Bucharest Script LAB

scenariiDacă aveţi o idee de scenariu şi nu ştiţi cum s-o folosiţi, înscrieţi-vă la cursurile de scenaristică. Asociaţia Scenariştilor Români (ASceR) organizează în perioada 18 noiembrie 2013 – 31 ianuarie 2014 prima sesiune a laboratorului de scenaristică Bucharest Script Lab.

Cursul se adresează scenariştilor de film şi televiziune care vor să se perfecţioneze în acest domeniu, precum şi celor care intenţionează să deprindă această meserie, au o poveste de spus și au deja exercițiul scrisului. Principala condiție este ca participanții să aiba deja o idee/premiză/outline/scenariu de film de ficțiune, idee pe care o vor dezvolta în cele 2 luni și jumătate de curs.

Laboratorul are menirea de a-i învăţa pe participanţi lucrul în echipă şi beneficiile acestuia. Cursul este susținut de Gareth Brookes, în limba engleză, scenarist și story editor cu o experiență de mai bine de 30 de ani în film și televiziune pentru companii precum Freemantle Media, Sony Pictures și, în prezent, pentru Media Pro Entertainment.

În fiecare săptămână va fi organizată o sesiune specială, deschisă publicului, cu invitaţi, personalităţi consacrate în domeniul filmului precum: Nae Caranfil, Dumitru Carabăț, Cătălin Mitulescu, Stere Gulea.

plot-scenairo-generatorCursul este interactiv, și fiecare dintre participanți va putea avea în portofoliu, la finalul celor 2 luni, un dosar de pitch/ de prezentare, împreună cu un scenariu final pentru proiectul său. Cel mai bun scenariu creat în cadrul acestui laborator va intra pe platourile de filmare.

Toate sesiunile laboratorului de scenarii vor avea loc la sediul Asociației Scenariștilor Români din strada Pitar Moș, nr. 19.  

Numărul maxim de participanți la curs este de 15 persoane. Nu există limită de vârstă. Taxa de participare este de 200 RON și include accesul la sesiunile speciale.

Cei interesați pot descărca formularul de înscriere accesînd acest site. Formularul de înscriere, împreună cu celelalte materiale, vor fi trimise în format pdf la adresa inscrieri@asociatiascenaristilor.ro. Data limită pentru depunerea materialelor este 10 noiembrie 2013.

Ce trebuie să trimiţi: 

– un CV (de maxim 2 pagini),

– un sinopsis, cel cu care participantul vrea să intre în laborator (de maxim o pagină),

working– dovada copyright-ului pe sinopsisul respectiv (în cazul în care nu dispuneţi de această dovadă, accesaţi pagina şi urmaţi paşii necesari în vederea înregistrării drepturilor de autor),

– o scrisoare de intenţie (de maxim o pagină)

– scenariul (opţional, plus dovada copyright-ului)

– un film anterior (opţional; de maxim 30 de minute)

Cei selectați vor fi anunțați telefonic și vor participa la o întâlnire premergătoare cursului, în data de 15 noiembrie, când vor achita și taxa de participare.

Mai multe informații se găsesc pe site sau la telefon 0728 123 874.

De asemenea, ai putea dori...

Comentează :