Cotlete de miel cu lămâie, miere și dafin

Timp de pregătire: 10 min
Timp de preparare: 3-4 ore la frigider, plus 10 min gătitul
Pentru 3 porții
Ingrediente
6 cotlete de miel
4 linguri ulei de măsline
zeama de la o lămâie
1 linguriță cu vârf de miere
Un pic de vin roșu
2 frunze dafin
2 căței usturoi zdrobiți
Sare, piper
Mod de preparare:
Cotletele se curăță de pieliță și grăsime, se bat ușor, se dau cu sare și piper și se pun într-un vas nemetalic. Se face o marinată din zeama de lămâie, miere, ulei de măsline, vin, usturoi și frunzele de dafin mărunțite. Se toarnă peste cotlete, se acoperă vasul cu folie de plastic și se bagă la frigider. După aproximativ o oră jumătate – două se întorc și pe cealaltă parte, să se marineze uniform și se mai lasă la rece încă o oră jumătate – două.
Într-o tigaie care nu lipește punem un pic de ulei de măsline, iar după ce s-a încins punem repede cotletele (va fi fum și sfârâială). Maximum un minut pe o parte, întoarcem, iar maxim un minut pe cealaltă parte (depinde cât de făcută preferași carnea – mie îmi place mediu). Se scot din tigaie și se pun într-un vas de sticlă sau porțelan, acoperit. Între timp zeama în care s-au marinat se pune la foc să scadă un pic (2-3 minute maxim), după care se toarnă peste cotletele făcute. Se mai lasă așa, acoperite, cam 10 minute.
Garnitura
Eu am ales legume congelate pe care le-am sotat cu sare, ulei de măsline și busuioc, dar merge la fel de bine și o garnitură de cartofi natur sau piure de cartofi.
Dintr-un iaurt gras, un castravete verde ras, 2-3 căței de usturoi zdrobiți, sare și un pic de piper se face extreme de rapid un tzatziki care merge de minune alături de carnea de miel.
       Acompaniați totul cu un vin roșu și vă garantez un zâmbet mulțumit pe figură. Poftă bună!
🙂 Mala Hierba recomandă :

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :