Cu ce să fugi de la propria-ţi nuntă

dansDacă limuzinele nu-ţi spun mare lucru sau sunt prea pretenţioase pentru gusturile tale rebele, există şi alte mijloace de transport cu care să dispari de la nuntă, imediat ce s-a terminat petrecerea şi toată lumea e mulţumită de felul în care au decurs lucrurile. (Există oare nuntă în care toată lumea să fie mulțumită? Who cares?)

De ce să nu-ţi faci ieşirea de la propia-ți nuntă într-un mod original? Dacă tot ai făcut-o lată şi ai sărit peste bugetul planificat, măcar să ştii o treabă şi să ai cea mai frumoasă amintire din noaptea nunţii sau… din dimineaţa de după cînd începe marea evadare pentru luna de miere.

Un Bentley clasic sau un Rolls Royce tinde să se încadreze de minune în factura unei nunţi de lux. Unora le plac maşinile convertibile, altora cele sport, viaţa la turaţie maximă, dar într-un confort cu totul deosebit.  Pentru asta există destule companii auto care ar putea să închirieze astfel de maşini de lux pentru o zi (mai ales atunci cînd trăieşti într-un oraş cosmopolit). Dar nu despre fițe vreau să-ți scriu azi, ci despre alte modalități inedite de a te distra la nunta ta.

Alte forme de evadare

Poţi alege desigur şi alte mijloace de transport pentru a pleca de la nuntă, spre marea veselie a mirilor şi în aplauzele invitaţilor.

  1. highhorse1Tropa-trop prin oraş. O caleaşcă romantică sau o sanie trasă de cai (depinde de perioada în care are loc minunatul eveniment). Există ceva romantic la o caleaşcă trasă de cai, voi doi îmbrăţişaţi în spate, birjarul care vă duce departe de mulţimea dezlănţuită pe care o lăsaţi în urmă, şi numai tropăitul cailor e de-ajuns să vă introducă în lumea minunată a lunii de miere, în care singura grijă să fie doar… dragostea. Ca în filme, ma chérie…
  2. Ultimul tramvai— îţi vine să crezi sau nu, unele mirese şi miri aleg să plece de la propria nuntă pe jos sau cu mijloacele de transport în comun. Orice, numai să scape de invitaţi. Sar în primul metrou, în primul taxi sau într-un tramvai spre deliciul călătorilor. Ce poate fi mai amuzant şi mai delicios decît un astfel de mod original să-ţi închei nunta? Nu rîde! Există cupluri care poate s-au cunoscut într-un tramvai sau într-un metrou şi vor să puncteze astfel ieşirea din viaţa celibatară. O ultimă nebunie sau începutul unei noi aventuri.
  3. Mersul pe jos, face piciorul frumos.  — Ei da, crezi sau nu, există hoteluri vizavi de locul unde a avut loc petrecerea de nuntă sau doar la patru blocuri distanţă, sau chiar un cartier mai încolo, unde cuplurile proaspăt căsătorite îşi vor petrece cele cîteva zile din aşa zisa lună de miere. Nu e timp, nu mai sunt locuri, sau nu au planificat din timp o lună de miere departe de toţi. Ori au depăşit bugetul. Ori pur şi simplu aceasta a fost alegerea lor. Poate părea comun, dar peste ani, cînd toţi se laudă cu cî de pompoasă a fost nunta lor şi cîţi bani au spart ca să fie fericiţi, poţi spune şi tu foarte simplu prietenei care se umflă în pene: da, dragă, noi am  mers pe jos de la recepţie pînă la camera de hotel, şi încă suntem împreună. Pentru că, nu-i aşa, nu există o reţetă a fericirii în doi, iar marea provocare indiferent cum începe, e binevenită!
  4. kissmeBarca pe valuri — unele nunţi au loc pe apă sau pe malul mării sau oceanului. De ce să nu ai şi tu o ceremonie lîngă apă, cu un foc mare de tabără şi doar cîţiva prieteni apropiaţi alături? Iar în loc de lăutari să aveţi o seară de cîntece la chitară, în timp ce brizele mării sau ale oceanului vă mîngîie pletele rebele? Şi bineînţeles după ce se termină toate astea, tu şi alesul tău puteţi lua barca cea de lemn şi să vâsliţi împreună, undeva, la primele raze ale soarelui, către insula fericirii închiriată din timp? Eh, ale tinereţii valuri…
  • Doi pe două biciclete… Ştiu un cuplu de ciclişti care au plecat în luna de miere pe două biciclete luate din timp. Nimeni n-a ştiut de modul inedit în care aceştia îşi vor lua rămas bun de la invitaţi pînă nu s-au urcat pe şeile bicicletelor şi duşi au fost în lumea largă. Ea – cu rochia fluturînd în vînt, el cu papionul încă la gît. Rîdeau cu gura pînă la urechi de mica lor farsă, iar invitaţii mai povestesc şi în ziua de azi de efectul pe care l-au avut cele două biciclete asupra lor. Cine şi-ar fi închipuit?

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l reţinem atunci cînd vine vorba de propria noastră nuntă şi de felul în care decidem s-o încheiem sau să ne luăm rămas bun de la invitaţi este următorul: bucuraţi-vă de fiecare secundă a acestei ceremonii speciale. Dacă închirierea unui autovehicul  de ultimă generaţie vi se pare cam forţată, atunci roagă-l pe tatăl tău, dragă miresică, să te conducă la altar în tractorul cu care te-a plimbat atunci cînd araţi împreună ogorul. Decorează-l cu flori de cîmp şi simte-te ca o prinţesă a florilor. În fond, dacă acest lucru reprezintă pentru tine ceva important, fă-l! Fie că tocmai ai cumpărat o maşină nou-nouţă pentru viaţa în doi, fie că pleci de la recepţia nunţii tale pe bicicletă, nu uita că tu eşti eroina principală, iar el bărbatul cu care-ţi vei împărţi toată viaţa. Fii fericită, acum, oricînd şi mai ales în timpul căsniciei tale!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :