Ciorăpăgașca

de la lilAcum câțiva ani lucram la o emisiune despre dragoste, era o zi mohorâtă de iarnă și ce-mi veni din senin? Îi spun unui coleg, Costel, să ieșim într-un club să ne facem praștie, praștia dragostei: ”hai draq să bem, să dansăm, să mai uitam de tot și de toate”. El mai nebun decât mine, pune mâna pe telefon și începem să strângem o gașcă veselă, să fie total cât mai funny.

Am rezervat o masă în Oldies, am reușit să strângem vreo 8 persoane, nu ne mai rămânea decât să ne distrăm, să prindem noi forțe pentru a rezista stresului de zi cu zi.

Îl sun pe Radu (-mamii, Radule) – tipul cu care stăteam de ceva vreme – să-l anunț că ieșim, iar el nu ar fi spus niciodată ”nu” când era vorba de ieșiri. Acum rămânea problema lui Costel. Tipul trecuse printr-o despărțire. Mai ieșisem la bere și-n alte dăți, ca între colegi și, cum era un gentleman, într-o seară a condus o colegă acasă. Numai că, în timp ce era cu colega noastră în mașină, l-a sunat iubita să-i dea repede raportul. Costel i-a comunicat că vine de la muncă, e foarte obosit și o pupă de noapte bună, numai că – boul! – a uitat mai apoi să închidă mobilul, iar în secunda doi iubita lui oficială a auzit cum Costeluș îi făcea complimente colegei noastre și numai obosit nu era. S-a lăsat cu cauciucuri tăiate, cu aruncat de haine de la balcon, scandal-monstru de ziceai că a omorât pe cineva, nu că încercase și el marea cu sarea, ca orice bărbat fermecat de nurii alteia. Dragostea lor s-a împrăștiat în aer de la etajul 9 sub formă de chiloți jupuiți și sacouri umilite cu foarfeca.

Acum ar fi vrut să iasă cu fosta, gândind că i-or fi trecut dracii, dar ea nu i-a mai răspuns la telefon. Ever! Cât despre colega pe care n-a reușit s-o vrăjească nici până-n ziua de azi, nici n-a vrut să mai audă de el. Nu degeaba v-am pomenit mai sus că lucram cu toții la  emisiune de dragoste. Nu mai credeam nici unul în ea.

Soluția salvatoare a lui Costel a fost s-o sune pe o altă fostă care l-a iubit cândva ca o nebună, dar s-au despărțit pentru că gagica chiar era nebună, i se urcase avocatura la cap (varianta lui). Femeia a fost foarte încântată de invitație, nu mai ieșise de mult și îi era dor de-o nebunie. Nu s-a mirat nimeni, doar ni s-a atras subtil atenția să n-o lăsăm să bea mai mult de două beri.

Și uite așa ne-am adus unii pe alții, până am ajuns la vreo 15 persoane. Am reușit să dăm mâna unii cu alții, am tot dat noroc, până ne-am ridicat la dans. La început mai rezervați, după care a început dezmățul. Ne-am întrecut cu urcatul și dansatul ba pe canapea, ba pe masă, ba pe pervaz. Seară nebună, nebună, nebună, parcă ne cunoșteam de-o viață, nu de juma de oră.

ciorapi lilaDin greșeală, unul dintre băieți și-a atins țigara de ciorapul meu și s-a făcut ditamai găuroiul. Sărmanul a împietrit, nu știa cum să-și ceară scuze, probabil se aștepta să primească și vreo două perechi de palme, la câte isterice întâlnise și ăsta în drumul lui spre maturizare, dar atât m-a amuzat încât i-am spus: ”foarte tare, sunt cei mai sexy ciorapi din club” și am tras toate firele.

Nu puteam să-mi stric cheful pentru o amărâtă de pereche de ciorapi. Când le-am văzut fețele fetelor și tonul cum mi-au spus că vai, am ciorapul rupt, m-a distrat și mai tare încât l-am rupt și pe celălalt. Doar nu făceam o dramă pentru niște ciorapi rupți, am ieșit să râdem, să ne distrăm, nu să jelim niște dressuri.

Lady in club cu rochie scurtă, cizme cu ditamai tocurile și ciorapii făcuți praf, eram de vis, dar cui îi păsa?

M-am distrat în seara aceea dublu-maxim, pentru că ieșisem din nebunia de zi cu zi și pentru că vedeam gagicile cum făceau fețe, fețe. Ce mai, în seara aceea le-am dat subiect de bârfă pentru cel puțin o lună.

Dans, alcool, tutun, dar să mai mergem și noi acasă, ne-am făcut marea împărțeală cine cu cine merge. Costel s-a oferit să ne ducă acasă, pe mine și pe Radu, apoi să vadă dacă dom’șoara merge la el sau o duce la ea. În mașină râdeam și povesteam fazele haioase din club, iar subiectul principal erau ciorapii mei varză, i-am dat jos și i-am aruncat pe trapă, gest care ne-a făcut să ne mai hlizim câteva minute.

11198496_10203148975160132_2100342305_nAm ajuns acasă, ne-am luat la revedere, am coborât din mașină, dar dom’șoara a simțit nevoia să coboare și ea și să ne luăm la revedere într-un mod inedit, m-a pupat pe gură. I-aș fi dat câteva perechi de palme că-mi stricase cheful, dar m-am abținut. I-am spus: ”te pup gagico, data viitoare o facem si mai lată”, gândind în sinea mea însă că uneori și bărbații ăștia au dreptate.

O altă dată viitoare nu a mai fost, dar acea seară a rămas memorabilă. Cel puțin în amintirea mea.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :