Cu mașina prin America: Myrtle Beach, S.C.

IMG_6279Salutări, din nou, de pe “tărâmul făgăduinţei” – SUA.

Am plecat din Montreal, Canada cu maşina, de doar câteva zile, dintre care, două le-am petrecut în Washington, D.C. După alte două zile respirăm aerul sărat, cald şi înţepător al orăşelului Myrtle Beach din Carolina de Sud, oraş ale cărui plaje sunt mângâiate de apa oceanului Atlantic.

Am ajuns în staţiune la amiază şi traficul era încă acceptabil pe  autostrada “Ocean”. Drumul spre hotel a fost, aşadar, o plăcere şi suficient de lung cât să ne dumirim cam din ce este alcătuită staţiunea: câmpuri de golfuri la tot pasul, atracţii turistice (parcuri acvatice, golfuleţe, tobogane, parcuri de distracţii pentru copii), restaurante cu duiumul, magazine, magazinase, tot felul de statuete şi atracţii colorate, impunătoare şi cam superficiale). Ne-am cazat la hotel (de fapt, am aruncat, în grabă, bagajele în camera cochetă şi foarte curată) şi am fugit imediat la plajă.

Costumele de baie erau deja pe noi, încă de la plecarea din Washington. Cine ne-a văzut încântarea de a fi ajuns, în sfârşit, “la plajă”, sigur şi-a dat seama că venim din “Nord” pentru că eram albii cei mai albi de-acolo şi cei mai avizi să simtă nisipul fierbinte şi apa caldă a oceanului, sub picioare. De fapt, porecla canadienilor, în sudul Americii, este “snow birds”, adică, în traducere liberă, “păsări de zăpadă” sau “păsări migratoare” care fug de la ger şi zăpadă, în sud, în fiecare an, ca să-şi mai dezmorţească şi să-şi mai încălzească oasele amorţite de frigul specific canadian.

IMG_6277Primul contact cu apa plajei din Myrtle Beach a fost şocant – era atât de caldă şi de catifelată încât aveai impresia că ai intrat să te bălăceşti într-un… ceai călduţ. Plaja era străjuită de profilurile unor hoteluri mai mici sau mai impunătoare, peisaj ce m-a dus imediat cu gândul la Mamaia noastră. Sau la plaja “Clearwater Beach” din Tampa, Florida (pe care o ştiu pe de rost).

Ei bine, dacă de vreo 2-3 ani ne întrebam, cam retoric, dacă merită să ne plănuim şi să petrecem un întreg concediu în Myrtle Beach, acum avem răspunsul: DA. Preţurile hotelurilor sunt oarecum decente şi accesibile oricărui “muncitor” plătitor de taxe, care se jertfeşte pe altarul muncii un an de zile, iar Carolina de Sud este recunoscută drept un stat cu preţuri, în general, domoale. În plus, orăşelul este destul de curat şi îngrijit, apa Oceanului Atlantic este foarte caldă, iar clima este caldă şi umedă. Un adevărat paradis pentru copii, dar şi pentru adulţi pentru că restaurantele sunt numeroase (aproximativ vreo 2.000 la număr), palmieri la tot pasul, fete în bikini pretutindeni, distracţii mai multe şi variate decât magazinele alimentare.

IMG_6278Americanii valorifică orice centimetru pătrat din Myrtle Beach. Dacă nu vii cu propriul scaun şi umbrelă de plajă, le poţi închiria pentru o sumă modică. O plimbare cu elicopterul pe deasupra plajelor costă $20.00 de persoană, la fel şi distracţia pe apă cu tot felul de “obiecte ciudate” pentru o ne-înotătoare convinsă și fricoasă ca mine (“bananegonflabile”, ski-jet-uri, etc). Broadway, un spaţiu imens, amenajat cu tot felul de distracţii, magazine şi fast-food-uri, este locul unde găseşti TOT ce (şi mai ales ce NU) îţi trece prin minte. Bani să ai, curiozitate şi timp de leneveală şi scotoceală!

După câteva ore binemeritate petrecute pe plajă, o cină luată cam devreme, într-unul din “bufeturile cu fructe de mare”, din apropiere, ne-a mers direct la… golul din stomac. De fapt, am binecuvântat mâncarea (crabi, scoici, melci, creveţi, peste zece feluri de peşte gătite în fel şi chip, salată, legume şi fructe proaspete, sucuri, deserturi şi cafea) care mi-a mai umplut şi golul din suflet; căci atât fast-food cât vezi și poți consuma în America, nu cred că există nicăieri în lume (şi ne mai întrebăm de ce rata obezităţii în Statele Unite este înfiorător de mare şi catastrofală pentru vieţile acestor oameni)…

IMG_6282Restaurantul în care am cinat, destul de celebru prin partea locului, pe lângă mâncarea delicioasă, mai dăruia oaspeţilor săi şi un decor haios şi inedit. De exemplu, mâncarea (care se poate consuma la discreţie şi pe care ţi-o alegi singur, din zecile de feluri expuse, de câte ori vrei, pe perioada de timp dorită) era expusă în macheta unei corăbii imense, cu catarge; ospătarii erau îmbrăcaţi în piraţi, iar ospătăriţele în… sirene. În plus, amabilitatea lor excesivă şi zâmbetele chiar fac bine psihicului intrat pe pilot automat de vacanţă. Un fotograf se plimba printre mese şi făcea poze, gratis, pentru ca la plecare să primeşti un fel de “carte poştală”, drept suvenir. Toată distracţia asta gurmandă costa $25.99 de persoană (plus taxe şi bacşişul aferent).

Myrtle Beach este vizitat anual de peste 100.000 de turişti şi tot aici se organizează multe şi celebre concerte, conferinţe, expoziţii şi evenimente festive. În plus, în sezonul estival poţi alege din marea varietate de peste 460 hoteluri disponibile, iar unul dintre cele mai mari parcuri acvatice (Myrtle Waves) te aşteaptă cu porţile deschise pentru un sejur distractiv. Cea mai aglomerată perioadă a anului rămâne iunie-august, când hotelurile, restaurantele (marea majoritate cu specific “marinăresc”), cluburile de noapte gem de turişti şi atmosfera de vacanţă este la înălţime (şi aici aş mai adăuga şi existenţa unui cinematograf IMAX, Ripley’s Aquarium, Hard Rock Cafe, Planet Hollywood, şi vestitul local Jimmy Buffett’s Margaritaville). Acestea ar fi, zic eu, suficiente motive ca să-ţi petreci, măcar un concediu, în Myrtle Beach.

Doar nu-ţi aduce cu tine bikinii mai “deocheaţi” deoarece portul acestora este strict interzis prin lege. Deşi pe mai toate plajele din America şi din restul lumii, bikinii minusculi (thongs) sunt nu numai permişi, ba chiar încurajaţi de climă şi ultimele tendinţe ale modei, în Myrtle Beach, orice costum de baie, purtat în public, care ar dezvălui partea dorsală mai mult decât un costum de baie clasic, conservator, poate atrage după sine o amendă usturătoare sau chiar arestul.

IMG_6283Cam atât din Myrtle Beach! Două zile nu sunt suficiente pentru a descoperi nici măcar un sfert din ceea ce are să ofere aceasta staţiune, aşa că ne-am propus să revenim şi altădată, într-o vacanţă mai lungă, în familie. Următoarea noastră destinaţie acum este Miami, Florida, loc spre care ne şi îndreptăm şi unde vom rămâne pentru următoarele 12 zile (minus zilele rezervate pentru  vreo două “escapade” interesante prin “împrejurimile” Floridei).

O vacanţă minunată vă dorim, oriunde sunteţi și de oriunde ne citiţi!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :