Casting pentru tată

39Cum îți dai seama ce face dintr-un bărbat un tată bun?

Tipologia tatălui rău este mai bine definită în imaginația mea decît a celui bun. Este acel bărbat rece față de copiii lui, care preferă să petreacă în oraș, decît să stea la lecții cu cei mici, care-și abandonează familia, nu o susține financiar, nu își respectă soția, o agresează fizic și verbal, este bărbatul care acordă atenție oricăror altor lucruri, mai puțin copiilor, care lipsește de acasă sau pur și simplu prezența lui pe canapea nu ajută pe nimeni. Lista rămîne deschisă.

Tatăl bun ar trebui să fie restul lucrurilor? Sau, mai degrabă, inversul lor? Să fie acel bărbat care este atent cu soția lui și cu nevoile ei, pentru ca apoi, în calitate de tată, să vină în sprijinul familiei și al nevoilor copiilor lui? Sau poate un tată bun este bărbatul muncitor, care cîștigă bine și oferă securitate financiară? Poate fi cel capabil să își regăsescă copilul din el la joacă cu cei mici în parc? Este răbdător și înțelegător și suficient de înțelept să le predea copiilor cîte o lecție de viață în fiecare zi. Este cald, sentimental, dar impunător cît să își ghideze copiii să crească frumos, este parolist și de încredere, iar soția și cei mici știu că se pot baza pe el?

Din nou lista poate continua.

Cine cunoaște pe cineva care se încadrează la cele mai sus menționate să ridice mîna sau măcar un deget, poate doar sprînceana. Nu cred că există om fără defect, așa cum nu cred în Moș Crăciun. Însă cred în iubire, iar pentru mine un tată bun este cel care își iubește copiii mai mult decît se iubește pe el.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :