Inteligența și educația – cele mai elegante accesorii

Din când în când urmăresc emisiunea ”What Not To Wear” de pe TLC, tradusă la noi ”Poliția vestimentară”. Nu știu cât e de regizată, dar pe scurt, pentru cei care n-au auzit/urmărit niciodată emisiunea aceasta, doi consilieri de modă fac dintr-o tipă șleampătă o femeie aranjată. De obicei, se ia de  pe stradă femei obișnuite, mame care n-au timp de nimic, sau femei care au slăbit dar au rămas cu vechea garderobă, femei nesigure sau prea comode, sau, de pildă, femei care au peste 40 de ani dar se îmbracă tot ca la 16 ani, deși au 20 de kg în plus și 3 copii în ogradă, în fine, femei care au nevoie de puțină culoare în viață și pe care o primesc cu generozitate de la cei doi consilieri Stacy London (ce nume frumos, nu?) și Clinton Kelly. În urma sfaturilor lor prietenești, acestor doamne li se schimbă total modul de a se privi pe ele însele în oglindă.

După ce li se umblă în garderoba veche și se aruncă aproape tot de-acolo, Stacy și Clinton încep să lucreze pe psihicul femeii, o trimit la cumpărături de haine noi, după ce-i fac capul calendar cam cu ce i-ar sta bine, apoi o bagă într-o ședință de make up și de tuns, vopsit, coafat, aranjat, tot tacâmul, astfel că la sfârșitul emisiunii când personajul principal al întregii tărășenii apare în fața familiei și a prietenilor aceștia rămân, efectiv, cu gura căscată.

Sună bine, nu? Ceea ce ne duce iar la vorba că ”nu există femei frumoase sau urâte, ci doar femei îngrijite sau neîngrijite”. Cine știe cine o fi spus-o, dar e cât se poate de adevărat. Dar, firește, pentru asta îți trebuie timp și chef. Și bani. Cine spune că frumusețea naturală e apreciată înseamnă că nu știe foarte multe despre femei. Nu că n-ar exista, dar nu vorbim aici despre puștoaicele până-n 23 de ani a căror tinerețe este un avantaj, deci și o anumită prospețime a tenului, a trăsăturilor, a privirii, o anumită îmbujorare naturală, dar a căror puțină experiență le poate trage îndărăt din fața mai versatelor lor surate de 33-40 de ani. De altfel, sunt bine cunoscute cazurile în care o femeie la 33 de ani poate fi mai frumoasă și mai surprinzătoare decât aceeași femeie la 23 de ani. Asta pentru că o anumită împlinire a sinelui o face mult mai încrezătoare, are experiența ieșitului în diverse situații sociale și din diverse situații dificile.

Tot în cadrul acestei emisiuni, o vedem pe Carmindy care dă sfaturi de cum să te machiezi ca să nu mai fii așa anostă, ea însăși fiind o prezență extrem de luminoasă. Iată ce spunea Carmindy într-un interviu: ”Am fost o adolescentă foarte nesigură, eram grasă și pistruiată. Într-o zi, bunica mea m-a tras deoparte și mi-a spus: Draga mea, n-ai decât o singură viață – nu ți-o pierde consumându-te cu ce nu-ți place la tine. Scoate în evidență ceea ce-ți place la tine.” Sfatul bunicii lui Carmindy e bun pentru oricare dintre noi, mai ales că avem cazuri celebre de mari frumuseți care au suferit de sindromul ”rățuștei cea urâte”, de la Kim Basinger până la Julia Roberts. Nimeni nu se crede perfect, dar e bine să păstrăm echilibrul și să fim drăguțe cu noi însene, să ne iubim trupul și chipul și să ne facem griji doar cu ceea ce avem în cap. Inteligența și educația fac parte din frumusețea unei femei și sunt cele mai sexi și elegante accesoriu. Nu se demodează niciodată și le poți purta fără probleme și după 50 de ani.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :