Cafeaua – această băutură neagră, sexi și fierbinte

Nu vă invit ca azi, înainte să vă rujaţi sau să vă porniţi maşina, să lăsaţi totul baltă, Iphone-ul în portbagaj, copiii cu bona, soţul cu amicii şi să săriţi cu paraşuta. Deşi, aşa, ca un mic secret va spun, şi asta este pe lista mea cu lucruri pe care le-am tot amînat. Cred că putem începe cu ceva mai uşor, să facem un pas mic către nou. Dar să-l facem azi, acum. N-aţi purtat niciodată o nuanţă de galben neon? Încercaţi o eşarfă! N-aţi folosit niciodată un ruj mai roşu decât asfinţitul de aseară? Cumpăraţi-vă unul şi încercaţi-l la prima petrecere de “burlăciţe”. Sau fără nici un motiv anume. N-aţi fost niciodată într-un bar frecventat de gay people? Beţi o limonadă (sau un cocktail) acolo cu fetele şi veţi fi surprinse cît de amuzantă este atmosfera într-un asemenea local.

Îndrăzniți să beți cafea

De pildă, eu n-am băut niciodată cafea. Sau alcool. Nici n-am fumat. Niciodată. Nici măcar din curiozitate. Dar azi dimineaţă, la serviciu, cînd întregul etaj mirosea a cafea cu vanilie, cînd întregul birou fremăta monoton şi cam toţi cei 59 de colegi ai mei îşi sorbeau cafelele în liniştea dimineţii, mi-am zis că este vremea să încerc ceva nou: cafeaua. Şi nu mă voi păcăli cu o ciocolată caldă sau vreo amestecătură de ciocolată caldă cu puţină cafea fără cofeină. Mi-am umplut cană cu cafea adevărată. Chiar dacă am amestecat în ea vreo trei feluri (cafea cu aromă de vanilie, cafea cu aromă de vanilie şi alune şi o cafea elveţiană făcută cu o apă specială… nu ştiu de care), chiar dacă am pus mai mult lapte decît colegii mei şi am aruncat în cană patru plicuri de zahăr brun, azi am băut cafea!

i like thisŞi mi s-a părut atît de bună şi catifelată, atît de bine mi-a uns gîtul şi mi-a trezit simţurile (obosite de smiorcăiala de peste noapte a fetiţei) încît peste cîteva minute, în birou eram 60 de oameni gata de “luptă” în numele sfinte corporaţii. Poate pare pueril noul pas făcut de mine, însă nu e uşor să te convingi să faci ceva nou, chiar dacă asta înseamnă să bei prima ta cafea, după ce treci de 30 ani.

Later edit: Este trecut de prînz şi eu încă mai aştept “reacţiile adverse” la cafeaua băută de dimineaţă. Acestea nu vin. Reacţii pozitive? Cu duiumul: sunt mai alertă, zbîrnai ca un spiriduş printre dosarele de pe birou, sunt mai amuzantă (cică!) şi, în sfîrşit, mă simt şi eu parte din ”echipă”; echipa ”cafengiilor” care se mai opresc din cînd în cînd din activităţile robotice ca să mai savureze o înghiţitură de cafea şi să mai povestească ce-au mai făcut aseară, ce vin au încercat la cină, cum a fost tipul de la ”întîlnirea aranjată”,cum s-au distrat la barul de stripperi, cum au arătat pe kangoo jumps, cît le-a priit noul masaj suedez, cum a fost cursul de yoga sau cum au meditat pe Machu Pichu. Căci niciodată nu este prea tîrziu pentru a încerca ceva nou. Oricît de mic ar fi primul pas. Doar că nu trebuie amînat atît de mult!

(Rămîneți alături de echipa Mala Hierba pentru celelalte 99 de lucruri imposibil de amînat într-o viață)

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :