Călătoria sufletelor – Michael Newton

calatoria-sufletelorAcum cîţiva ani cînd o prietenă mi-a spus că atunci cînd ne întrupăm pe pămînt noi ne alegem părinţii, numele şi locul în care ne naştem, am luat-o peste picior. Şi de fapt cam ăsta a fost tiparul cu toate lucrurile asupra cărora m-am aplecat să le studiez, cercetez şi, în final, să le cred posibile. Nu de puţine ori m-am întrebat, ca şi majoritatea oamenilor, ce e dincolo de moarte, dar dacă se poate să am şi dovezi cît mai apropiate de o realitate misterioasă.

Mi s-a tot recomandat „Călătoria sufletelor” încă de-atunci de cînd prietena mea mi-a spus cu o încîntătoare certitudine că ea şi-a ales părinţii, locul naşterii şi numele din viaţa actuală, dar, deşi era doar la un telefon distanţă de mine, probabil că nu eram destul de coaptă spiritual să-mi doresc cu ardoare s-o citesc. Asta s-a întîmplat totuşi de curînd, iar dacă citirea primei părţi din lucrarea hipnoterapeutului Michael Newton mi-a luat fix un week-end, la al doilea volum „Destinul sufletelor”  sunt deja cu mîna pe telefon pentru a face comanda.

În starea de hipnoză profundă, 29 de oameni şi-au amintit experienţele dintre vieţi ca spirite eterne. Iată cîteva titluri de capitole care vă pot stîrni curiozitatea: „Cum alegi un alt trup pentru a reveni pe pămînt”, „Pregătirile de îmbarcare”, „De ce eşti parte a unui anume grup de suflete în lumea spiritelor şi ce faci acolo”, „Ce vezi şi ce simţi imediat după moarte” şi multe altele pe care nu vreau să vi le dezvălui, pentru că lectura n-ar mai avea nici un farmec, nu-i așa? Există însă o logică frumoasă a acestor călătorii spirituale a unui suflet nemuritor care e trimis („îmbarcat”) pe Pămînt ca să înveţe. După ce citeşti cartea toate acele întrebări „de ce mi se întîmplă mie una ca asta” sau „ce caut eu în acest loc”, „de ce acum şi nu altădată”, „de ce am fost nevoit/ă să-l cunosc pe acest om sau altul”, „de ce a trebuit să sufăr atît”, „de ce a trebuit să plece atît de devreme” etc. dispar. Sau cel puţin începi să le întrezărești înţelesul.

Prin dezvoltarea propriei tehnici de regresie temporală, dr. Michael Newton a descoperit că poate să-şi ducă clienţii dincolo de experienţele vieţilor lor anterioare, pentru a descoperi o existenţă mai plină de înţeles a sufletului în acel spaţiu dintre vieţi. O tehnică pe care, din păcate, hipnoterapeuții din România n-o cunosc și, din diverse motive, pe care nu are rost să detaliez aici, nici nu am încredere în ei.

ingerSigur, în continuare nu am găsit răspunsul la de ce mi-am ales acest nume, şi nu altul (dacă mi l-am ales eu împreună cu ghidul meu, aşa cum spun subiecţii lui Newton), sau de ce m-am născut într-o familie din Medgidia, ce trebuie să înţeleg din asta şi din multe altele care se întîmplă, dar probabil că aici se găsește tot farmecul. Să încerci să faci tot ce e mai bine pentru sufletul tău cu datele puţine pe care le ai.

Iată un fragment din capitolul despre „sufletele avansate”: „Pot fi găsite pretutindeni pe drumurile vieţii, dar mai cu seamă în profesiile în care îşi pot ajuta semenii sau în care au posibilitatea de a combate injustiţia socială. Sufletele avansate radiază spre ceilalţi calm, bunătate şi înţelegere. Nefiind motivate de interese personale îşi pot neglija propriile nevoi fizice trăind în condiţii modeste.”

Nu-i mișto să găsim unul chiar cînd avem mai mare nevoie de el?

Aş pune aici toată cartea, dar mai bine o citiți.

Mai multe detalii găsiţi pe siteul editurii la Editura Cartea Daath. Pe mine mă scuzaţi un pic, trebuie să comand partea a II.a.

De asemenea, ai putea dori...

5 răspunsuri

 1. 7 iunie 2014

  […] 5. Călătoria sufletelor – Michael Newton phd. (spirite, hipnoză şi relaxare) […]

 2. 10 iulie 2014

  […] După „Călătoria sufletelor”, scrisă de acelaşi autor, am vrut să citesc şi despre celelalte 67 de cazuri de regresie din miile pe care dr Newton le-a făcut asupra subiecţilor săi. Sunt convinsă că nu există om care să nu se fi întrebat ce se întîmplă cu el după moarte, dacă mai simte ceva, dacă merge în iad sau rai, în lumină sau întuneric, dacă nu se va plictisi pînă la următoarea viaţă, dacă îşi va mai revedea prietenii, rudele, familia, sau la ce bun să tot treacă prin atîtea vieţi, dacă tot nu mai ţine minte nimic din ele, care e rostul etc. cine sunt eu, cine eşti tu, cine suntem noi toţi şi mii de alte intrebari cu tot atîtea posibile raspunsuri. […]

 3. 14 iulie 2014

  […] sper să-l citească cît mai mulţi oameni, tot ce pot spune după ce-am terminat ambele volume (Călătoria Sufletelor – despre care am scris aici – şi Destinul Sufletelor – despre care vorbim acum […]

 4. 3 august 2014

  […] Michael Newton să-și publice cele două lucrări de care am pomenit deja în bookclubul nostru: Călătoria sufletelor și Destinul […]

 5. 27 august 2018

Comentează :