Combinări de „n” luate cîte „k”

cai verziO femeie interesată de un bărbat se va împrieteni la cataramă cu cel puţin alte două din preajma lui ca să-i afle secretele şi cum să-l cucerească prin învăluire, un bărbat interesat de o femeie se va împrieteni doar cu femeia respectivă… hailacafeaua ei este prilej de întins plase cu aceste pseudoprietene, hailacafeaua lui e ritual de seducţie, mai direct şi mai eficient…

Două femei care au făcut sex cu acelaşi bărbat în perioade diferite de timp, dar, printr-o glumă fatidică a împrejurărilor, se nimeresc în aceeaşi încăpere, se vor mînca din priviri una pe alta, se vor împunge atitudinal, psihologic şi afectiv, spre amuzamentul celor din jur… doi bărbaţi care au făcut sex cu aceeaşi femeie, în perioade diferite de timp, dar, prin aceeaşi glumă a împrejurărilor, se află în aceeaşi încăpere, rezolvă problema cît se poate de simplu, dînd noroc… hai noroc. Şi la mai mare! Chestie de camaraderiesauşogoreală. Femeile nu pot spne lejer: I know something you know too şi să plece mai departe troncănind din tocurile lor ameţitoare şi fluturînd din genele lor mincinoase.

Să revenim… femeile nu sunt în stare să facă afaceri, nici nu le stă bine. Îmi imaginez cum ar fi să-mi găsesc bărbatul tricotînd acasă şi aşteptîndu-mă cu tocană de cartofi. Şi astea seară de seară. Sorry, nu cred că aş mai avea aceeaşi consideraţie pentru el ca atunci cînd văd că foloseşte ciocanul fără să-şi turtească degetele.

lantOricum, dacă vreuna din ele are impresia că face afaceri pentru că e genială, şi nu pentru că i se permite asta, doar graţie farmecului ei şi a felului în care ştie să-şi pună anumite atuuri în valoare, ei bine, e o impresie frumoasă, desigur, dar departe de realitate. N-am văzut nici o genială cu şuncile atîrnînd şi cu floacele axilelor fluturînd în vînt care să aibă rezultate spectaculoase. Dar am văzut cum se înmoaie privirile bărbaţilor la intrarea unei tipe superbe, zău că nu le stă mintea la afaceri, tipa respectivă le-ar putea spune orice, dar orice, şi răspunsul e da!

***

Se caută secretară. E interesată cineva? Poate nu ştiţi cît de important este să existe o secretară bună într-o firmă şi ce rol joacă ea. Ei, da… ceea ce li se pare unora ca e misoginism, e doar cruntul şi frumosul adevăr, împachetat în cruzimi menite să te deştepte. Mie mi-ar plăcea un secretar. Presupun că ar trebui să-mi fac mai întîi o firmă. Cred că m-aş înţelege de minune cu el. Dar, din păcate, nu cred că ar da bine în faţa celor care negociază sau jonglează cu cifre mari. Una e să-ţi aducă apă plată o femeie, alta un bărbat.

Mai există şi bărbaţi care-şi fac scenarii în avans şi care cred că dacă poţi anticipa o intrigă, e musai să faci parte din ea. Umbre pe chip. Riduri în plus. Insomnii. Fum de ţigară. Risipire. Între două combinări la ceas de poveste îţi dai seama că iubirile cosmopolite nu prea mai merită trăite.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :