Cambridge School Constanța la emisiunea „Școala după școală”

DSC_0418Limba engleză este instrumentul de bază al unei cariere internaționale de succes. Fie că doriți să vă continuați studiile în afara României, fie că doriți să găsiți o slujbă bine plătită, atât companiile, cât și universitățile de renume cer la admitere sau încadrare certificate de competențe lingvistice în limba engleză. Și cum o limbă străină se învață de la vârste fragede Cambridge School Constanța vine în întîmpinarea celor care-și doresc mai mult de la educația lor. În seara aceasta la emisiunea „Școala după școală” veți face cunoștință cu două doamne profesoare care predau limba engleză la nivel performant. Nicoleta Grigoraș, directorul Școlii Cambridge din Constanța, este doamna care se ocupă de managementul educațional al centrului, iar miss Andreea Nelson Twakor predă economics și business plus consultanță pentru aplicațiile la universitățile străine.

Datorită unui parteneriat de succes încheiat în 2011 între Cambridge School Constanța, Universitatea Cambridge și Consiliul Britanic, Cambridge School of Constanța este centrul principal de testare pentru examenele de competență lingvistică, printre cele mai cunoscute fiind CAE şi IELTS. Cambridge School este o școală internaţională, care a fost înfiinţată în anul 2002. Integrează toate nivelele de învățământ: preșcolar, primar, gimnaziu și liceal. Limba engleză este limba de predare pentru toate disciplinele, la toate nivelele.

DSC_0532Din 2008 Liceul Teoretic Educational Center este recunoscut de către “Universitatea Cambridge” din Anglia, sub denumirea de “Cambridge School of Constanţa”, și oferă cursanților curriculumul britanic internațional. Astfel, elevii cu vîrstele cuprinse între 12 şi 18 ani pot dobândească certificate Cambridge la toate materiile: engleză, matematică, biologie, fizică, chimie, studii de afaceri, economie, tehnologia informaţiei etc., pentru a se alătura școlilor și universităților din întreaga lume. În fiecare an şcolar se ţin sesiuni de examene IGCSE (International General Certificate for Secondary Education)  și GCE Advanced Level pentru elevii în anii terminali de liceu.

Puteți urmări mai jos o prezentare scurtă a celor mai importante teste de limbă engleză.

  • CAE (Cambridge English: Advanced) este cunoscut și sub denumirea Cambridge Advanced Certificate în English (CAE). Acest certificat de engleză generală demonstrează că ai un nivel de engleză la standardul cerut pentru a studia sau profesa în limba engleză.
  • IELTS (International English Language Testing System) este cel mai popular test de limba engleză din lume. Peste 2 milioane de teste IELTS sunt susținute în fiecare an. Susținerea unui examen IELTS îți oferă anumite avantaje: te ajută să studiezi, să lucrezi și să locuiești oriunde în lume. Peste 9.000 de organizații din întreaga lume acceptă testul IELTS, inclusiv instituții academice, guvernamentale și angajatori. IELTS este singurul test de limba engleză acceptat pentru emigrare în toate țările vorbitoare de limba engleză. 

DSC_0532Participanţii care promovează aceste examinări primesc un certificat eliberat de către Universitatea Cambridge în parteneriat cu British Council România, arătînd capacitatea lor în vorbire, ascultare, citire și scriere. Un curriculum academic riguros  pentru nivelul preșcolar, primar și secundar este oferta Cambridge School, folosind un curriculum armonizat românesc și britanic. Acest curriculum oferă o oportunitate unică în Constanța studenților precum  și altor tineri  cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani de a obține diploma IGCSE și AICE.

Sistemul Educațional SABIS este un program academic integrat, de la gradiniţă până la clasa a XII-a, care a fost dezvoltat și perfecţionat  pe o perioadă de 125 de ani.

DSC_5532Unele caracteristici ale sistemului SABIS includ: cărți eficiente  pentru materiile de bază, concepute să se integreze exact în curriculum, metode de instruire dovedite că pot menține elevii implicați în procesul de învățare eficientă. Se urmăresc progresiv  performanțele elevilor, prin evaluarea periodică prin instrumente educaţionale de ultimă generaţie pentru a sprijini sistemul SABIS și pentru a spori eficiența. Totul se petrece într-un mediu sigur, disciplinat şi pozitiv, care încurajează învățarea și comportamentul responsabil. De asemenea, un spațiu de joacă atractiv pentru copiii de vârstă preșcolară este pus la dispoziție de Cambridge School Constanța.

Puteți urmări emisiunea pe Litoral Tv, în direct, începând cu ora 18.20 și pe net pe www.tvlitoral.ro.

Zully Mustafa

După ce am lucrat în presă vreo 20 ani, dar și ca învățătoare și profă de franceză și engleză timp de 7 ani, m-am dedicat din 2007 exclusiv scrisului și călătoriilor. Primul roman a fost “Strugurii s-au copt în lipsa ei”. Au urmat “Nopți orientale” și ”Al treilea călător”. Plus altele pentru copii. În prezent, călătoresc des, traduc filme turcești și-mi pregătesc următoarele romane. Din cînd în cînd, mai scriu și pe aici. Dacă ai de gînd să comentezi, fă-o civilizat și doar dacă ai ceva de spus. Dacă nu, așteaptă-te la un răspuns pe măsură și ia viteză.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :