubitului” (sacoul larg, supra-dimensionat, cu mînecile suflecate, parcă furat subtil din dulapul partenerului) face furori anul acesta pe lîngă pantalonii drepţi, “ţigaretă” şi tunicile mai scurte ce urmăresc uşor linia trupului. Şi ca să rămînem în acest ton uşor masculinizat, vă mai spun că o altă găselniţă la modă în 2010 este trendul “tribal”, o simbioză a stilurilor militare şi tribale unde pielea, vopseaua, metalul placat şi tunicile îşi vor spune cuvantul. Gecile şi cămăşile din piele sunt vedetele anului, alături de jeanşii skinny rupţi şi peticiţi. Îmbrăcămintea sport, uşor neglijenţă, inspirată din fotbal, tenis, scuba sau hockey, precum şi salopetele lungi sau scurte şi pantalonii gen echitaţie au făcut senzaţie prin pictorialele revistelor glossy.

     Alte furori chic
     Rochiile ample cu despicături îndrăzneţe revin şi ele în forţă, alături de imprimeurile florale (flower-power cineva?) şi pantalonii imprimaţi (aici se acceptă orice, dungi, floricele, accente geometrice sau abstracte). Fustele mini şi mulate nu mai sunt în tendinţe de mult timp (decât dacă nu joci, în secret, pentru iubitul tău, rolul „Frumușicăi”) însă revine în tendinţe rochia mini, fără mâneci sau cu mâneci bufante şi cu o croială „pe lângă trup”, nicidecum lipită de forme. Mogulii din fashion world au creat anul acesta adevărate opere de artă cu pictorialele din cataloagele de prezentare adăugând modelelor accesorii cumva infantile la prima vedere, dar… oh, so popular! Cea mai bizară ni se pare bentiţa cu funde uriaşe (vezi Madonna sau „Blair”, regina bentiţelor din Gossip Girl), dar nici bentiţele cu urechi de iepuraş sau Mickey Mouse nu sunt prea departe. Mă rog, dacă nu sunteţi atît de îndrăzneaţă (şi uşor ridicolă, am putea spune) să defilaţi pe stradă cu funde uriaşe în păr, puteţi opta pentru o bentiţă cu pene, un accesoriu „mai cuminte”, dar la fel de la modă în 2010.

În rest, fii naturală! Fii sănătoasă!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. 11 mai 2013

    […] toxinelor şi a apei reţinute în ţesuturi, având rol diuretic. Și nu uita de sfatul Damei de Verde: fii naturală! Fii sănătoasă! 1330 (function(d, s, id) { var js, fjs = […]

Comentează :