„Clubul celor 7” și noi reguli

   

          Din prima variantă de club, aşa cum spuneam data trecută, au mai rămas şapte oameni. Isabela din Năvodari, Nicu din Timişoara, Cristian din Iaşi, Ruxandra, Iolanda şi Adina din Bucureşti şi eu din Zaragoza. De comun acord am hotărât să schimbăm câteva reguli.

          Iar pentru că prima oară am întâmpinat greutăţi cu programul fiecăruia, în sensul că fetele din Bucureşti nu reuşeau să se adune la o cafea şi să facă schimbul de cărţi (traficul insuportabil, programul de lucru, căldura sau frigul, presiunile vieţii cotidiene şi alte motive), aceasta ducând la o întârziere de luni de zile a cărţilor pe care ceilalţi trebuiau să le citească, am decis de comun acord că toată lumea să meargă la poştă, indiferent de vreme, chef, trafic sau stress. Iată-mă, deci, amestecând adresele bucureştenilor cu cele ale provincialilor, astfel încât să nu încerce nimeni de data asta să se întâlnească prin capitală. Aşa se întâmplă de obicei, când eşti obligat să faci ceva, alegi, dacă se poate, cealaltă variantă. Mai cred că acolo unde nu există reguli clare, totul se dă peste cap. Aşa că, ce să facem, învăţăm din greşeli.

       Odată rezolvată treaba asta, am mai decis să ne spunem dinainte titlurile cărţilor care vor circula în club, ca să nu avem surpriză de a fi citit deja un titlu, sau să ne trezim cu un tratat de psihologie, când noi vrem doar să ne delectăm şi să avem parte de o poveste frumoasă, cel puţin o dată pe lună.     

Iată lista propunerilor pe următoarele 7 luni.

Adina: „Tunelul”, Ernesto Sabato
Ruxandra: Fetiţa şi ţigara”, de Benoît Duteurtre.
Iolanda: ”Aprilie Spulberat” – Ismail KADARE
Isabela: „În Arkadia”.
Eu: ”Hocus-pocus”, Kurt Vonnegut
Cristina: „320 pisici negre”, Rodica Ojog Brasoveanu
Nicu: „Manuscris găsit într-un buzunar”, Julio Cortazar

         Iar ca să reducem cheltuielile poştale ce ţin de greutatea coletului, s-a impus alegerea unor carnete de note mai mici, notebookuri de dimensiuni reduse pe care să ne scriem cele şapte recenzii şi recomandări despre cărţile trimise.   Ca bonus am creat această pagină pentru a ţine împreună pulsul lecturilor, al cartilor citite, dacă au ajuns sau nu cu bine la destinaţie (fiindcă tot data trecută s-a întâmplat că unii dintre proprietarii cărţilor să nu și le mai vadă înapoi) şi ca să evităm alte probleme sau să le discutăm în timp ce se ivesc. Poate veţi spune: ”a, e doar un club de carte, pentru ce atâta tevatură.”         Nu e nici o tevatură. Cred că orice fleac bine organizat îţi poate aduce bucurii în viaţă sau refugii binemeritate din lumea nebună în care trăim. Şi cum un nou autor descoperit prin intermediul celorlalţi e o poartă spre altă lume, nu ne mai rămâne decât să o deschidem şi să intrăm pentru câteva momente într-o poveste care nu ne aparţine, dar care ar fi putut fi şi a noastră. 

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :