Confesiuni la o sticlă de vodcă

trandafirMi-am luat o binemeritată vacanță, am ajuns și eu pe acasă după 5 luni, începusem să ies cu fetele în discoteci că doar Regia era plină de tentații. Profitam de fiecare clipă pentru că urma să o iau de la capăt în căutarea job-ului.

Într-una din seri vine o colegă de cameră foarte entuziasmată că o să ne viziteze un prieten de-al ei din copilărie. A ținut morțiș să sublinieze că este plin de bani. Nu prea am înțeles ce voia de fapt și am întrebat-o: ”e prietenul tău, să ne purtăm în vreun fel? Să plecăm ca să stați singuri?” Ea: ”nu, jucăm cărți, ne distrăm, nu e nimic între noi, ne cunoaștem din copilărie”.

Fata se străduia să fie drăguță cu toată lumea, dar scuipa răutate. Era genul de om care nu făcea o faptă bună gratuit. În față-ți râdea, pe la spate te făcea.

La scurt timp apare un tip înalt, la vreo sută douăzeci de kilograme, cu gențile după el de parcă se muta la noi. Facem cunoștință și hai să socializăm. Gagica se tot învârtea pe lângă el, îi tot sărea în brațe, îl tot mângâia, dar el cu ochii pe mine. Am băut cu toții câte o bere, ne-am apucat de povești, de jucat cărți. După vreo două ore, comunicam atât de bine de parcă ne cunoșteam de-o viață și alta nu.

Omul venise pregătit cu tot felul de băuturi: bere, vodcă lemon (atunci apăruse), whisky, vișinată, de ziceai că vrea să îmbete o armată. Ia cu bere, ia cu o carte, mai ia cu o bere, mai trage o porție de râs și uite așa au trecut câteva ore, toată lumea se simțea bine. Dacă la început mi s-a părut stupid ca omul să-mi acorde mai multă atenție, pe parcurs n-am mai băgat în seamă până ce m-a prins de mână și mi-a șoptit la ureche că mă place foarte mult și ar dori să ne cunoaștem mai bine.

Fața mi-a împietrit, fetele au început să râdă și să întrebe ce secret avem noi așa de repede. Eu n-am răspuns, dar el le-a spus tare că mă place mult de tot. Ele râdeau, se distrau, dar mie îmi pierise tot râsul. Nu mai știu dacă am terminat jocul de cărți sau nu, au început discuții serioase între noi.

El știa atât de multe încât aflam și eu lucruri noi despre mine. Îmi amintesc că mi-am pus un pahar de vodcă sec, nu băusem vodcă niciodată, fetele dispăruseră una câte una iar noi aveam discuții din ce în ce mai aprinse. Într-un târziu mi-am dat seama că suntem doar noi doi. Îl întreb dacă știe ceva de fete și mă ”liniștește” că au plecat în discotecă. Ce se întâmplă aici? Nu făcuseră niciodată așa ceva.

10675626_10152797294853185_1777083264309611078_nEram singură cu un el. Fără a mai sta prea mult pe gânduri, mi-a mărturisit că el a venit la noi de ”gura prietenei”, a tras de el să vină că ”e una fițoasă, bună de tot și trebuie executată” și uite așa ne-am cunoscut, dar a picat în propria plasă. Eram atât de șocată că nu știam ce să fac, să apreciez că a fost sincer sau să-l dau afară că de bătaie nu se punea problema. Mi-am mai pus o vodcă, încă o vodcă, el încerca să mă calmeze, dar eu i-am dat cu vodcă până am borât pe el și m-am băgat în pat.

Îmi era rău, mi-aș fi dorit să fiu beată, mi-aș fi dorit să fie un vis urât, toată seara aceea frumoasă o vedeam ca pe un coșmar. Nici n-apuc să adorm că au apărut gagicile din dicotecă și o aud de madam colega de cameră că-l întreabă: ”ai rezolvat-o, măi? Cum a fost?”, iar el: ”Ce să rezolv, fată? Despre ce vorbești?”.

Ce semne și-au făcut în spatele meu numai ei știu, eu m-am ridicat cu greu în capul oaselor și doar atât le-am spus: ”unii bărbați sunt făcuți să borăști pe ei, iar unele femei să te piși pe ele, noapte bună” și mi s-a rupt iar filmul.

***

soloDupă acel incident mi-a tot lăsat mesaje, dar nu am vrut să mai știu nimic de el. Într-o zi a stat câteva ore în fața căminului să mă aștepte. Mai în silă, mai în sictir am ieșit cu el pe o terasă și am vorbit. Nu știa ce să-mi mai facă să mai fiu aceeași ființă jovial pe care o cunoscuse înainte de marea confesiune. După mai multe discuții și mai multe cafele am devenit foarte buni prieteni. Omul fusese căsătorit, avea 2 copii și era în București să termine dreptul. De câteva ori chiar am mers împreună la cursurile lui. A fost o prietenie foarte frumoasă până a venit vacanța, iar drumurile noastre s-au despărțit.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :