Cererea în căsătorie. Fă-o cum trebuie!

10632828_811048595680838_7052902372784901768_nSigur ţii minte ziua cînd ai fost cerută în căsătorie. A fost totul perfect sau ai fost luată pe nepregătite. Orice ar fi, nu uita că iubitul tău a făcut eforturi ca amintirea aceasta să fie una deosebită pentru tine. Acest articol nu este pentru tine, cea care aştepţi să fii cerută sau care ai fost cerută de nevastă, ci pentru el, cel care are emoţii din cauza răspunsului pe care l-ar putea primi. Pentru că, nu-i aşa, oricît de sigur ar fi de sentimentele lui şi de faptul că-l iubeşti pînă la cer şi înapoi, tot îşi va face griji din cauza unui răspuns negativ. Aşa că eforturile lui de a te impresiona cu o cerere în căsătorie inedită nu trebuie desconsiderate. Fii sigură că s-a gîndit la propunerea lui luni în şir pînă să aibă curajul să-ţi spună pe şleau că te doreşte alături de el pentru toată viaţa.

Iată 12 cereri în căsătorie, romantice şi spectaculoase, care îl pot ajuta să-şi facă o idee sau mai multe despre cum ar trebui să sune cea mai decentă propunere din viaţa lui. Iar tu, bineînţeles, că poţi lăsa laptopul deschis așa, ca din întîmplare, fix la articolul acesta, ca să-i dai de veste că eşti pregătită pentru oricare din aceste cereri în căsătorie.

10690231_1024585597555586_6073448208631650477_nPropuneri în căsătorie:

 1. Du-ţi iubita exact în locul în care ai întîlnit-o prima dată sau unde v-aţi dat pentru prima oară întîlnire, în mod oficial, ca tineri îndrăgostiţi lulea. Trage aer în piept şi spune-i ceva de genul: “Scumpa mea, am avut pînă acum o călătorie impresionantă amîndoi. Dar acum… ” pe un ton grav, ca şi cum v-aţi despărţi. Şi apoi schimbă tonalitatea vocii şi alungă-i îngrijorarea continuînd “… dar acum cred că trebuie să facem pasul următor. Sper că-mi vei face onoarea să fii soţia mea”.
 2. Perioada Crăciunului este una perfectă pentru a cere pe cineva în căsătorie. Se întîmplă anumite energii pozitive în perioada aceasta. Toată lumea se gîndeşte la familie sau este în sînul familiei, bucurîndu-se de prezenţa celor dragi. Miroase a vanilie şi scorţişoară în toată casa, cadourile îţi fac cu ochiul de sub brad, cuptorul fonfăie de prăjituri şi într-o astfel de dulce atmosferă este momentul cînd poţi atîrna în bradul de Crăciun o cutiuţă cu inelul de logodnă. Şi după ce-a fost deschis şi ultimul cadou de sub brad, poţi spune: “Ups, mai e o cutiuţă nedesfăcută”. Cere-i iubitei tale s-o desfacă şi apoi pune frumos un genunchi pe podea şi cere-o pentru toată viaţa chiar de faţă cu părinţii ei. Sau ai tăi.
 3. Fă-i într-o seară iubitei tale un masaj senzual şi lasă mîna stîngă pentru final. Cînd este mai relaxată şi cu gîndurile împrăştiate prin tot corpul, sau în eter, în funcţie de dibăcia mîngîierilor tale, pune-i inelul pe deget şi şopteşte-i propunerea la ureche, cu vocea ta cea mai senzuală. Se simte atît de bine că va acepta orice și va mormăi fericită că da.
 4. Compune întrebarea ta “Vrei să te căsătoreşti cu mine?” cu literele unui alfabet magnetic şi posteaz-o pe frigider şi vezi ce se întîmplă. Oricum, deja ştii că o propunere de căsătorie reuşită trebuie să aibă sîmburele ei de simţ al umorului. Altfel nu şi-ar mai aduce-o cu plăcere aminte toată viaţa sau nu s-ar mai gîndi cu drag la ea, atunci cînd îi vine nebuneala şi vrea să divorţeze.
 5. 11147159_874840029290874_4309428480345966025_nDacă faci parte dintre acei bărbaţi romantici care nu se sperie de flori, construieşte o cărare de la uşa de intrare pînă în dormitor din petale roşii de trandafir şi scrie-i pe pat tot din petale întrebarea pe care orice femeie îndrăgostită o aşteaptă de la iubitul ei: “Vrei să te căsătoreşti cu mine?” Sau dacă ţi se pare o idee prea girlish, înlocuieşte trandafirii cu lumînări aprinse. Evident, în acest caz, ai grijă să nu dai foc aşternuturilor.
 6. Iată ceva şi mai interesant. Pune din loc în loc, în toată casa, bileţele drăguţe în care să scrii ce anume îţi place la viitoarea ta soţie. Atenţie însă, fiecare bileţel trebuie să aibă directive unde anume să-l găsească pe următorul. Recunosc, nu e o idee originală. Am văzut-o într-un film, dar ce m-a impresionat a fost jocul în care se prinsese ea şi cum alerga prin toată casa să-şi găsească bileţele şi cum fericirea ei creştea cu fiecare descoperire. Şi, ei bine, pe ultimul bileţel scria ceva de genul: “Pentru toate aceste motive şi multe altele pe care vreau să le descopăr, mi-aş dori să-mi petrec tot restul vieţii mele cu tine. Vrei să fii soţia mea?” Lacrimi de bucurie şi aplauze. Drăguţ, nu? Pui pariu cu mine că va păstra acele bileţele toată viaţa?
 7. Cumpără o cutie de ciocolată pentru iubita ta şi înlocuieşte una din bucăţelele de ciocolată cu inelul de logodnă. După ce o deschide, pune un picior în podea şi termină treaba aşa cum se cuvine.
 8. 11822551_801716553281466_8507102430626386938_nCă veni vorba de filme, ştii toate mesajele acelea scrise pe un deltaplan sau un zeppelin sau ceva de genul? Scrisul pe cer, în văzul tuturor este cel mai vechi dar şi cel mai romantic mod de a cere pe cineva în căsătorie. Dacă stai bine cu bugetul şi chiar vrei s-o laşi paf închiriază un astfel de vehicul ceresc şi treci cu iubita ta, ca din întîmplare, prin locul prin care trece acesta. Mesajul este, evident, propunerea ta de a-ţi petrece zilele cu ea pînă cînd moartea vă va despărţi.
 9. Iată ceva pueril, dar dacă eşti în pană de idei şi nici nu stai prea bine cu finanţele merge şi propunerea asta, cu condiţia ca iubita ta să fie o tipă foarte indulgentă şi să facă parte dintre cele care apreciază intenţiile bune. Ori să te iubească într-adevăr şi să treacă peste micile stîngăcii inerente ale unei cereri în căsătorie. Dacă, de pildă, vine dintr-o călătorie, aşteapt-o la aeroport cu prietenii şi familia şi pune-i să ridice pancarte pe care să se afle cuvintele “Vrei să te căsătoreşti cu mine?”, dar ai grijă ca tu s-o ţii pe cea care scrie “mine”. Luată pe nepregătite, fîstîceala ei într-un aeroport plin de oameni va fi delicioasă.
 10. Planifică o călătorie-surpriză, eventual ţine-o legată la ochi tot drumul. Bine, ai grijă să nu o pui să călătorească 4000 de km legată la ochi, dacă nu vrei să primeşti un răspuns negativ la întrebarea ta cu “vrei să fii…”. Cînd ajungi la destinaţie, sper c-ai ales o destinaţie frumoasă, relaxantă şi elegantă, las-o singură în camera de hotel şi fugi după paharele de şampanie. Ai grijă să-şi găsească în cameră toate cele necesare, de la pijamaua de noapte pînă la crema demachiantă, de la placa de îndreptat părul pînă la fardurile de pleoape. Aceasta o s-o impresioneze atît de tare încît răspunsul ei la întrebarea ta nu va fi altul decît pozitiv. Ce femeie poate refuza un bărbat care ştie exact ce-i trebuie într-o călătorie?
 11. Restaurantele sunt cele mai populare locuri de a cere pe cineva de nevastă. Mai ales că dacă ieşiţi să cinaţi constant în oraş, surpriza va fi cu atît mai mare cu cît într-o seară obişnuită, chiar în mijlocul antreurilor, aduci vorba şi despre acest subiect. Şi-apoi, nu numai că discutaţi despre asta, dar, în complicitate cu personalul restaurantului, apar viori, o inviţi la dans, iar cînd vă întoarceţi de pe ringul de dans, pe masă tronează inelul dorit.
 12. Dacă eşti pe plajă, aşteaptă ca ea să intre în apă şi cînd va ieşi din mare, precum Afrodita din spumele ei, i se va aşterne la picioare propunerea ta de căsătorie, scrisă din scoici în nisip. Dacă nici asta nu e romantic, atunci chiar că nu mai știu ce…

12705556_341915665932040_1310099704155646423_nFireşte că sunt multe alte idei pe care le puteţi pune în practică, dar cel mai important lucru este să vă cunoaşteţi foarte bine unul pe celălalt. Altfel, oricare dintre acestea pot deveni un fiasco, la fel ca şi propunerea ta, indiferent pe ce parte a baricadei te afli. Sper că te-am ajutat într-un fel şi dacă da, abia aştept să-mi trimiţi pe adresa redacţiei cîteva rînduri despre luna de miere! J

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :