Cinci mic-dejunuri sănătoase on-the-go

salata de fructeSă fim sinceri, cine nu se grăbeşte dimineaţă într-o săptămînă de lucru? Cine nu este într-o cursă contra cronometru cînd vine vorba de a pune un mic dejun sănătos pe lista de priorități? Personal, cele mai multe dintre dimineţile mele sunt haotice, așa că trebuie să fiu foarte creativă atunci cînd vine vorba de alegerea micul dejun on-the-go. Să facem, aşadar, o listă a cîtorva posibile alegeri şi să nu mai avem nici o scuză de acum înainte pentru a nu mînca un mic dejun sănătos și consistent, oricît de… pe fast-forward s-ar derula săptămîna noastră de lucru!

Luni: banane proaspete

Nimic nu se compară cu o banană coaptă, mîncată pe stomacul gol, dimineaţa, o banană care te ajută să te simţi sătul/ă pentru mai mult timp. În plus, datorită aportului sănătos de potasiu, bananele sunt o alegere excelentă pentru persoanele cu hipertensiune arterială. Personal, îmi plac bananele organice, uşor răcite în frigider, şi voila, breakfast-ul perfect (mai ales că le pot mînca în mașină, în trafic sau la birou, fără probleme). Alteori, pur și simplu le mărunţesc şi le adaug în cereale (și astfel, dulceaţa lor naturală are grijă şi de pofta mea “de dulce” cu care mă trezesc dimineaţa).

Marți: Un bol de cereale

Sincer, pentru mine, sinonimul micului dejun este… un castron de cereale cu lapte de migdale (sau lapte de nucă de cocos, căci la cel de vacă am renunţat în urmă cu şase ani). Şi nu, nu am de gînd să încerc să vă conving care marcă de cereale este cea mai bună. Da, ştiu, există sute de branduri și milioane de dolari au fost cheltuite în ambalarea și comercializarea acestei categorii de produse alimentare, dar efortul şi atenţia noastră ar trebui îndreptate înspre a alege un brand care oferă o calitate nutritivă pentru micul dejun, fără îndulcitori artificiali sau coloranți alimentari. Atenţie la conținutul de zahăr (fie el și natural) și de fibre conţinute de brand-ul ales!

photoMiercuri: Fruit Smoothie

Nu beau cafea, iar ceaiul îmi place să-l sorb numai la birou, printre zecile de task-uri pe care le am de executat într-o zi. Aşa că, dimineaţa, pe stomacul gol îmi plac “băuturile din blender”. Şi uite aşa, utilizez aproape în continuu un NutriBullet care mă ajută în mod constant să experimentez crearea a noi şi noi piureuri/băuturi din fructe. De obicei, folosesc fructe proaspete, dar şi cele congelate sunt o alegere bună, la nevoie (sau măcar mai bună decît o gogoaşă înfuriată). Fructele proaspete (şi pe cît posibil, organice, crescute fără pesticide) sunt îmbibate cu vitamine și minerale ce mențin corpul şi mintea la nivel optim, pentru întreaga zi. Pentru a le mai lichefia, la nevoie, mai adaug în blender şi puţină apă sau lapte de migdale).

Joi: Omletă în buzunar de lipie

Acesta este un alt mic dejun uşor şi rapid de executat înainte de grăbita navetă de dimineață. Umple buzunarul unei lipii/pita din cereale integrale cu o omletă (sau pur și simplu, doar albușurile de ou fierte sau uşor rumenite în puţin ulei de cocos, plus roșii cherry și ardei gras). Acest mic dejun delicios este o alegere excelentă deoarece studiile arată ca ouăle sunt mai satisfăcătoare decît carbohidraţii, prin urmare, te fac să te simţi plin mai mult timp. Cu doar aproximativ 60-70 de calorii pe ou, chiar nu putem da greş (sau rupe cîntarul) dacă vom face acest mic dejun – obiceiul nostru de joi dimineaţa.

45Vineri: Green smoothie

Un mic dejun sănătos este posibil chiar dacă ieşim grăbiţi din casă în fiecare dimineaţă de vineri. Îmi plac piureurile verzi deoarece acestea se pregătesc rapid, stimulează metabolismul, au o valoare nutritivă ridicată, conţin proteine ​​și fibre care mă ţin sătulă până după toate şedinţele de dimineaţă. Alegerea mea preferată este un smoothie verde ce conține spanac, avocado, struguri verzi și suc de lămîie proaspăt. Îmi place gustul acestui smoothie, dar mai ales faptul că îmi tratez corpul cu vitamina A (de mare ajutor pentru piele, păr şi ochi), vitamina K (bună pentru consolidarea oaselor), precum şi vitamina C (marea minune din gama vitaminelor).

Indiferent de ceea ce veţi alege, pînă la urmă, pentru micul dejun on-the-go, începeţi ziua cu ceva sănătos în stomac şi corpul, mintea, spiritul vă vor mulţumi în fiecare zi.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :