Ciocolată + mentă + înghețată = LOVE

Fresh de mentă

Introducerea mentei în alimentație are o istorie îndelungată, din antichitate folosindu-se în diverse mîncăruri, salate, fiind cunoscută pentru proprietățile sale digestive, dar mai ales pentru împrospătarea respirației. În zilele noastre, în cele mai sofisticate bucătării ale lumii, cum ar fi cea turcească, menta se servește chiar proaspătă, fara a o combina cu alte elemente culinare.

Bomboanele de mentă reprezentau înainte de pandemie un mod plăcut de a încheia un prînz, dar și un fel de bomboană a păcii, așezată în boluri elegante la recepțiile hotelurilor, în restaurante. Chiar și înainte de începerea unor conferințe sau întîlniri stresante, un bol de bomboane de mentă avea menirea să ridice un pic glicemia, să descrețească frunțile și să ducă spre visare mințile cele mai încrîncenate. Pe lîngă bomboane, există nu zeci, ci sute de prăjituri cu ciocolată și umplutură cu cremă aromată cu mentă, însă cele mai faimoase, reușite, degustate și răcoritoare produse, care au dus combinația de mentă cu ciocolată la apogeu, sunt înghețata de mentă cu glazură de ciocolată și renumita ciocolată cu umplutură de mentă After Eight.

Ciocolata cu mentă a fost creată în 1973 de un student care a participat la o competiție pentru a crea desertul pentru nunta prințesei Anne și a căpitanului Mark Philips la Westminster Abbey. Potrivit IDFA, Asociației Produselor Lactate, 3% din înghețata vîndută în anul 2000 a fost ciocolata cu mentă. Astfel, devine a zecea în topul celor mai populare înghețate din lume și a patra din Statele Unite. Evident, și ciocolata este de mai multe feluri: mai dulce, mai amară, mai “neagră”, cu mai mult sau mai puțin lapte, mai untoasă, mai crocantă.

Inghețata cu mentă

Înghețata cu mentă și ciocolată este ca o zi toridă de vacanta petrecută la umbra unui palmier în Egipt, urmată de o răcoroasă baie in mare. Senzația de răcoare și prospețime conferită de menta din compoziție este accentuată de senzația de rece dată de înghețată, dar exact în momentul în care pare că frigul este gata să te cuprindă, glazura de ciocolată îți catifelează papilele gustative protejîndu-le ca o patura groasă de frigul de afară și încîntîndu-le dulce și cremos, aproape transpunîndu-te într-o stare de somnolență, pentru că iar brutal de surprinzător mai apoi, cofeina din ciocolată să te trezească și să te aducă într-o stare de beatitudine și maximă luciditate. Fără a face o statistică oficială, în ultimele două săptămîni, am avut ocazia să întreb cîteva zeci de persoane care este părerea lor despre înghețata cu glazură de ciocolată, înghețata produsă de o fabrică din Constanța. Absolut toate femeile au afirmat că este una dintre cele mai bune și mai interesante înghețate mîncate vreodată. Bărbaților nu le-a plăcut așa de mult.

Trei în unu: înghețată cu ciocolată și mentă

Apropiindu-se 8 Martie, știm că anul acesta multe persoane vor sta în casă, așa cum s-a întîmplat și de Crăciunul și Revelionul din 2020. Îndrăznesc să numesc înghețata cu mentă și ciocolată ”înghețata femeilor”. Poți savura această înghețată delicioasă oriunde, fie că  stai la fereastră, pe o bancă într-un parc, într-un restaurant, singură pe malul mării, poți gusta această înghețată delicioasă și poți visa la toate momentele frumoase din trecut, la toate locurile exotice pe care le-ai vizitat, la toate momentele pe care nu le-ai savurat destul, că ți-a fost cînd cald, cînd frig, cînd prea tare, cînd prea moale, cînd puteai să te bucuri de ea și nu ai făcut-o că te-ai gîndit la siluetă, iar acum nu te poți bucura.

Dar aceasta e înghețata care răzbună tot, care te face să te simți perfect, atunci cînd în jur se pare că echilibrul nu se va mai restabili. Și dacă nu savurăm o înghețată de mentă cu ciocolată în cinstea zilei de 8 Martie, atunci să dăm peste cap un lichior de mentă.

Pentru că merităm! La mulți ani, femei frumoase!

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :