City Break Balcic -Varna

Plecări din Medgidia, Constanța 10-12 iulie, 7-9 august, 21-23 august, 11-13 septembrie

Program: plecare Medgidia ora 8.00 – Constanta 9.00

10.30 – 12.00 pauză de cafea la Vama Veche

Stîncile de la Cap Caliacra unde și-au pierdut viața cele 40 de fecioare

14.00 Cap Caliacra (Kaliakra, în bulgară) – monument al naturii, un promontoriu stîncos care se îngustează spre Sud, deasupra apelor Mării Negre.

În 1396, cetatea a fost asediată de turci și salvată prin intervenția voievozilor munteni, dar în 1421 a fost cucerită și distrusă. Legenda spune că 40 de fecioare s-au aruncat de pe faleză în mare, ca să nu fie prinse de turci.

Între anii 1913-1916 și 1918-1940, capul a făcut parte din județul Caliacra, Românie. În 1930, naturalistul român Grigore Antipa a întemeiat aici o stațiune de cercetări zoologice marine a Institutului Bio-Oceanografic din Constanța, care, după război, a adăpostit un pluton de grăniceri bulgari. Ruinele Institutului se mai văd încă la dreapta șoselei care duce la cetate.

Prînzul în Kavarna în jur de 15.00. Orașul Kavarna e recunoscut pentru festivalul de rock internațional pe care-l organizează de vreo 14 ani, un festival pe scena căruia au cîntat nume grele: Deep Purple, Metallica, Alice Coper și mulți alții). Mai mult decît atît, veți vedea pe partea laterală a anumitor blocuri, de fix dimensiunea unui bloc picturi ale celebrilor rockeri. Se pare că un primar iubitor de rock a avut ideea asta și astfel, deși nu mai e primar în Kavarna, picturile imense au rămas marcă înregistrată.

Seara plimbare de voie in Centrul Vechi al orașului Varna, o cafea pe malul mării. Principalele atracții ale orașului sunt: zona pietonală centrală, parcul, faleza și portul. Așa că după o zi plină, timp liber de explorat orașul sau odihnă în hotel, la alegere.

foto: Cristian Negoiță

Ziua 2: Excursie Balcic – Grădina Botanică și Palatul Reginei Maria

Construit pe malul Mării Negre, castelul cuprinde o grădină botanică, o sală a fumătorilor, o pivniță, o chilie mănăstirească, un izvor de apă, mai multe vile rezidențiale și diverse alte clădiri.

Lîngă palat s-a construit un minaret, accentuînd ambianța orientală. Vila „Cuibul singuratic” a fost proiectată de arhitectul E. Guneș și a fost construită între anii 1925 și 1929, lucrările fiind executate de firmele italiene Agostino Fabro (decorațiunile) și Giovanni Tomasini (zidăria, pavajul, mozaicurile și asfaltarea), sub directa supraveghere a secretarului particular al reginei : Gaëtan Denise.

Grădina Botanică din Balcic

A doua clădire este vila Mavi Dalga („Valul albastru” în limba turcă), compusă din 16 camere, în care se aflau apartamentele principelui Nicolae și ale doamnelor de onoare. Lîngă ea se afla „Casa Suitei”. Pe toate le puteți vizita, împreună cu celebrele grădini, într-o plimbare de trei ore. Nu ratați crama unde veți degusta și chiar puteți cumpăra cele mai bune vinuri bulgărești.

Grădina Mării, Varna

După-amiaza: Tur 1 de oraș: vizită la Băile Romane din Varna, Monumentul Prieteniei, Panteonul, Fîntîna Panteonului

Grădina Mării, unde vom face o plimbare de 2 ore pentru relaxare și poze. Aveți aici semnul orașului Varna, Fîntîna cu Broaște și Fîntîna Sirenelor din Grădina Mării

Întoarcere la hotel: odihnă sau program de shopping în centrul istoric

Ziua 3: Excursie la Pobiti Kamani – Pădurea de Piatră

Dimineața după micul dejun al doilea tur de oraș care include: Monumentul Martirilor din Războiul din 1885 dintre serbi și bulgari, Muzeul Educației din Varna si Muzeul Păpușilor

Ieșim din Varna și ne îndreptăm Pobiti Kamani – Pădurea de Piatră, o formațiune naturală unică în lume, obiectiv protejat UNESCO.

Oprire la Magazinul de dulciuri.

Excursie organizată de Soleil Tour.

Preț: 132 euro/persoană în cameră dublă, copiii sub 12 ani plătesc jumătate de preț

incluse în preț: transport cu autocar clasificat, cazare două nopți la Varna cu mic dejun, însoțitor de grup

Condiții de înscriere

– înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
– turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

– condiție fizică acceptabilă.
Înscrieri și relații la tel: 0722219327

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :