Chipul perfect cu cheltuială deșteaptă se ține

Nu ştiu altele cum sunt când vine vorba de căutat şi testat fonduri de ten, însă eu mă transform într-un adevărat arbitru în ringul LPF (Looking for the Perfect Foundation). Acum nu vă imaginaţi că elaborez punctele pro şi contra în vreun document Excel (nu că nu aş vrea, dar cu timpul liber nu stau prea bine), ci mă concentrez mai mult pe partea “să-dau-produsului-o-şansă-cinstită-de-a-mi-demonstra ce poate”.

Cum se derulează meciul?

În primul rând îmi aleg câteva produse (alegerea se face intuitiv sau pe baza documentărilor în prealabil) şi ofer fiecăruia acelaşi număr de zile de stat pe faţa mea (asta în cazul în care nu apar reacţii adverse imediate, dar asta este tema unui alt articol). Apoi compar rezultatul cu preţul şi cantitatea produsului. De ce? Pentru ca fiecare produs pe care îmi cheltui banii munciţi cu sârg să merite efortul. Şi lupta poate deveni foarte intensă. Când cred că am găsit fondul de ten perfect, realizez că acesta nu se mai întinde la fel de bine şi frumos după ce am aplicat crema hidratantă. Sau realizez peste câteva zile că acela pe care l-am crezut “mai slăbuţ”, stă, de fapt, pe chip, cu brio şi rezistă tuturor intemperiilor întâlnite peste zi între birou, supermarket, mall, grădiniţă şi casa. Sau că cel pe care am dat mai puţini bani îl apreciez mai mult decât pe cel mai scump (deci nu preţul este punctul definitoriu aici, ci calitatea). Şi uite aşa ajung să-mi doresc un fond de ten multi-tasker. Să îmi facă tenul să arate impecabil, dar să se şi întindă perfect, să dureze toată ziua, dar să nu cheltui pe el cât dau, de obicei, pe o pereche de pantofi, să fie o bază puternică pentru pudra uşoară aplicată deasupra lui şi să îmi ascundă şi umbrele cearcănelor care ar vrea să mă dea de gol că n-am prea dormit peste noapte (o constantă destul de… constantă în viaţa unei noi mămici).

Pe scurt…

Vreau ca fondul meu de ten să fie perfect, dar fără să mă facă să arăt ca o “piţii”, fără să pară că un strat dizgraţios de tencuială pe chip şi care să nu-mi acopere ca o pătură culoarea naturală a tenului, ci să o lase şi pe ea să se întrevadă, să respire. Nu aştept miracole (asta pentru că soţul mă alintă în fiecare dimineaţă spunându-mi că sunt perfectă şi fără “shmack-uri”), dar îmi place să ies pe uşa cu un chip naturalo-luminoso-primenit. Aşadar, în viziunea mea (şi a tenului meu cam palid, fără acnee, dar foarte sensibil) aceasta este lista fondurilor de ten care au luptat mult ca să-mi dovedească bunele lor calităţi, şi încă mi le mai demonstrează: 

Suki Tinted Active Moisturizer

Acesta este preferatul meu. Pentru că nu-mi place să îmi simt faţa “grea” sub machiaj, și nici nu mă machiez prea mult sau prea des, îmi pasă ca fondul de ten să fie cât mai “natural”, să hidrateze şi să mă protejeze cu un oarecare SPF. După ani lungi de căutări am ajuns la produsul brandului Suki. Aplicat pe faţă, acesta dispare imediat în piele, dar totuşi acoperă şi micile imperfecţiuni, dând impresia că “porţi ceva” (dar nimeni nu şi-ar da seama imediat că aceia nu este decât faţa ta superbă şi luminoasă). Lista de ingrediente este plină de nume pe care le poţi pronunţa, îndeosebi flori şi plante (de aici şi mirosul suav), aşadar, un fond de ten care m-a cucerit, în ciuda preţului său (nu prea ieftin).

Estee Lauder’s Double Matte Liquid Foundation

Îl folosesc mai mult seara, la petreceri sau când ştiu că am şedinţe la serviciu câte 7-8 ore la rând şi sunt convinsă că nu am timp să mă uit în oglindă mai deloc. Îl ador pentru că se întinde bine (are o textură uşor “uleioasă” – în ciuda cuvântului “mat” din descriere) şi nu se prelinge pe sub pudră.

Neutrogena Clean Tint

Îmi place pentru că are în compoziţie un agent care luptă cu acneea (cum spuneam, tenul meu nu este acneic, dar tinde să se sensibilizeze la factorii poluanţi, iar acest fond de ten ține acest aspect sub control). Este hidratant, nu este gros şi nici nu se întinde ca o pastă fondantă pe chip. 

MAC’s face and body foundation

Acest produs de machiaj are în compoziţie apă, iar compania susţine că este şi rezistent la apă. Ei bine, am supus şi această afirmaţie unui test. Dacă nu mă credeţi pe cuvânt, încercaţi-l. Dar înainte de a vă arunca în piscină purtând doar… acest fond de ten, să vă mai spun că este foarte uşor, subţire, se uniformizează frumos şi tenul capăta o tentă naturală, luminoasă. L-am purtat recent într-o vacanţă la mare şi după ce m-a prins o ploaie torenţială cu el pe faţă, am fost impresionată. Deşi hainele îmi erau ude la maxim, fondul de ten nu era încă pe chipul meu şi nici nu se scursese dizgraţios pe nicăieri

Ce se mai găseşte (din păcate, pentru bugetul familiei) pe raftul meu de machiaj: 

Rimmel Stay Matte (acesta devine, încet, dar sigur, unul dintre preferatele mele pentru atunci când am doar 3 minute destinate machiajului)

Revlon ColorStay Liquid Foundation (este un fond de ten lichid care arăta foarte natural, se simte uşor pe faţă şi durează toată ziua – în ciuda parfumului uşor “ieftin” şi un pic “chimical” pentru gustul meu).

Kiehl’s Tinted Moisturizer (se întinde foarte uşor, durează puţin mai mult să se usuce-poate pentru că şi hidratează în acelaşi timp-dar rezultatul final este armonios şi deloc bătând spre un look “fals”).

Indiferent de alegerea voastră, nu uitaţi că fondul de ten se aplică în centrul feţei şi apoi se întinde spre exterior. În plus, pregătiţi tenul înainte cu o cremă hidratantă, iar pentru a vă asigura că nu aplicaţi prea mult, folosiţi un bureţel umed sau o pensulă şi nu degetele.

Care este fondul de ten preferat de voi? Oricare ar fi însă, nu (mai) amânați folosirea unui fond de ten potrivit tenului vostru pentru că orice femeie care se respectă vrea să arate bine, indiferent de vârstă, oboseală sau problemele pe care le are. Iar un fond de ten nepotrivit nu face decât să vi le accentueze. Și nimeni nu vrea asta, nu-i așa?

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :