Cafea cu aromă de artiști celebri

”În spatele fiecărei femei de succes stă destul de multă cafea”. (Stephanie Piro)

”Ce dulce este cafeaua! Mai drăgăstoasă decât o mie de săruturi, mai dulce decât vinul muscat!”  Johann Sebastian Bach (Cantata Cafelei)                      

”Nici o cafea nu poate avea gust bun dacă nu bucură mai întâi nările cu o aromă dulce”. (Henry Ward Beecher)

”Nimeni nu poate înţelege adevărul până când nu gustă din dulceaţa cafelei”. (Şeicul Abd-al-Kadir)

”Cafeaua din Anglia are mereu gust de experiment chimic”. (Agatha Christie)

”Acesta este un parfum care îmi place; când prăjesc boabele de cafea în apropierea casei mele mă reped să deschid uşa pentru a savura aroma”. (Jean Jacques Rousseau)

”Espresso este pentru Italia ceea ce şampania este pentru Franţa”. (Charles Maurice de Talleyrand)

În definitiv, cafeaua este amară, un gust dintr-o lume interzisă şi periculoasă”. (Diane Ackerman)

”Prea multă cafea. Dar dacă nu ar exista cafeaua, nu aş mai avea nici un fel de personalitate”. (David Letterman)

”Familia mea este groaznic de plicticoasă. Au pe măsuţa de cafea o carte intitulată „Poze pe care le-am făcut pentru a termina şi restul filmului” (Penelope Lombard)

”Comunicarea bună este la fel de stimulativă ca o cană de cafea neagră şi nu te va lăsa să dormi după aceea”. (Anne Morrow Lindbergh)

”Cafeaua este astfel pregătită încât îi face pe cei care o beau spirituali; nu există nimeni care la ieşirea din cafenea, după câteva ceşti, să nu se creadă mai deştept şi mai sigur pe sine decât era când intrase”. (Charles de Secondat Montesquieu)

”Sâmbătă dimineaţa îmi luam cafeaua din cele mai bune magazine. Adesea era proaspăt prăjită şi boabele mai erau calde. Cafeaua era nectarul şi ambrozia mea, aveam grijă de ea cu dragoste. O preparam cu atenţie, măcinând boabele cu grijă”. (Larie Colwin)

”Era o cafenea plăcută, caldă, curată şi prietenoasă, aşa că am intrat, mi-am pus impermeabilul la uscat în cuier, pălăria uzată pe raft şi am comandat o cafea cu lapte. Chelnerul mi-a adus, am scos un carnet din buzunarul hainei şi un creion şi am început să scriu”. (Ernest Hemingway)

”Cafeaua îţi ajunge în stomac, şi imediat are loc o tresărire generală. Ideile încep să se mişte aidoma batalioanelor pe câmpul de luptă şi începe bătălia. Amintirile vin în galop, în bătaia vântului. Cavaleria uşoară a comparaţiilor soseşte într-un atac magnific, artileria logicii se grăbeşte cu muniţiile, iar spiritul loveşte ca un ţintaş de elită. Hârtia se acoperă treptat de cerneală, bătălia scrisului începe, iar la sfârşit totul se termină cu torente de cafea, praful de puşcă al acestei lupte”. (Honoré de Balzac) 

”În clipa în care te pregăteşti să bei o ceaşcă de cafea fierbinte şi tare, şeful îţi va cere să faci ceva care durează exact până în clipa în care cafeaua s-a răcit”.

”Cafeaua este o băutură care te adoarme dacă nu o bei”. (Alphonse Allais)

Molecule suave de Mocca îţi agită sângele, fără a te încălzi; creierul primeşte din partea cafelei o demonstraţie de simpatie; munca devine mai uşoară şi mai plăcută şi te poţi bucura în voie de băutura care te va pune pe picioare şi îţi va oferi o noapte calmă şi plăcută”. (Prinţul Tallyrand)

”Cafeaua ne face severi, gravi şi filosofi” (Jonathan Swift)

”Cafeaua trebuie să fie neagră ca iadul, tare că moartea şi dulce ca dragostea”. (proverb turcesc)

Și o anonimă: ”A bea este omenește, a bea cafea este dumnezeiește.” 

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

 1. as spune:

  „…mai dulce decât vinul muşcat!”

  oooooooooofffffffffffffffffff…… vinul MUSCAT, tămâios, nu muşcat!!

  • Nkosikhona spune:

   Felicitări! Să nu te descurajezi, are un gust ciudat, dar tre’ să ai voinţă şi să-ţi imaginezi o grămadă de 5-9 linguriţe de zahăr care se pun pe tine cu fiecare zi. Am peste 10 cafele fără zahăr băute şi n-am murit. Şi incă aştept prima cafea a zilei cu aceeaşi plăcere. Chiar credeam că sunt mai dependentă de zahăr decat de cafea; uite că decat să renunţ la cafea, am preferat s-o beau amară.

 2. Zully Mustafa spune:

  asule, ai dreptate. am introdus diacriticele cu autocorectu si se pare ca a luat una in plus, iar mie mi-a scapat la recitire. mea culpa, ca cea care a scris articolul despre vin MUSCAt a vrut sa spuna.

  multumesc ca ne-ai atras atentia. corectez acum.

Comentează :