Cu eșarfa la plimbare

wrist sarf  În timpuri de sumbră austeritate, cînd numai despre modă nu ne arde să stăm la taclale, cînd bugetele țipă de cît le întindem, noi tot trebuie să rămînem aceleaşi femei sublime şi sexi. Ei ne spun că e la modă caşmirul şi alte mătăsuri care-ţi ridică părul în cap, literalmente, cu etichetele de cîteva zerouri bune.

Dar cine stă să-şi rearanjeze bugetul după ce visează noaptea Casa de Modă Chanel sau domnul acela fițos Lagerfeld? În “Românica” luaţi-ne, fraților, mai uşurel cu “brandurile” că avem noi destule pe cap. Asta nu înseamnă că trebuie să îmbătrînim odată cu garderoba noastră, ci că e cazul să dăm praful jos de pe creativitate spre a da culoare dulapurilor în cele mai impresionante moduri.

Iată o propunere: minunată, magică, diafana EŞARFĂ! Am crescut cu multe bunici în jur şi stivele lor colorate de “baticuri”, cu imprimeuri din cele mai deşucheate, mi-au stârnit mereu curiozitatea. Fără voia lor, mi-am însuşit cîteva, cele mai înflorate şi colorate. Astfel, am integrat baticul din mătase ca accesoriu încă din adolescenţă, cu toate că avea pe-atunci forma unui simplu pătrat înflorat. Eşarfele nu şi-au pierdut actualitatea şi vor rămîne mereu “the magic element” în orice ţinută. Ca să nu mai punem la socoteală că, odată ce le-am şi împarfumat, aroma lor s-a dus mai departe pe aripi de eşarfă.

Hai să vedem ce putem face cu o eşarfă şi cum o mai putem purta:

Fie că este tip “batic” sau “fular”, eşarfa o poţi purta la gît avînd grijă s-o asortezi vestimentaţiei din ziua respectivă. Eşarfei tip “fular” fă-i un nod simplu şi poart-o într-o parte, pe un umăr. Îţi poţi pune imaginaţia la contribuţie cînd vine vorba de culori sau imprimeuri, dar mare grijă! Nu te împopoţona precum bradul de Crăciun! La vestimentaţia în culori monotone sau uni poţi fi mai îndrăzneaţă în privinţa culorilor. În schimb, dacă ai o ţinută primăvăratecă, înflorată, alege o eşarfă uni, într-o culoare care se regăseşte pe imprimeul fustei sau bluzei cu care eşti îmbrăcată.

Eşarfa curea – my style ”Pentru că eram în mare grabă – trebuia să ajung la prima mea întîlnire amoroasă – şi nu voiam să renunţ nici la blugii preferaţi, care cam cădeau de pe mine, am smuls din cuier una din eşarfele care se potrivea la culoare cu bluza mea şi am trecut-o prin găicile pantalonului. Apoi i-am făcut un nod şi am lăsat-o să atîrne pe şold. Aşa am folosit pentru prima dată eșarfa drept curea! De-atunci, rareori mai folosesc curele normale. Îmi place mai mult desfășurarea de forţe vaporoase în jurul taliei mele decât orice alt element ţintat sau din piele”, mi-a explicat ea mai demult de ce are atîtea eşarfe în dulap şi doar o singură curea. Am încercat şi mi-a plăcut. Am trecut-o prin cele găici şi voilà, blugii mei s-au transformat într-un pantalon semi-formal.

Am experimentat cu diverse lungimi de eşarfă, pe cele scurte cu un nod dublu în faţă, iar pe cele mai lungi, înnodate pe şold şi lăsate să fluture. Pentru un efect şi mai şic, o eşarfă mică trecută printr-o singură gaică a blugilor (de preferat gaica de pe şoldul drept sau stâng) şi legată într-un nod.
elle-swash-lgn Eşarfa șal – Roxana Style – ”Întotdeauna am avut eşarfe în garderoba personală, însă nu pot spune că le purtăm cu regularitate. Îmi plăcea să mi le cumpăr doar mînată de moliciunea lor şi senzaţia de feminitate vaporoasă pe care mi le insuflau cînd le atingeam în magazin. Asta pînă acum cîţiva ani cînd, aflată la apusul soarelui pe o plajă dominicană, cam departe de vila în care eram cazată, s-a pornit un vînt rece, din senin. Atunci am cotrobăit prin geantă mare de plajă după un pulover, ceva mai călduros, însă în afară de cărţi, ochelari de soare, creme de corp, pixuri şi o eşarfă mare, nu am găsit nimic. În lipsa unui articol vestimentar mai călduros, mi-am aruncat acea eşarfă “extra large” pe umeri. Şi cum vîntul nemilos mi-o tot flutura de colo-colo, am legat capetele eşarfei la spate, aşa încît umerii îmi stăteau bine-mersi la căldurică, iar capetele eşarfei fluturau sexi pe spate. Cîteva turiste mi-au admirat “accesoriul” pe post de șal, iar a doua zi vreo alte cîteva mi-au cerut lecţii de înnodat eşarfe la spate. În noaptea aceea am asortat aceeaşi eşarfă imensă, roşie, la o rochie de seară neagră, elegantă şi pantofi cu toc. Tot de atunci îmi achiziţionez astfel de eşarfe “supra dimensionale” pe care le pliez pe jumătate, în aşa fel încît să formeze un triunghi pe care îl arunc neglijent pe umeri şi îl leg lejer în jurul gîtului, astfel ca un umăr să rănă dezgolit dramatic. Eşarfele mai mici le port ca pe bentiţe ale căror capete flutură libere, în vînt, în acelaşi ritm cu părul meu extra lung. De-a lungul acestor ani am găsit mereu modalităţi cît mai ciudate şi distractive de a întrebuinţa eşarfele, însă indiferent cum le-aş purta, senzaţia de feminitate şi elegantă mă urmăreşte peste tot”.

Dacă îți place să fii extravagantă, folosește eşarfa drept cordon, legată în jurul taliei unei rochii sau chiar dedesuptul bustului, peste o cămaşă sau bluză. Singurul detaliu de care trebuie să ai mare grijă este cum asortezi eşarfa la celelalte haine pe care le porți. Dacă mai ai şi un bust sănătos, ferm şi plin, efectul pe care-l vei avea asupra bărbaţilor e garantat.

     Alte trucuri. Purtată pe cap. Ştiu ce reacţie vei avea la sugestia asta! Vei spune poate că e băbism! Ei, uite că nu e! Sereotipul “baticului/broboadei” e depăşit. Eşarfa şi-a depăşit demult statutul de “broboadă” şi a devenit un accesoriu. Într-o zi răcoroasă, legată în faţă sau în spate, asortată cu o pereche de ochelari de soare, te va transforma într-o grațioasă Audrey Hepburn. Şi nu e nevoie să-ţi acoperi capul… o poţi folosi ca bentiţa sau bandana, cu un nod la ceafă sau într-o parte.

Eșarfomania. Să nu mai punem la socoteală şi că eşarfa e bună pentru bărbaţi cînd o poartă femeile! Atingerea ei mătăsoasă şi parfumată îi scoate din minţi pe unii. Abia aşteaptă să le dezlege nodurile şi s-o folosească altfel. Şi nu mă refer aici la modul convenţional de a o purta. Leagă-l la ochi sau leagă-l cu ea de scaun dacă “nu-i cuminte”. Pune-l pe domnul tău la punct şi arată-i cine e şefa! E o promisiune că se vor desfăşura nişte forţe inimaginabile! Vrei să mergi şi mai departe? Împleteşte trei eşarfe într-un bici şi să vezi atunci “servici”!

Ai nevoie de picanterii în relaţie? Vrei să rupi monotonia! Dă-i cu eșarfomania!

Uite cum am trecut noi eşarfa printr-o multitudine de forje! Fiţi creative şi dacă mai găsiţi şi alte moduri de întrebuinţare, daţi-mi de ştire! Uite aşa ne informăm una pe alta de exploatarea la maxim a bietului batic sau a surorii lui mai fiţoase, mătăsoasa şi eleganta eşarfă.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :